Online Cursus InDesign CC

Wil je zelf drukwerk zoals magazines en flyers maken, of aan de slag met grafisch ontwerpen? In deze cursus InDesign CC leer je het programma gebruiken, zodat je al je creativiteit kwijt kunt.
 • 10 Hoofdstukken
 • 102 Lessen
 • 9u 57min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Leer aan de hand van videolessen
 • Oefen met praktische opdrachten
 • Krijg toegang tot mooie templates
 • Certificaat van deelname na afloop

Leer zelf grafische ontwerpen maken in Adobe InDesign

In Adobe InDesign CC maken dagelijks miljoenen ontwerpers de mooiste designs: drukwerk, posters, boeken en nog veel meer. Het programma geeft je alle tools die je nodig hebt om de mooiste ontwerpen te maken voor persoonlijk of professioneel gebruik. Deze cursus is dan ook perfect voor iedereen die zich bezighoudt met marketing of adverteren, en ook voor ondernemers die hun eigen promotiemateriaal willen ontwerpen.

 

Over de online cursus InDesign CC

In 94 videolessen leer je de basisvaardigheden en meer geavanceerde functies van Adobe InDesign CC kennen en gebruiken. Stap voor stap ontdek je alle mogelijkheden van het programma aan de hand van oefenbestanden, bestaande uit rechtenvrije afbeeldingen die je overal voor mag gaan gebruiken. Naast deze bestanden krijg je ook een aantal aantrekkelijke templates waarmee je aan de slag kunt. Ook krijg je toegang tot een Creative Cloud bibliotheek met een overschot aan materiaal. Dit mag je zelfs na het volgen van de cursus blijven gebruiken.

 

In deze online cursus over DTP leer je:

Alle functies van InDesign herkennen en gebruiken;

Werken met de verschillende integraties van de Adobe Creative Cloud;

Waar je mooie stockafbeeldingen vindt;

Alles over resolutiecriteria;

Hoe je een PDF drukklaar maakt;

Complexe vormen te ontwerpen en te tekenen;

Efficiënte workflows gebruiken.

 

Certificering

Na afronding van de cursus kun je een certificaat van deelname aanvragen, om te delen op je cv of LinkedIn.

 

Benodigdheden

Om deze cursus te kunnen volgen heb je een internetverbinding nodig voor de videolessen. Daarnaast raden we je aan om Adobe InDesign geïnstalleerd te hebben, zodat je direct kan oefenen met de opdrachten. Voor een abonnement op Creative Cloud of Adobe InDesign kun je terecht op de website van Adobe!

 

Disclaimer: Dit artikel bevat een affiliate link. Dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Ga aan de slag met DTP en leer alles over InDesign!

Cursus Inhoud

Alles uitklappen

Over de instructeur

Martijn is een expert als het aankomt op skills voor grafische vormgeving en videoproductie. Van Photoshop tot After Effects, in no-time leert hij je de kneepjes van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en ondernemende geest weet hij ook alles over marketingtools als MailChimp, en webdesign met WordPress. Benieuwd naar alle cursussen van Martijn? Bekijk hier zijn aanbod.

Beoordelingen en Recensies

4.5 Gemiddelde beoordeling

68 Ratings

 • 5
  36
 • 4
  32
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Duidelijke uitleg en fijne oefenbestanden. Handig vond ik ook dat veel voorkomende problemen behandeld werden en passende oplossingen daarvoor.

 2. Erg tevreden over deze cursus, erg uitgebreid maar niet langdradig. Makkelijk te volgen voor iedereen en een fijne stem om naar te luisteren. Fijn dat er oefenbestanden in zitten maar je kunt ook gewoon alleen de filmpjes volgen wanneer je wilt en later toepassen. De cursus blijft zichtbaar dus als je het niet meer weer kan je terugzoeken en de hoofdstukken en titelnamen van de lessen maken dit makkelijk zoeken. AANRADER!!

  Nikki

 3. Zeer interresante cursus.
  Veel bijgeleerd.
  Raad deze aan voor iedereen die begint met Indesign.

 4. Prima serie lessen om vertrouwd te raken met de werkomgeving van ID. Voor het opdoen van uitgebreide vaardigheden in het werken met ID zul je zelf aan de slag moeten en ook oefeningen moeten bedenken/uitproberen. DE oefeningen in de cursus zijn wel voldoende voor een kennismaking.

 5. een fijne cursus lekker dynamisch van uitleg met veel oefenbestanden. Martijn legt het duidelijk en rustig uit waardoor je ook makkelijk gelijktijdig kan meedoen.

 6. Leerzame en uitgebreide cursus voor het leren werken met InDesign! Duidelijke uitleg met handige oefenbestanden.

 7. Fijne cursus om begrip te krijgen van de Adobe InDesign software! Duidelijk stap voor stap door vele aspecten geloodst, heel fijn!

 8. De cursus was heel duidelijk. Van basis Skills tot moeilijke Skills. Goed uitgelegd.

 9. Hele duidelijke cursus, in alle rust uitgelegd, prettige stem en goede voorbeelden. Fijn dat er af en toe iets anders gaat dan verwacht, zodat je kunt zien hoe Martijn het oplost. Je bent er bijna 10 uur mee zoet, maar dan heb je ook echt wat. Ik was een fanatiek Photoshopper (ook voor het maken van flyers), maar InDesign gaat mijn nieuwe favoriet worden denk ik 🙂

 10. Een erg leerzame indesign cursus om de basis goed in de vingers te krijgen. Ook wanneer je al wat ervaring met indesign hebt, is deze cursus nuttig voor handige tips en intstellingen.

 11. Erg leerzame en interessante cursus voor creatievelingen die net dat stukje uitleg nodig hebben om ze op weg te helpen. Duidelijke en rustige uitleg, waarbij veel leerzame punten worden opgelost waar je als beginner tegenaan loopt. Zeker aan te bevelen!

 12. Goed cursus en duidelijke uitleg. Dit is een goede cursus als je weinig ervaring hebt met Adobe Indesign.

 13. Een erg fijne cursus, waar de basisprincipes van InDesign worden besproken. Deze basisprincipes worden duidelijk en met een fijn stemgeluid uitgelegd. Het is een ideaal startpunt, om vervolgens zelf met InDesign aan de slag te gaan en verder te experimenteren. Ik raad deze cursus zeker aan, met name omdat je dit op eigen tempo kunt doorlopen en video’s kunt terugkijken.

 14. Zeer leuke interessante cursus. Veel nieuwe dingen weer geleerd!
  Martijn heeft tevens ook een zeer fijne en duidelijke stem om naar te luisteren.

 15. Ik heb veel van de cursus geleerd. Tot op heden ontwierp ik een advertentie in Powerpoint en exporteerde ik die naar pdf waarna hij naar de drukker ging. Ik snap nu waarom de drukkwaliteit niet altijd werd wat ik ervan gehoopt had. Ik vond het wel leuk dat het ook geen gelikte cursus was waar iedere foute zin eruit geknipt was en opnieuw was gedaan. Ook de foutjes zaten er gewoon in zonder dat het verwarrend werd. Martijn weet er heel veel van en leuk dat hij regelmatig ook zijn eigen ervaringen erin gooit. Zeker de moeite waard geweest!

 16. Grotendeels in het weekend de online cursus gevolgd. Voor mij een perfecte cursus qua opbouw en presentatie. In de praktijk direct oefenen en aantekeningen maken, zorgde ervoor dat ik wel wat meer uurtjes aan de cursus heb besteed. Maar het was de tijdbesteding meer dan waard.
  Ook bij Martijn gaat er soms iets niet in een keer goed. Dat is fijn om te zien, omdat je dan weer leert hoe je met bepaalde foutmeldingen om kan gaan. Ik zal zeker nog een cursus van Martijn gaan volgen.

 17. Leerzame cursus, die je in je eigen tempo kan volgen. Duidelijke uitleg een goede basis om te leren werken met InDesign

 18. Zonder eerdere ervaring met ID is dit echt de cursus om het programma beter te leren kennen. Martijn neemt je mee langs allerlei aspecten van het programma en legt het op een duidelijke en heldere manier uit. Voor een cursus over Photoshop zou ik zeker weer een cursus bij hem willen afnemen.

 19. Cursus is ook goed mee te doen met je eigen InDesign geopend, en geeft een goede basis voor het werken met InDesign.

 20. Deze cursus heb ik gedaan omdat ik nog niet veel verstand had van InDesign maar wel er vaker mee werk i.v.m. mijn huidige baan. Dit was een makkelijke manier om die kennis tot mij te nemen, zeker in de huidige tijd!

 21. Fijne cursus, waarbij op een duidelijke wijze de verschillende facetten van InDesign worden behandeld. (Let op: interactieve elementen zijn geen onderdeel van deze cursus).

  De oefenbestanden zijn talrijk, dus je kunt alles wat wordt uitgelegd meteen oefenen.

  Deze cursus duurt volgens SOOFOS zo’n 9 uur. Echter: dit is de gesproken tijd. Als je aantekeningen wil maken en/of het geleerde wil oefenen, ben je een veelvoud van deze tijd kwijt. Dit betekent dan wel dat je genoeg handvatten hebt gekregen om zelf met InDesign aan de slag te gaan.

  Leuke extra is dat de trainer ook geregeld kleine, op de praktijk gestoelde tips geeft en zijn ervaringen deelt.

 22. Heel goed kunnen gebruiken voor het verbreden van de mogelijkheden met InDesign!

  Heldere verdeling in onderwerpen en hoofdstukken

 23. Deze cursus geeft een goed overzicht van alle aspecten die je in Indesign tegen komt op normaal level. Uiteraard is er meer maar daar kom je voor een groot deel wel uit gaandeweg of je bent echt op hoog niveau bezig.

 24. Ik heb zelf al een cursus gehad, maar om alles even goed op te frissen was dit een goede keuze! Enige opmerking om de cursus nog beter te maken: Zorg dat er beter op vragen gereageerd wordt en dat alle oefenbestanden online staan 🙂

 25. Ik vond de cursus duidelijk, voor een goed begin. Helaas heb ik op een aantal vragen geen antwoord meer gekregen. Maar alles is redelijk goed op te lossen.

 26. Duidelijke cursus. Jammer dat enkele oefenbestanden missen. Heb er wel om gevraagd maar nooit gekregen.

 27. Erg tevreden over deze cursus.

  Het hele programma wordt rustig behandeld.
  Je kan op eigen tempo de cursus volgen

 28. Goede cursus om kennis te maken met de belangrijkste onderdelen van InDesign. De instructievideo’s zijn duidelijk (soms wat omslachtig) en met behulp van de oefenbestanden onthoud je het beter. Enkele oefenbestanden missen maar deze zijn vaak dan ook niet noodzakelijk. Wanneer ik kijk naar de vragen die bij de cursus gesteld zijn, is er het afgelopen jaar geen antwoord meer gegeven. Zelf vond ik het allemaal duidelijk genoeg, zowel voor beginner al gevorderd.

 29. De belangrijkste elementen worden allemaal behandeld. Soms is het wat aan de langdradige kant, helemaal omdat ik aantal dingen ook al wist, maar aan het einde van de cursus beheers je de belangrijkste elementen die nodig zijn om brochures en flyers op te kunnen maken.

 30. Flink wat bijgeleerd door het volgen van deze cursus, die op een prettige en rustige manier werd aangeboden. Ook de opbouw van de cursus voldeed uitstekend aan de verwachtingen vooraf.
  Een aanrader dus.

 31. Het was een erg duidelijke maar soms langdradige cursus. De oefenbestanden heb ik voor elk hoofdstuk gedownload maar vaak was het kijken en luisteren naar de video i.p.v. zelf mee doen voldoende. Soms hingen de video’s wel en mistte ik dus soms wat info maar al met al heb ik alsnog veel opgestoken van de cursus. Nu ga ik aan de slag met PhotoShop en Illustrator.

 32. Leuke leerzame training. Fijne trainer die op een duidelijke wijze de materie kon uitleggen aan de hand van duidelijke oefenbestanden.

 33. Zeer duidelijk en stapsgewijs uitgelegd. Een goede basis voor het gebruik van InDesign!

 34. Deze cursus is een hele goede basis om te starten met InDesign, goed en helder gesproken en tempo van de cursus is goed.

 35. Hiervoor de cursus Photoshop en Ilustrator afgerond. Tijdens sommige onderdelen zag ik veel overeenkomst wat wel fijn was.
  Alle “basics” en een aantal tips en tricks werden uitgelegd. Er miste een paar oefen bestanden, maar deze heb ik ook niet nodig gehad.

  (Fijn dat de cursussen van Martijn van 2018 Nederlands gesproken zijn i.c.m. een Nederlandse Adobe versie.
  Goede cursus net als de voorgaande.

 36. Je krijgt een heldere uitgebreide uitleg over het programma, waardoor je het programma snel leert kennen. Helaas kon ik niet alle bestanden openen en de cursus InDesign verscheen niet in mijn bibliotheek, maar zonder deze bibliotheek kan je de cursus goed volgen.

 37. Laatste cursus indesign jaren geleden gehad met cs2, werkte wel al met nieuwste versies, maar gebruikte vooral de basics,
  nu weer zo goed als up to date.

 38. Heb veel geleerd van deze cursus.
  Alle items worden goed uitgelegd en behandeld.
  Super

 39. Prima cursus. Heel duidelijk en begrijpelijk uitgelegd. Aanrader voor iedereen. Bijgeleverd cursusmateriaal is niet helemaal compleet.

 40. Alles werd duidelijk uitgelegd, je kon ook makkelijk meedoen met de stappen die werden voorgedaan. Het enige probleem dat ik soms ondervond was dat de sneltoetsen niet overeenkwamen met wat er gezegd werd. Ik denk dat dit ligt aan het feit dat er werd gewerkt met een QWERTY toetsenbord en ik zelf een AZERTY toetsenbord heb.

 41. Dit is de derde cursus van Martijn die ik via Soofos volg. Wederom een fijne cursus.

  2 minpunten:

  1. Onnodig vaak geklik met de muis, oftewel “klikken om te klikken, zonder doel”. Misschien heeft hij het zelf niet eens door, maar als je er op gaat letten wordt het irritant.

  2. Ik vind de certificaten die ik tot nu toe heb gehad echt heel waardeloos. Zeker voor een vormgever mag een certificaat wel veel mooier worden vormgegeven. Mijn naam valt nog net niet buiten de pagina. Als je een cursus volgt, ben je trots als je een certificaat behaald, maar de certificaten die ik bij Photoshop en Illustrator heb gekregen, stellen echt niks voor.
  Ik vind dit ook erg jammer!

 42. Heldere, duidelijke uitleg! Ik was onbekend met Indesign en deze cursus heeft mij heel veel geleerd. Fijn dat je in je eigen tempo deze cursus kunt volgen.

 43. De cursus van Martijn gaat uitgebreid in op InDesign. Bijna alle facetten komen aan bod. het heeft mij direct geholpen in de praktijk. Ik verheug mij nu al op Illustrator.
  Het enige waar ik tegenaan liep waren de koppelingen van sommige oefenbestanden en de link met CC libraries welke niet altijd werkten. Anders 5 sterren.

 44. Na de Photoshop en Illustrator cursus te hebben gevolgd is deze InDesign cursus van Martijn alweer TOP: goed opgebouwd, op een rustige, begrijpelijke en overzichtelijke manier uitgelegd. En wat vooral fijn is, is dat je onbeperkt de lessen terug kan volgen. Dat zal wel nodig zijn omdat je alleen door vaak te oefenen de complexe Adobe producten onder de knie zal krijgen.

 45. Ik kan nu zelf een magazine samenstellen voor mijn eindwerk. Dit was een praktische cursus aangezien ik deze op mijn eigen tempo kon afronden.

 46. Het is niet anders dan een duidelijke gesproken, uitleg, snelheid, informatief, goed opgebouwde cursus van InDesign door Martijn van Weeghel, had ook niet anders verwacht nadat de cursus PhotoShop te hebben gevolgd. Ook deze is zeker de moeite waard.

  Daarom Martijn van Weeghel…..!

  Griedo van Meegdenburg

 47. Leuke cursus waar je rustig op je eigen tempo doorheen kan. Ik heb er veel van geleerd.

47Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+585 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.