Facebook en Instagram advertentie fundamentals

Liam · 30 November 2023
De snelste manier om een Facebook marketing expert te worden en omzet te halen uit advertenties.
 • Beginner
 • 29 Lessen
 • 5u 44min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Word Facebook marketing expert en haal omzet uit advertenties
 • Leer onze retargeting strategie
 • Leer hoe en waarvoor je teksten in advertenties voor je kunt laten werken
 • Leer hoe het advertentieplatform en het algoritme werkt zodat je beslissingen neemt die geld opleveren in plaats van geld kosten

Waarom deze cursus Facebook en Instagram advertentie fundamentals?

Leer resultaatgericht adverteren zonder geld weg te gooien en groei je business (zelfs als je nog nooit geadverteerd hebt).

 

Wat kun je verwachten?

Een stap voor stap video uitleg over hoe wij adverteren op Facebook en Instagram. De snelste manier om een Facebook marketing expert te worden en omzet te halen uit advertenties.

​20+ video’s van ongeveer 25 minuten zodat je overzichtelijk verschillende onderdelen kan doornemen

Elke video bevat een losse stap en is gemakkelijk terug te kijken. Enkele onderwerpen die we bespreken:

 • Voorbereiding en Setup – Leer hoe je op de juiste manier je account moet opzetten. Hierdoor kan je effectief adverteren en maak je het meeste gebruik van het advertentie platform van Facebook. Dit is de basis.
 • Adverteren met Resultaat – Als alles op de juiste manier staat ingesteld is de volgende stap het adverteren zelf. Hierin doorlopen we alle belangrijke stappen. Je leert wat alles betekent, welke instellingen belangrijk zijn zodat je het maximale resultaat haalt, en ook wat je juist niet moet doen om te voorkomen dat je geld verliest.
 • Copywriting – Hierin leggen we je precies uit wat voor teksten wij gebruiken in onze advertenties. Wat voor titels de aandacht trekken, wat voor beschrijvingen je potentiële klant aanzetten te klikken en hen in de juiste mindset te krijgen om klant te worden. We bespreken onder andere onze “Expert Formule” waarmee je een duidelijke format hebt op basis waarvan jij je teksten kan schrijven.
 • Campagne Structuur – We bespreken welke campagne structuur voor ons het meeste resultaat oplevert. We doorlopen stap voor stap hoe je deze opzet en welke details belangrijk zijn.
 • CBO – In 2020 gaat Facebook een nieuwe vorm van adverteren verplichten. Dit heet Campagne Budget Optimalisatie (CBO). De manier zoals wij adverteren in deze cursus is via CBO. Daarnaast leggen we ook het verschil uit met de normale vorm van adverteren.
 • Retargeting Strategie – Ontdek de retargeting strategie die wij keer op keer gebruiken om de omzet van onszelf of onze klanten te verdubbelen of verdrievoudigen.

Tools, Tips en Tricks voor marketeers

Over de jaren hebben wij vele tools, tips en tricks getest die het leven voor een marketeer makkelijker maken. Ontdek de tools die wij vandaag de dag nog steeds gebruiken en ons tijd, geld en energie schelen.

 

Dus, wil jij zo snel mogelijk Facebook/Instagram expert worden en omzet halen uit je advertenties? Begin dan nu met deze cursus! 

Over de instructeur

Liam

3 Cursussen

Wester en Liam zijn oprichters van een succesvol online marketing bureau (Strs.mn) met als specialisatie Facebook advertenties. Met ruim vijf jaar ervaring en meer dan 200.000 uitgegeven advertentie budget weten zij alle in’s en out’s van Facebook advertenties. Naast hun marketing bureau helpen zij meer dan 1100 ondernemers met hun marketing vragen in een Facebook groep. Vanuit deze groep kwam de vraag naar duidelijke en eerlijke informatie omtrent Facebook advertenties en alles wat daarbij komt kijken. Deze informatie hebben Wester en Liam in een aantal cursussen verwerkt. Heb jij ook behoefte aan goede informatie rondom Facebook advertenties? Dan zit je hier aan het juiste adres.

Beoordelingen

4.5 Gemiddelde beoordeling

10 Beoordelingen

 • 5
  5
 • 4
  5
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Erg handige cursus om meer te halen uit Facebook advertenties. De video’s zijn opgedeeld in behapbare stukken en dus prima tussen de werkzaamheden door een stukje te vervolgen. Ik had wel enige voorkennis, maar gezien alle updates en veranderingen op het Facebook front is het alsnog best handig om alles (weer) vers in het geheugen te krijgen.

 2. Hoewel de cursus al twee jaar oud is, heb ik toch veel geleerd.

 3. Precies wat ik nodig had om goed te kunnen adverteren op Facebook.

 4. Hele fijne opzet van de cursus. Het begint met de strategie, waarna er 2 modules volgen. De 1e module met de opzet en instellingen van het advertentieaccount en de 2e module legt uit hoe je een advertentiecampagne opzet.

  Voor de cursus had ik zelf al best wat campagnes opgezet, waardoor ik de 1e module met de opzet en instellingen eigenlijk over kon slaan. Maar uiteindelijk heb ik hier toch gebruik van gemaakt en ontdekt dat er toch nog wat te leren valt. Alle campagnes zijn nu opgezet aan de hand van deze cursus. Fijn om nu een gedegen strategie te hebben en hierop verder uit te bouwen.

  Alle vragen, die ik tijdens de cursus had, werden snel beantwoord. Aanrader!

 5. Duidelijke en uitgebreide cursus over het adverteren op Facebook en Instagram. Van het juist instellen van het account tot aan het maken van advertenties binnen Facebook en Instagram.

 6. Een echt complete cursus over hoe je moet en kan adverteren in FF-BOOK en INSTAGRAM. en zeer informatief.
  Soms iets te langdradig

 7. De complete cursus is zeer informatief. Hoewel Module 1 minder prettig kijken/luisteren is, is Module 2 daarentegen een stuk fijner om te volgen.

Oorspronkelijke prijs was: €299.Huidige prijs is: €149.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 156 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.