Gratis Minicursus Fotografie

In deze gratis minicursus fotografie krijg je door middel van deze tips een flinke boost in de kwaliteit van je foto's. Ga meteen aan de slag!
 • 1 Hoofdstuk
 • 5 Lessen
 • 1u 15min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Gratis meer over fotografie.
 • Kennismaken met jouw digitale camera.
 • Leer tips en trucs kennen en gebruiken.
 • Begin gratis met deze cursus.

Begin vandaag nog gratis met deze minicursus fotografie

Je hebt wellicht net een nieuwe camera of je fotografeert nog steeds op de automatische stand. In deze gratis cursus fotografie krijg je daarom simpele tips en kan je meteen al een stapje verder. Het juiste stapje zorgt ervoor dat je betere foto’s maakt. Zo simpel is het!

 

Wat ga jij allemaal leren? In deze cursus laat ik je zien:

 Hoe je je camera moet instellen voor het beste resultaat.

 Waar de verschillende instellingen voor zijn.

 Tips voor wat je wél en wat je niet aan moet schaffen.

 Verschillende standen van de camera en die instellen op de beste kwaliteit.

 Hoe je een goed portret maakt.

 Op welke manier je het beste met de witbalans kan omgaan.

 Hoe je een betere foto maakt door te ‘bewegen’.

 

Begin geheel vrijblijvend!

Deze gratis beginnerscursus fotografie kan je vrijblijvend volgen. Je registreert en je kan alle lessen daarna bekijken waar jij wilt en wanneer jij wilt. Volg nu deze gratis cursus en merk het verschil in uw foto’s!

 

Begin nu met deze gratis minicursus fotografie!

 

Meer leren over fotografie?

[button url=”https://soofos.nl/cursus/online-fotocursus/” class=”primary” bg=”” hover_bg=”” size=”0px” color=”” radius=”0px” width=”0px” height=”0px” target=”_self”] Bekijk de volledige cursus > [/button]

Over de instructeur

Mischa verzorgt al meer dan 10 jaar fotografiecursussen, workshops en fotovakanties. Mischa heeft duizenden mensen geleerd om een betere foto te maken en doet dat met veel plezier. Mischa is na zijn opleiding aan de kunstacademie fulltime fotografiedocent geworden. Het is zijn ambitie om meer mensen te laten fotograferen maar vooral om mensen nog mooiere foto’s te laten maken. Hij doet dat met cursussen maar ook door vele fotografie gerelateerde artikelen gratis aan te bieden op zijn website. Jaarlijks organiseert Mischa naast de vele cursussen en workshops ook één van de grootste fotografie-evenementen in Nederland, de gratis Foto7daagse.

Ratings and Reviews

4.3 Avg. Rating

91 Ratings

 • 5
  43
 • 4
  36
 • 3
  12
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Een leuke manier om te beginnen met de basis van fotografie.
  Met handige tips en opgedeeld in verschillende onderwerpen.
  Wel echt een beginnerscursus, want het gaat echt alleen om de basis

 2. Een snelle goede fotografie cursus. Ik heb als beginner veel dingen geleerd door deze cursus.

 3. Duidelijke simpele minicursus.
  Helder uitgelegd in simpele stappen, bedankt.

  Richard.

 4. Heldere training. Alle standen goed uitgelegd en ook duidelijk geworden waarom ik voor welke opties moet kiezen. Ik ga er goed mee aan de slag.

 5. Dankjewel voor de nuttige tips bepaalde instellingen en technieken. Helpen zeker een stap vooruit in het leerproces

 6. In deze minicursus kwamen de basisbegrippen aan bod op een eenvoudige manier en met voldoende voorbeelden!

 7. Niet alleen de basisprincipes werden uitgelegd, maar ook welke stand waarvoor dient. Zeer prettig voor de beginnende fotograaf die geen idee heeft welke instelling waarvoor is. Wel jammer dat nog niet verteld werd hoe je de sluitertijd, diafragma etc precies op elkaar af moet stemmen. Dit zou ik graag nog willen zien. Verder prima basiscursus!

 8. Echt een super leuke interessante cursus waarbij je al heel veel handige tips leert in een korte tijd. Dit is het eerste waar ik wat aan gehad heb bij het beter leren fotograveren. Zo goed en duidelijk uitgelegd echt super! Dit maakt mij heel enthausiast om weer meer te gaan werken met de camera zonder dat hij in manual staat.

 9. Hallo Mischa,

  Ik heb je minicursus fotografie gevolgd en vond je uitleg duidelijk en leerzaam.
  Met deze uitleg kan je direct zelf aan de slag, en de resultaten onder ogen zien en zonodig bijstellen.

  Nogmaals hartelijk bedankt.
  René

 10. Een korte cursus met handige tips. Je krijgt er zin in om het uit te proberen

 11. Ik heb meer geleerd over de verschillende functies van mijn toestel en ga ze nu even toepassen.
  Ook kleine tips voor mooie foto’s te maken zoals zonsondergang!
  Dat is leuk !
  hartelijk dank

 12. Ik vond de cursus heel erg leerzaam omdat bepaalde dingen gewoon best lastig zijn en hier goeie uitleg word gegeven en voorbeelden. Ik ga weer met volle energie aan de gang met fotograferen naar deze cursus

 13. Leuke cursus, ik heb heel wat handige tips gehad en ga er zeker mee aan de slag.

 14. zeer informatief,handige tips,ook vraag en antwoord is nuttig over andere leden.

 15. Ik vond het een leuk en interessante korte les. Lekker op je eigen tempo. Tevens een inzicht gekregen van de verloop van de cursus.

 16. Erg leuke en leerzame mini cursus over fotografie. Ik heb weer een paar nieuwe dingen geleerd over het instellen van mijn camera 🙂

 17. Al een paar jaar kijk ik regelmatig naar fotografie cursussen en camera’s. Toch op de een of andere manier wist ik nooit waar te beginnen, want inderdaad o.a. al die knopjes! En wat als ik het toch niet leuk vind? Heb ik wel weer geld uitgegeven! Na deze korte cursus met goede duidelijke uitleg blijkt het helemaal niet zo ingewikkeld. Super leuk! Nu nog een camera gaan uitzoeken.

 18. Ik vond dit een leuke minicursus voor fotografie. Vooral voor beginners (zoals ik) erg interessant. In de cursus leer je leuke eerste stappen om te beginnen met fotografie. Ik ga hier ook zeker eerst mee oefenen en wie weet ga ik nog verder andere cursussen volgen om er beter in te worden. Wel had ik het leuk gevonden als er iets meer voorbeelden te zien waren. Vooral in les 2 en 4 vond ik weinig voorbeelden.

 19. Mooie korte inleiding over de belangrijkste functies. Goed om te beslissen of je verder wil gaan met een volledige cursus of niet.
  De belangrijkste standen komen zeker aan bod en zijn ook duidelijk

  Je bent er snel door en kan starten met de basis.

 20. Mooie korte inleiding over de belangrijkste functies. Goed om te beslissen of je verder wil gaan met een volledige cursus of niet.
  De belangrijkste standen komen zeker aan bod en zijn ook duidelijk

 21. Ik had nooit geweten dat er zo veel verschillende instellingen waren op de camera en probeerde vaak maar wat maar dit heeft me toch laten ontdekken hoe ik me camera optimaal kan in stellen

 22. Goede inleiding op de eerste instellingen van de camera. Ook zeer prettig gepresenteerd, rustig en met de nodige kwinkslagen. Zeer uitnodigend om de volledige cursus te doen!

 23. Alles basis punten werden helder uitgelegd en de voorbeelden die werden gegeven waren ook erg nuttig. Een korte maar krachtige cursus!

 24. Prima training die wegens de korte duur ook fijn is om te volgen. Heldere uitleg over een aantal basisfeitjes en die vooral aan de hand van de voorbeelden goed te volgen zijn.

 25. Leuk en informative cursus die niet te lang duurt.

 26. Leuke cursus om de verschillende standen en technieken van de camera onder de knie te krijgen.

 27. Meneer legt in duidelijke taal dingen uit over je camera.
  Door bewegende beelden en veel voorbeelden blijf je goed met je aandacht erbij.

 28. Ik had verwacht meer over een camera te horens alvorens te beginnen. Ik heb momenteel alleen een goede mobiel, een digitale camera met ondertussen te weinig pixels en een analoge camera die ligt te verstoffen.
  Verder wel bruikbare tips ontvangen om rustig mee te beginnen.

 29. Een heel goede cursus om je camera beter te leren kennen! Ik heb al een hoop geleerd met de uitleg over de diafragma’s, witbalans en de standen. Zeker een aanrader!

 30. Een leuke inleidende cursus om meer over het fotograferen te weten te komen. Hel lokt naar meer. Zeker aan te bevelen als je net begint

 31. Korte gratis cursus die een paar zeer handige tips geeft over hoe je met kleine aanpassingen/aandachtspunten je foto’s kan verbeteren

 32. Prima gratis cursus om de beginselen te leren. Ik heb overigens een andere camera dus kon bij de instellingen niet alles direct vinden.

 33. Fijne cursus om even de beginselen van de camera te begrijpen, zoals waar al die standen voor zijn op die draaiknop van je camera.

 34. zeer interessante cursus, gaat niet te snel en makkelijk te volgen. Heel tevreden!

 35. kort en bondig. voor een beginnend fotograaf erg handig om in korte tijd kleine wegwijs te krijgen in je camera

 36. Als beginnende fotograaf is dit een leuke gratis cursus.
  Duidelijke uitleg, goed te volgen. Weer wat handige tips geleerd.
  Dankjewel.

 37. Heb met deze minicurus meer inzicht in mijn camera gekregen ,tevens vond ik de verschillen in hoe men foto’s kan maken leerzaam.
  Dank voor deze mooie minicursus

 38. Dank je. Heb mijn camera dankzij deze minicursus al beter leren kennen.

 39. Duidelijke minicursus. Zet aan om andere (volledige) cursus te volgen.

 40. Hierbij wordt de basis gelegd en biedt hij mogelijkheid tot uitbreiding. Zelf vond ik de tips over de instellingen en de potretfoto’s heel erg handig. Zeker aan te raden deze cursus!

 41. Mischa legt eenvoudig en duidelijk uit hoe je als beginner je camera kunt instellen. Hij vermoeit je niet met allerlei vaktermen, maar legt aan de hand van zijn eigen camera de verschillende standen uit, en verduidelijkt met foto’s de verschillende effecten op je opname in de diverse standen. Mischa vertelt rustig en helder. Topleraar!

 42. Zeer duidelijke uitleg en mooie voorbeelden.
  Ik heb er heel wat uit geleerd

 43. Super fijne cursus voor beginners. Alles wordt duidelijk in makkelijke taal uitgelegd, daardoor kon ik het goed volgen. Fijne tips en tricks die echt in de praktijk zijn toe te passen. Er worden ook voorbeelden gegeven. Hierdoor wordt echt visueel wat er wordt bedoeld.

 44. Voor als je net begint is dit een leuke gratis cursus om te volgen.
  Duidelijke uitleg, praktisch en geen langdradige verhalen.
  Zelf niet net beginend maar toch nog een belangrijke tip uit gehaald.

  Bedankt!

 45. Leuke intro voor wie wat verder wil gaan.
  Een aantal tips die ik als beginner nog niet eens wist.

 46. Heel goed uitgelegd, en zeker een aanrader als je met fotografie wil beginnen of je kennis wil bij schaven.

 47. Leuke introductie voor mensen die kennis maken met fotografie. o.a. handige tips over SD kaartjes.

 48. Kort en bondig, duidelijk uitgelegd. Met tips die je niet overal terugvindt. Zeker een aanrader voor een beginnend fotograaf.

0Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+756 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.