Leer muzieknoten lezen

Sabrina · 9 Februari 2024

Heb je een muziekinstrument in bezit, maar kun je nog geen noten lezen? Dan is deze cursus wat voor jou!

 • Beginner
 • 13 Lessen
 • 1u 46min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Muzieknoten leren lezen
 • Leer de notenbalk lezen
 • Benamingen en het interpreteren van de muzieknoten en de notenbalk
 • Leer bladmuziek lezen aan de hand van video's

Wat is bladmuziek en wat zijn muzieknoten?

Bladmuziek is muziek die op papier genoteerd is. Op bladmuziek staan muzieknoten en wanneer je de muzieknoten leert lezen, kun je, door middel van veel oefenen, veel soorten muziekstukken spelen; van Mozart tot hedendaagse muziek.

Wat ga je leren in deze cursus?

In deze cursus neem ik je mee op reis. Je leert o.a. de namen van de muzieknoten, wat een muziekbalk is en de G-sleutel. Je leert wat een 4-kwartsmaat is, maatstrepen, kruisen en mollen, de rusten, herhalingstekens en nog veel meer.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus is vooral bedoeld voor diegenen die een blaasinstrument, zoals blokfluit of bijvoorbeeld dwarsfluit (willen leren) spelen, maar nog geen muzieknoten kunnen lezen. Maar ook als je bijvoorbeeld piano wilt leren spelen is deze cursus een goede basis om de muzieknoten te leren herkennen.

Wat kun je als je de cursus hebt afgerond?

Na het afronden van de cursus kun je muzieknoten (bladmuziek) lezen.

Heb je een muziekinstrument in bezit, maar je kunt nog geen noot lezen? Dan is deze cursus wat voor jou! Verbluf je familie met Für Elise 😊

Over de instructeur

Sabrina

2 Cursussen

Hoi, ik ben Sabrina en ik speel dwarsfluit en alt saxofoon.

Ik ben begonnen met blokfluit spelen, maar dat begon al snel te vervelen.

Mijn ouders luisterden naar me en hebben mij gestimuleerd om dwarsfluit te gaan spelen. We hadden uiteindelijk al een fluitist in de familie 🙂

Op mijn 11e of 12e kreeg ik een tweedehands dwarsfluit van mijn ouders. Iedere week werd ik weggebracht door, meestal mijn moeder, naar een lerares die mij privé les gaf. Dit elke week 30 minuten.

Uiteraard kreeg ik ook een nieuwe dwarsfluit, een YAMAHA, die ik nog steeds heb (30 jaar) Als je je dwarsfluit goed onderhoud, dan kun je er lang mee doen. Wanneer je er veel op speelt, is het aan te raden om deze 1x per jaar weg te brengen voor onderhoud.

Op mijn 16e tot mijn 18e mocht ik in de "band" van onze  evangelische kerk spelen, wat ik natuurlijk hartstikke leuk vond. Daarna heb ik een tijd niet meer zo intensief gespeeld. Tot ik op mijn 38e weer bij een evangelische kerk kwam en ze daar wel een fluitiste konden gebruiken. Dit heb ik 2 jaar gedaan totdat ik (weer) ging verhuizen. In mijn nieuwe woonplaats kwam ik in aanraking met een groepje mensen (nu mijn vrienden) die in een aantal bands zaten. In januari 2023 hebben we onze eigen band opgericht en ben ik een nieuw instrument gaan leren spelen, de alt sax. Door mijn ervaring op de dwarsfluit kan ik eigenlijk al redelijk saxofoon spelen, misschien ondertussen wel beter dan dwarsfluit (ik heb de alt saxofoon in juli 2022 gekocht). Ik heb ook best wel veel mazzel, omdat iemand in de band al goed saxofoon kan spelen en mij dit aan het leren is :)

Door weer een ander instrument te leren spelen, vergroot je je kennis toch weer. Je bent nooit uitgeleerd ;) Ik zit alweer te denken om een klarinet te kopen. Je wilt altijd meer kunnen!

 

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

2 Beoordelingen

 • 5
  2
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. fijne kennismaking in de muzieknoten-wereld

Oorspronkelijke prijs was: €12,95.Huidige prijs is: €9,95.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 44 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.