Gezonde voeding en spijsvertering

Mijn passie is om mensen te helpen om gezonder te worden en te blijven. In deze online cursus leer jij wat je zelf kunt doen om nóg gezonder te gaan eten & zelf eenvoudig jouw spijsverteringsklachten op te lossen.
 • 5 Hoofdstukken
 • 22 Lessen
 • 2u 1min
 • Cursus Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Alles over gezonde voeding.
 • Gezond & lekker eten.
 • Herkennen en interpreteren van signalen.
 • Zelf spijsverteringsklachten oplossen.

Leer stap voor stap om gezonder te gaan eten én jouw eigen spijsverteringsklachten op te lossen

Om te starten met deze cursus is géén voorkennis vereist. Je kan meteen aan de slag om te zorgen dat je vanaf vandaag alle bouwstoffen binnen krijgt, die jouw lichaam nodig heeft om gezond te worden en blijven. Ook als je wel kennis hebt van gezonde voeding is deze cursus interessant om te kijken of je inderdaad zo gezond eet als je denkt. Waar deze cursus zich in onderscheid ten opzichte van andere cursussen over gezonde voeding, is dat je leert hoe je eenvoudig zelf jouw spijsverteringsklachten oplost. In de cursus krijg je 2 uur video’s met 3 opdrachten, zodat je het geleerde meteen kunt toepassen. Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus en kan deze dus terugkijken wanneer jij dat wilt of nodig hebt. Mocht de cursus in de toekomst worden uitgebreid, dan heb je meteen toegang tot de nieuwe content.

 

Wat is de inhoud van de cursus?

 1. De basiskennis van een optimale spijsvertering.
 2. Spijsverteringsklachten herkennen, interpreteren en er naar handelen.
 3. Gezond en volwaardig eten.
 4. Voorbeeld van een gezond dagmenu.

 

Wat ga je bereiken met deze cursus? Je leert:

 Welke voedingsstoffen jouw lichaam nodig heeft om gezond te worden èn blijven.

 Jouw maaltijden & tussendoortjes voortaan niet alleen heel gezond te maken, maar ook heel lekker.

Jouw eigen spijsverteringsklachten eenvoudig oplossen met voeding.

Dat je jezelf vele maanden uitzoekwerk hebt bespaard.

 

Voor wie is deze cursus?

 Iedereen die zelf wil leren om (nog) gezonder en gevarieerder te eten, zonder hiervoor een professional in te schakelen, een opleiding te volgen of heel veel boeken te lezen.

 Iedereen die na het lezen van tegenstrijdige adviezen niet meer weet waar te beginnen met voeding en op zoek is naar betrouwbare, eenvoudig toepasbare adviezen.

 Iedereen die recent een kind heeft gekregen en het erg belangrijk vindt om gezonder te gaan eten èn zelf spijsverteringsklachten op te lossen van ouder en kind.

 Iedereen die wil leren welke signalen ons eigen lichaam geeft, hoe ze te herkennen, interpreteren en te handelen.

  Iedereen die wil leren zelf spijsverteringsklachten eenvoudig op te lossen en met welke klachten je naar de huisarts moet.

 

5 Extra’s bij deze cursus

PDF format voedingsdagboek.

PDF voedingsstoffen: uit welke voeding kun je kiezen, zodat je alle voedingsstoffen binnen krijgt om gezond te blijven.

voorbeeld gezond dagmenu & tussendoortjes.

PDF met veel voorkomende spijsverteringsklachten en hoe je ze zelf oplost met voeding.

gratis gesprek van 30 minuten met de maker van deze cursus, waarbij je jouw vragen kunt stellen over deze cursus of de toepassing ervan. Ook kun je persoonlijk advies vragen m.b.t. jouw spijsverteringsklachten.

 

Wil jij gezond eten èn zelf jouw spijsverteringsklachten eenvoudig op kunnen lossen?

 Niet meer twijfelen of je wel gezond genoeg eet?

 Je niet meer afvragen of er meer gezonde tussendoortjes bestaan dan alleen groente en fruit?

 Niet meer maandenlang jouw weg proberen te vinden in tegenstrijdige gezondheidsadviezen op internet?

 Niet meer blijven rondlopen met spijsverteringsklachten, omdat je hoopt dat het vanzelf wel over gaat?

 Geen last meer hebben van obstipatie, een opgeblazen gevoel of andere spijsverteringsklachten?

 

Dan is deze cursus geschikt voor jou!

 

Over de instructeur

Vanuit mijn passie om mensen te willen helpen, heb ik de opleidingen Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en Natuurgeneeskundig Therapeut succesvol afgerond. Ik sta bekend om mijn parate kennis. Met veel plezier volg ik nascholingen om mijn kennis te vergroten en mijn cliënten nòg beter te kunnen helpen.

Ik heb zelf online cursussen gevolgd, maar ik miste daarbij het persoonlijke contact en de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Daarom heb ik aan de cursus een extra bonus toegevoegd. Gratis 30 minuten al je vragen stellen. Over de cursusinhoud, dingen waar je tegenaan loopt in het toepassen ervan, maar ook als je gezondheidsvragen hebt over jouw spijsverteringsklachten. Ik denk graag met jou mee.

 

Reviews

5 Gemiddelde beoordeling

10 Beoordelingen

 • 5
  10
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Veel informatie, kort en bondig gepresenteerd. Zeer de moeite waard!

 2. Informatie is helder en duidelijk. Nathalie heeft duidelijk veel kennis over gezonde voeding en spijsvertering. Daarnaast geeft ze nuttige tips. Cursus is zeker een aanrader.

 3. Een hele goede cursus en het geld méér dan waard. Nathalie legt uit hoe je spijsvertering werkt, welke klachten je kunt hebben als de spijsvertering niet goed werkt en wat je eraan kunt doen met voeding. Het leren op eigen tempo is ideaal; de cursus is goed ingedeeld en opgebouwd en het duurt allemaal niet te lang om een les te volgen. Heel fijn dat je Nathalie na afloop kunt raadplegen voor individuele vragen. Echt top!

 4. Duidelijke en toegankelijke informatie over gezonder eten en praktische tips om je voedingspatroon te veranderen. Ook handig dat het korte filmpjes zijn.
  Als je specifieke klachten hebt die met voeding te maken hebben kan het toch wel een lastige zoektocht zijn wat je kunt doen en beter kunt laten weet ik uit ervaring. Laat je vooral begeleiden daarin, door Nathalie bijvoorbeeld. Dan ben je in deskundige handen. Aan het einde van de cursus zit de mogelijkheid voor een adviesgesprek, top!

 5. De cursus is makkelijk toegankelijk voor iedereen; het leest/luistert als een luisterboek waarin je terug kunt bladeren per onderwerp. Nuttige en bruikbare tips. Zo is gezond leven niet moeilijk 😁

 6. De cursus is qua structuur goed opgebouwd en Nathalie legt heel duidelijk uit. Ze komt rustig, serieus en kundig over. Ze neemt de tijd om dingen uit te leggen en noemt goede voorbeelden ter verduidelijking of toelichting. Doordat ook de werking van de spijsvertering wordt meegenomen in het verhaal wordt een duidelijk totaalbeeld getoond. Een must voor iedereen die interesse heeft in voeding of die zijn/haar spijsverteringsklachten zelf wil aanpakken en begrijpen.

 7. Fijne overzichtelijke cursus over de spijsvertering. Nathalie vertelt duidelijk en met veel kennis over het onderwerp. Zeker een aanrader als je meer wilt weten over de vertering van voedsel.

 8. Nathalie laat haar kennis en kunde duidelijk zien in deze uitgebreide cursus rondom gezonde voeding en vertering. Een logische opbouw met veel informatie over de werking van de spijsvertering en waarom bepaalde klachten kunnen ontstaan. Maar ook het deel daarna over de voedingsmiddelen en tips voor gezonde keuzes in voeding is goed toe te passen en duidelijk toegelicht. Nathalie is erg gul met het delen van informatie, waardoor de cursus de investering meer dan waard is.

  Een aanbeveling voor iedereen die meer wil leren over de spijsvertering en hoe je gezonder kan eten (en drinken). Met leuke opdrachten om thuis zelf mee aan de slag te gaan.

 9. Het was aanvankelijk niet mijn bedoeling om deze cursus meteen geheel door te nemen. Maar de nieuwsgierigheid won het. Ik vond het een goede combinatie van wetenschappelijke inzichten en praktische adviezen. Het lijkt/is zo logisch allemaal. Fijn is ook de mogelijkheid om relevante pdf-bestanden te downloaden. Complimenten.
  Ik ga het recept van de kokoskoekjes (gezond tussendoortje) meteen uitproberen.

 10. Heldere duidelijke info! Veel dingen gehoord die ik bijv. Nog nooit bij een diëtiste heb gehoord. Tips en info waar je in het dagelijks leven wat aan hebt.

47Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 43 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.