Dit ga je leren:

Leer de basis van technische analyse.
Maak kennis met de handel in cryptocurrencies.
Leer hoe grafieken werken en hoe je deze leest.
Volledig gratis toegang.

Deze cursus dient als preview voor de Online Bitcoin en Crypto Cursus – Hoe handel je in Cryptocurrencies met behulp van Technische Analyse?

 

‘Goede trader?’

2017 was hét jaar van bitcoin. De koers steeg in slechts 12 maanden tijd van $700 naar een recordhoogte van bijna $20.000. In een uptrend wordt traden gezien als een makkelijke manier om geld te verdienen, waardoor Nederland massaal instapte. Niets bleek echter minder waar te zijn. Begin 2018 ging het faliekant mis. De koersen storten ineen en momenteel is de koers uit het dal aan het krabbelen.

Veel Crypto-fanaten kwamen erachter dat traden in een neerwaartse trend heel lastig is. Dat is waar, maar het is absoluut niet onmogelijk. Vele analisten weten het zeker, Bitcoin en crypto zijn bezig met hun opmars richting een nieuwe ‘All Time High’. Wanneer is echter nog de vraag.

Voor jou is nú de tijd om te leren, zodat je klaar staat wanneer de koersen in rap tempo omhoog schieten. Want ook in een dalende trend of zijwaartse trend, is het mogelijk om lucratief te kunnen handelen. Hier heb je echter wel de juiste kennis en kunde voor nodig, en daar wil ik je met mijn zeven jaar ervaring graag bij helpen.

 

Wat leer je in deze cursus?

In deze gratis cursus maak je kennis met de handel in Bitcoin en crypto’s. Ik help je op weg met het lezen van grafieken aan de hand van een paar simpele tools. Daarnaast krijg je onder andere antwoord op de volgende vragen:

 

Hoe moet ik starten?

Wat is technische analyse?

Welke tools zijn er?

Hoe kan ik grafieken lezen?

 

Nog meer leren over Technische Analyse en cryptohandel?

Via deze cursus maak je kennis met de basis principes van Technische Analyse én mijn manier van doceren. Deze cursus dient dus enkel als voorproefje van de volledige cursus. Wil jij alles leren over het handelen in crypto’s en echt zelf aan de slag kunnen? Volg dan de volledige cursus. In deze cursus behandel ik stap voor stap alle facetten die je nodig hebt om in cryptocurrencies te kunnen handelen aan de hand van Technische Analyse.

 

Ga direct naar de volledige cursus

 

Bekend van:

Deze gratis bitcoin cursus is bekend van deze mediakanalen.

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.

Probeer 7 dagen gratis  
 • Onbeperkte toegang tot 200+ Nederlandse cursussen
 • Probeer 7 dagen volledig gratis
 • Maandabonnement vanaf €19 per maand
Meer informatie over Soofos Plus

Over de Instructeur

Profielfoto

Madelon Vos

Mijn naam is Madelon Vos, je kan mij kennen van, mijn video's op YouTube, de Cryptocast op BNR, de crypto-update van de Telegraaf of een van mijn columns op Investing.com of BusinessInsider. Ik heb van mijn hobby mijn werk mogen maken. Ik creëer online content over crypto's. Zowel video's, podcasts als het schrijven van columns om mijn passie over te brengen op anderen is hetgeen waar ik het meeste van geniet. Daarnaast ben ik volop actief als cryptohandelaar. Wil jij leren hoe je een goede cryptohandelaar kan worden? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Bekijk meer cursussen van Madelon Vos →

Cursusoverzicht

Introductie
Inleiding 00:10:13
Technische Analyse
Agenda 00:04:08
Soorten grafieken – Japanese Candlesticks 00:10:30
Lijnen – Trendkanalen 00:08:06
Indicatoren – RSI 00:09:06
Patronen – De driehoek 00:07:21
Afsluiting
Bevestiging 00:06:04

Reviews

4.6

4.6
43 beoordelingen
 • 5 Sterren26
 • 4 Sterren15
 • 3 Sterren2
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Leuke cursus

  4

  Super leuke cursus en makkelijk te volgen. De passie spat eraf :).

 2. Smaakt naar meer!

  4

  Madelon is altijd helder en duidelijk in haar uitleg. De cursus is beknopt maar smaakt naar meer 🙂

 3. 4

  Goede cursus om een basis te leggen in verband met het inzicht krijgen aangaande technische analyse en hoe deze toe te passen.

 4. GRATIS - Online Bitcoin & Crypto Cursus - Hoe handel je in Cryptocurrencies met behulp van Technische Analyse?

  5

  Zo als je mag verwachten van deze cursus, het is de basis. Maar die basis is dan erg rustig en stapsgewijs uitgelegd. Hierdoor is het goed te volgen en voor beginners zeker een goede eerste stap met betrekking tot technische analyse

 5. Begrijpelijke taal en informatief

  4

  Leuke introductie voor Technische Analyse. Waarschijnlijk ga ik ook voor de verloopcursus.

 6. Mijn eerste stappen in de technische analyse

  5

  Hai Madelon, een mooie opstart deze gratis cursus. Ik ben een hoop wijzer geworden. Ik ga de komende periode oefenen met tradingview en zal zeker terug keren naar jouw vervolg cursus.

  Dank voor het delen van je kennis!

  grt Marcel

 7. Beknopt en helder

  5

  Alles wat je moet weten voor je eerste stappen in TA in een notendop. Ik ben een daytrader en handel voornamelijk op de 5m en 3m charts en gebruik daarbij ook veel TA (gaat vanzelf… je ziet de patronen uit de charts ploppen) maar ben geïnteresseerd is in wat minder snelle tradingstijl, daarom ben ik nieuwsgierig naar hoe Madelon dit aanpakt. Verder motiveert het mij te weten dat ondanks haar dyslectie, zijn zo’n doorzetter is. Ik weet precies hoe het voelt… 😉 Je bent een prachtig voorbeeld Madelon #powervrouw! Nu ga ik snel door naar de uitgebreide cursus. TA is het leukste wat er is. Joe!

 8. super

  5

  Dingen geleerd die ik nog niet wist.
  Binnenkort ook de uitgebreide cursus doen

 9. Verhelderend

  4

  Fijne cursus. Helder en rustig uitgelegd. Ik kijk uit naar het vervolg.

 10. Heel goed en duidelijk uitgelegd!

  5

  Ik volg Madelon al ruim 1,5 jaar via de Cryptocast en Youtube en heb dus al veel van haar technieken voorbij zien komen. Hier wordt er echt wat dieper op in gegaan met een duidelijke uitleg. De volledige cursus is een mooi iets om tijdens de winterdagen te gaan volgen 🙂

 11. Interessante crypto trading cursus voor beginners

  4

  Interessante, leuk gebrachte en (vrij) goed te volgen beginnerscursus om inzicht in crypto trading te krijgen. Proficiat Maddie, het is je gelukt! 🙂
  Wel viel het me op dat beeld en geluid niet synchroon loopt. In een film is dat voor mij en vele anderen een dikke no-go, dus als tip zou ik je willen meegeven om dit toch zeker aan te laten passen.

  Grtz.
  Flugeltje

 12. Aanrader !

  5

  Gratis cursus was zeer duidelijk en heel leerzaam.
  Meteen de volledige cursus aangekocht .

 13. Van confectie naar maatwerk

  5

  Ik volg Madelon al een tijdje, via Cryptocast leren kennen, daarna volger op twitter en vervolgens abonnee op haar YouTube kanaal.
  Ik ben geen trader (nog nooit gedaan zelfs) maar volg er wel een aantal op YouTube waaronder ook Carl (van “The Moon”).
  Gaandeweg steek je toch wel wat op van al die video’s met hun uitleg en termen. Maar om deze materie volledig te kunnen begrijpen besef ik me dat je het dan ook moet bestuderen, maar waar begin je dan? Gelukkig is er nu een cursus van Madelon die me heel wat wijzer gaat maken. Traden is misschien iets voor de toekomst voor mij, ik wil de dingen altijd eerst voldoende beheersen, tot die tijd HODL’en.
  Volg de gratis basiscursus en kijk of het wat voor je is.

 14. super

  5

  leuk begin en goede uitleg. Geschikt voor een brede doelgroep.

 15. Goede en positieve basis uitleg

  5

  In deze basiscursus worden verschillende aspecten in basis van het traden uitgelegd. Daar blijft het ook bij, maar geeft wel een indruk van hetgeen je als trader nodig hebt om succesvol te gaan traden. Een aanrader dus om te zien of traden wat voor me / je is!

 16. Nuttige basis informatie

  5

  Ik heb de basiscursus gevolgd. Ik ben heel tevreden over de manier waarop Madelon uitleg geeft over de diverse onderwerpen. Ik ga ook zeker de vervolgcursus volgen. Dank je wel, Madelon!

 17. Leuk

  3

  Hoi Madelon, ik volg je al heel lang vol interesse en kijk dus ook al heel lang uit naar je Cursus.
  Heb genoten van je korte versie ook al wilde je ik nog wat vragen stellen voor het aanschaffen van de lange versie.
  Blijk helaas als spammer geblokkeerd te zijn?? heel vreemd!! wilde b.v. of de kwaliteit van de betaalde versie beter is. Bij de eerste
  film liep beeld en geluid niet synchroon en kan ik het beeld niet vergroten en het beeld wat ik heb is dan ook weer niet scherp ook zit er
  in geloof 1 na laatste een hikup waar de film blijft hangen zat al een poos te wachten omdat ik dacht dat het aan mijn internet lag maar
  door de tijdsbalk een stukje te verschuiven liep hij weer.
  Site vind ik helaas erg onhandig en erg onduidelijk, zo bekijk ik wat de betaalde versie inhoud en klik ik hem even weg om wat anders te
  lezen en zo krijg ik de betaal versie met geen 10 paarden meer in beeld.
  Was 100% van plan de cursus te kopen maar twijfel nu wel, erg jammer. Blijf je wel zeker elke zondag volgen.

 18. 5

  Prima basis cursus, duidelijke uitleg voor de beginner.

 19. Zeer interessant. Heb veel bijgeleerd.

  5

  Alle verwachtingen vervuld.
  Zeer benieuwd naar de volledige cursus.

 20. Crypto trading basic course

  4

  Heldere uitleg, intro TA & crypto trading elementen, wel enige basis kennis vereist.

 21. Prima intro

  4

  Deze cursus is een prima basis intro voor crypto. Het handelen in crypto zou ik naar aanleiding van deze cursus nog niet mee beginnen, maar daar kan de betaalde cursus je bij helpen.

 22. Bedankt

  3

  Beste Madelon, ik ben blij dat het moment daar is gekomen voor jou waar je al zo lang naar uit gekeken hebt! Ik volg je kanaal al vele maanden en heb dus ook veel van opgestoken van je gratis content in je wekelijkse video’s. Hiervoor ben ik je erg dankbaar! Door jouw overgebrachte enthousiasme heb ik ook erg uitgekeken naar het moment dat de cursus online kwam. Door het trouw volgen van je kanaal ging ik uit van een gratis cursus die hopelijk meer inhoud zou bieden dan wat ik heb geleerd in jouw afgelopen video’s. Hierdoor heeft deze cursus voor mij jammer genoeg geen meerwaarde geboden. Hoe je de cursus brengt is goed door het kort en bondig te brengen. Gezien het bij mij ontstane verwachtingspatroon afgezet tegen de basis inhoud van de cursus, geef ik in mijn geval je een lagere beoordeling. Ik blijf je zeker nog volgen!

 23. zeer goede uitleg heb de volledige al aangeschaft

  5

  zeer goede uitleg heb de volledige al aangeschaft

 24. Duidelijk uitgelegd!

  5

  Duidelijk uitgelegd! Smaakt naar meer!

 25. btc cursus

  5

  ik heb de basis cursis gedaan en vond deze heel goed en erg leerzaam.
  ik ga zeker de betaalde cursus aanschaffen!
  thx madelon

 26. Top cursus

  5

  Een hele informatieve en beknopte cursus voor een beginnende trader

 27. Leerzaam!

  4

  Wat een leuk inkijkje in hoe de technische analyse werkt! Deze gratis cursus geeft je al zoveel informatie dat ik er heel blij van wordt en zin krijg om het zelf toe te passen. Nu is het echt de basis maar ik denk dat ik er nu 100% meer mee kan dan hiervoor.
  Ik ben zeer benieuwd naar de volledige cursus….

 28. Heldere uiteenzetting die je zin doet krijgen in meer!

  5

  Beste Madelon,
  Hier breng je alweer een staaltje boeiend Crypto-beleving, die zelfs de belgen zin geeft naar meer. 🙂
  Ik ben benieuwd naar de volledige Cursus.
  Laat me er nog één nachtje over slapen en dan gaan we ervoor.
  Bedankt Madelon!

 29. Helder

  4

  Veel waardering voor de helderheid en het enthousiasme.
  Maar het blijft voor mij – als nieuweling – lastige materie.

 30. Aanbeveling voor iedere instapper

  5

  Leuke beginners cursus voor iemand die in de trading wereld wil meedoen. Zeker aan te raden en vooral het hoofdstukje RSI mag je niet missen.

 31. Veel te leren

  5

  Goede voorbereiding op de volgende cursus. Ik ben om! Bedankt Madelon voor al je kennis en informatie.

 32. Beoordeling gratis cursus

  5

  Op een simpele manier heel duidelijk uitgelegd top

 33. goeie basis

  4

  dit geeft een goede basis weer over de technische analise

 34. Mooie basis cursus

  5

  Duidelijk uitleg voor beginnende trader

 35. Gratis cursus

  4

  De gratis cursus gevolgd en was aangenaam verrast. Goed en duidelijk uitgelegd. Ben zelf al tijdje bezig maar heb hier toch dingen gezien die ik niet kende of niet voldoende kende. Dus weer bijgeleerd!

  Marc

 36. Leuke curus

  5

  Handige tips. En heel duidelijk en goed uitgelegd voor beginnende traders

 37. Deze basis cursus is een aanrader

  4

  Goede keuze deze cursus te volgen en zeker als basis trader belangrijke informatie bevat!

 38. Heel erg leerzaam

  5

  Heb net de gratis cursus bekeken en meteen de volledige versie gekocht… super leerzaam.

 39. Dankjewel!

  5

  Eerst maar de gratis cursus aangeschaft om te testen. Ik ben zeer onder de indruk. Bedankt!

 40. Top

  5

  Top begin, goede uitleg, zeker ook geschikt voor beginners.

© 2019 - Soofos B.V.