Hoe schrijf ik een boek?

Heb je altijd al een boek willen schrijven maar wist je niet hoe je zoiets aanpakt? Dan is dit je kans. In de cursus Hoe schrijf ik een boek? leer je hoe je dat doet. Praktisch en met veel uitleg.
 • 30 Lessen
 • 4u 29min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Met deze cursus leer je om eindelijk het boek te schrijven dat in je hoofd en in je hart zit.
 • Praktische lessen die je uitleggen wat je moet doen en wat niet.
 • Eerst de inhoud van je boek organiseren en structureren voordat je gaat schrijven.
 • Kennis om goede beslissingen te nemen over vormgeving en publicatie.

Cursus inhoud

Vouw uit

De cursus in het kort:

 •  Je krijgt structuur in het opzetten, schrijven en realiseren van je boek
 •  Een stap voor stap methode uit de praktijk van een schrijfster
 • Prakische lessen

 

Wat is de online cursus Hoe schrijf ik een boek?

Heel veel mensen willen graag een boek schrijven. Ze dromen ervan hun eigen boek in handen te houden maar weten niet hoe ze het moeten aanpakken. Naar een uitgever en hoe dan? Zelf laten drukken, kan dat als particulier? Soms is iemand al vier, vijf keer begonnen en vastgelopen, maar het verlangen om dat ene boek te schrijven, is gebleven.

Een boek schrijven is vooral een kwestie van een methode hebben, een aanpak die je de ene stap na de andere helpt te zetten waardoor je verder komt. Die methode komt uit de praktijk van schrijfster Vilan van de Loo. Ze geeft schrijfles en heeft de belangrijkste onderwerpen in deze cursus ondergebracht in lessen, video’s en werkbladen. Je ontvangt een schat aan praktische informatie, je krijgt steun bij eventuele dipjes en ze geeft je instructies vanaf het eerste begin van een hoofdstuk tot en met het laten drukken of uitgeven van het boek. Elke les bevat een eigen onderwerp waarmee je verder komt. Hiermee kom je van dagdromen naar doen.

Wat leer je in deze cursus Hoe schrijf ik een boek?

Met deze cursus leer je om eindelijk het boek te schrijven dat in je hoofd en in je hart zit:

 • Praktische lessen die je uitleggen wat je moet doen en wat niet
 • Eerst de inhoud van je boek organiseren en structureren voordat je gaat schrijven
 • Kennis om goede beslissingen te nemen over vormgeving en publicatie

Hoe is deze schrijfcursus opgebouwd?

De cursus is verdeeld over zeven modules, die in totaal 30 lessen bevatten. Wanneer je les voor les volgt en meewerkt, ontdek je in de praktijk wat je moet doen en laten om een boek te kunnen schrijven.
Elke les bestaat uit een belangrijke stap in het schrijfproces:

 • Een video waarin je meer leert over de belangrijkste aspecten van de les
 • Een werkblad dat je praktische tips en adviezen geeft
 • Een instructieles waardoor je weet wat je nu moet doen

Methode van de cursus

De cursus komt voort uit de praktijk van het schrijven, het is dus geen droog academisch verhaal. Veel mensen denken dat een boek schrijven vooral een kwestie is van inspiratie of talent, en dat je een ‘echte schrijver’ moet zijn om zoiets te bereiken. Dat is niet zo. Talent maakt eerder lui dan moe: je denkt dat je het toch wel kunt dus dan werk je minder hard of goed. Inspiratie is onbetrouwbaar: het ene uur is het er wel, het andere uur is het er opeens niet meer. Met talent en inspiratie kun je dus geen boek schrijven.

Wat helpt dan wel? Een aanpak die gericht is op doen en op proberen en leren. Wanneer je elke week een paar uur reserveert om aan je boek te werken, en in de schrijffase wat meer, dan kom je ook waar je wezen wilt: je eigen boek in handen houden. Je leert een plan te maken, te begrijpen wat je eerst moet doen en wat erna en hoe je beslissingen kunt nemen over een uitgever en alles wat bij de publicatie van je boek komt kijken.

Wanneer je zin hebt in een boek te schrijven en je houdt van structuur, dan kan dit de cursus zijn die je nodig hebt.

Een online cursus over schrijven, werkt dat?

Huiswerk insturen is heus niet altijd nodig om tot een goed resultaat te komen. Je bent zelf in staat het eerste verstandige oordeel over je werk te vormen. Later leer je hoe je proeflezers kunt inzetten en wat je aan deze lezers kunt hebben. Uiteindelijk is er maar één persoon die de beslissingen neemt over je boek en dat ben jij.

Over de instructeur

Vilan van de Loo is schrijfster en schrijfcoach. Ze leeft van de pen en publiceerde ruim dertig boeken, deels in opdracht van bedrijven en organisaties, deels op eigen initiatief. Voordat ze een eigen bureau begon, studeerde ze in Leiden Nederlandse taal - en letterkunde (cum laude geslaagd). Ze promoveerde op een letterkundig onderwerp.
Haar schrijftrainingen zijn toegankelijk en gericht op resultaat. Het is haar verlangen om iedereen die een boek wil schrijven, daarbij te helpen.
 

 

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

7 Beoordelingen

 • 5
  7
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Heel leerzaam een aanrader om deze cursus te volgen.

 2. Zowel gesproken- als geschreven woord kwamen zeer duidelijk over. De indeling in 30 lessen getuigt van een logische opbouw. De cursus heeft mij duidelijk op weg geholpen, structuur aan mijn (tweede) boek te geven. Ik ben een science fiction schrijver, met speciale belangstelling voor planeten (o.a.Mars) en de huidige toestand van onze aarde. Deze interesses hebben overigens niets te maken met mijn vroegere loopbaan binnen het Nederlandse bankwezen! Met dank voor de uitleg, ik ga verder aan de slag. Jan Verzijden (83)

 3. Met een heldere gestructureerde, positief motiverende warme stem. Neemt Vilan je met deze cursus mee op reis. Je hebt ook niet het idee dat je een zomaar een cursus aan het volgen bent. Door het zorgzame karakter en met een warme stem krijg je het gevoel dat ze samen met het door jouw nog te schrijven boek samen mee op reis gaat. De cursus ervaar ikzelf dan ook als een fijn luisterboek.

  De lessen zijn overzichtelijk en niet langer dan noodzakelijk met telkens een samenvattende conclusie aan het einde van de les.

  wat mij betreft een van de best gevormde online cursus die ik tot op heden gedaan heb.
  mijn complimenten voor dit uitstekend staaltje werk.

 4. Zeer goed uitgelegd, helder, eerlijk en vooral duidelijk. Hier is goed over nagedacht. Een hele goede cursus. Hier is een hart en ervaring ingestopt. Alle tools krijg je hier zomaar in je handen om letterlijk je beste boek ooit te schrijven.

 5. Sinds het cornatijdperk wilde ik starten met het opschrijven van mijn familieverhaal. Mijn zoon is 15 en heeft nu nog geen interesse in vroeger maar dat gaat vast komen door het boek dat ik ga maken!
  Met deze cursus heb ik eindelijk steun om in stapjes het hele verhaal op te schrijven. Ik merk dat Vilan ervaren is in de bgeleiding van nieuwelingen zoals ik. De praktische tips helpen me echt verder!
  Ik kan deze cursus iedereen aanraden: in handzame hoofdstukjes kom je tot je eigen verhaal. Echt te doen!!

 6. De manier waarop er les wordt gegeven vind ik prettig. Het is heel rustig en duidelijk. Er is geen moeten. Alles mag en niks moet. Dat zorgt ervoor dat je er al minder gespannen voor zit. Want een boek schrijven is toch heel wat. Tevens is zij zelf heel zacht en hartelijk dus als je vragen hebt, twijfel dan niet, ze helpt waar ze helpen kan! Fijn persoon, mooie cursus!

Oorspronkelijke prijs was: €159.Huidige prijs is: €95.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 65 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.