De cursus in het kort:

U leert alles over kunststromingen waaruit u inspiratie opdoet.
Uniek: Elke les bestaat uit een prachtig fullcolor e-book mét instructievideo!
U leert illustreren bij gedichten én striptekenen.
U weet straks alles over décalcomanie, de monotype en bezoekt het museum hierna met een heel andere kijk.

Tekenen met Marianne!

Alle 4 de Tekenen met Marianne cursussen bevatten fullcolor e-books en HD video’s met duidelijke uitleg over bepaalde tekentechnieken. Afhankelijk van uw interesse kiest u voor 1, 2, 3 of 4 van deze cursussen. De hele 1-2-3-4 cursus compleet bestaat uit 40 fullcolor e-books en 40 HD video’s die, verdeeld in 8 rubrieken, een scala aan tekentechnieken behandelen. U vindt er de beste methodes en duidelijke uitleg om treffende portretten, schitterende landschappen, spannende composities en uitdagende perspectieven te maken. Alles wat u boeit, legt u vast in een vakkundige schets om later uit te werken tot een persoonlijk kunstwerk in zwart-wit of kleur. De vele tips en adviezen uit de praktijk laten uw talenten optimaal tot hun recht komen! U leert vaardig omgaan met alle mogelijke materialen en technieken. De duidelijke stap voor stap uitleg met talloze voorbeelden en oefeningen maken van u een volleerd en gewaardeerd kunstenaar.

Wat u allemaal leert

Elke aflevering bestaat uit een rijkelijk geïllustreerd e-book vol met voorbeelden én een bijbehorende instructievideo.

In deze 4 tekencursussen leert kunstenares en zeer ervaren tekendocent Marianne Pruimboom u werken met verschillende materialen, zoals tekenpotloden, houtskool, een inktpen, aquarelverf, pastel, enz. Ook kan u aan de slag met bijzondere technieken, zoals de décalcomanie en de monotype. Aan de hand van verschillende oefeningen, met talloze stap voor stap voorbeelden in e-book en video, brengt u het geleerde in praktijk.

U weet: oefening baart kunst! In uw eigen tempo ontwikkelt u zich zo tot een veelzijdig kunstenaar.

 

Elke aflevering een e-book én HD video

Elke aflevering van Tekenenmetmarianne.nl bestaat uit een prachtig, rijk geïllustreerd e-book èn een HD video. In elke HD video laat Marianne zien hoe u een bepaalde techniek uitvoert en welke materialen daarbij nodig zijn. De video’s en bijbehorende e-books zijn heel praktijkgericht, zodat u meteen zelf aan de slag kunt. Deze e-books zijn zeer gebruiksvriendelijk te lezen op uw PC/Mac, tablet en zelfs smartphone.

Kunst

Laat u inspireren door verschillende kunstenaars. U kunt daar veel van leren. Iedere kunstenaar heeft een eigen stijl, ontdek bij welke kunstenaar uw talenten passen. We laten u inspireren door prehistorische grottekeningen tot en met moderne kunst.

Na deze cursus beleeft u uw museumbezoek veel intensiever.

Maak kennis met het stilleven door de eeuwen heen.

Portretten en zelfportretten zijn echte tijdbeelden.

Het verschil tussen de tuinen van Van Gogh en Monet.

Marianne legt de verschillende kunststromingen in de tijd uit met veel boeiende voorbeelden.

Marianne behandelt zelfportretten van verschillende kunstenaars en geeft u tips voor uw eigen zelfportret.

Marianne vertelt u uitgebreid over het maken van stillevens en toont u stillevens vanaf de 17e eeuw tot en met het kubisme van Picasso.

 

Bijzondere Technieken: Projectlessen

In de projectlessen leert u alles over het perspectief van een tekening. Een onmisbare vaardigheid voor het creëren van natuurgetrouwe weergaven. Want zonder begrip en kunde van perspectief zal het u onmogelijk zijn uw ideeën goed op papier te zetten. Daarna behandelen we een aantal aparte tekentechnieken, zoals het illustreren van teksten, striptekenen, décalcomanie en monotype. Heel bijzonder en vooral leuk om te doen!

U tekent uw eigen stad, met de scheve parallelconstructie waar veel apart perspectief aan te pas komt.

U maakt een prachtig berglandschap met de sjabloon techniek.

Marianne vertelt u over de parallelconstructie en bouwt haar eigen stad.

Ze leert u alles over lijnperspectief, kikvorsperspectief en vogelvlucht.

Marianne demonstreert u hoe u een berglandschap maakt met gescheurd papier en pastelkrijt.

Marianne geeft advies over het bewaren en inlijsten van uw werk.

Ze neemt u mee in haar fantasie bij een gedicht waarvoor zij in beeld een illustratie maakt.

Marianne maakt haar eigen leuke stripverhaal over haar te dikke kat Minoes.

Marianne is in de weer met het maken van een décalcomanie, waarbij zij op een glasplaat een tekening maakt die wordt overgedrukt. Een video die u niet mag missen!

Marianne maakt Monotypes, eenmalige unieke afdrukken op basis van blokinkt op een glasplaat. Uniek en heel bijzonder.

 

Kijk ook bij onze 3 aanvullende tekencursussen!

Alle 4 de cursussen vullen elkaar perfect aan en samen maken ze dit de meest omvangrijke en complete tekencursus met meer dan 1.000 pagina’s aan full color e-books en meer dan 7 uur videomateriaal.

Over de Instructeur

Profielfoto

Tekenen met Marianne

Kunstenares Marianne Pruimboom is afgestudeerd docent beeldende vorming met ruim 25 jaar ervaring. Ze heeft haar eigen atelier in Amsterdam (atelierpruimboom.com) en is naast de presentatrice tevens de schrijfster van de cursus Tekenen met Marianne.

Bekijk meer cursussen van Tekenen met Marianne →

Cursusoverzicht

KUNST
Kunst: aflevering 1 01:45:00
Tekeningen geïnspireerd door Morandi / Prehistorische schetsen / Licht en donker: claire obscur, chiaroscuro / Krabbels met pen en inkt / De Chinese penseeltekening / Cézanne en de kubisten
Kunst: aflevering 2 01:46:00
Het stilleven / Het bloemstilleven / Art nouveau: nieuwe tijd, nieuw gezicht / De mens in beweging op papier / De zonnebloemen van Van Gogh
Kunst: aflevering 3 01:49:00
Katten en honden... uit de kunst! / De kunstenaar en zijn atelier / Portretten en zelfportretten / Portret met pet / Tuinen in de kunst
BIJZONDERE TECHNIEKEN: PROJECTLESSEN
Projectles – aflevering 1 01:51:00
Bouw uw eigen stad
Projectles – aflevering 2 01:47:00
Perspectivische constructies
Projectles – aflevering 3 01:55:00
Verschillende soorten papier / Houtskool en wit pastelkrijt / Het opdoen van inspiratie / De sjabloontechniek / Experimenteren / Een berglandschap uit de fantasie
Projectles – aflevering 4 01:47:00
Decoratief tekenen / Het werken met sjablonen
Projectles – aflevering 5 01:50:00
Het illustreren van (literaire) teksten / Een kinderliedje als uitgangspunt / De vier seizoenen
Projectles – aflevering 6 01:45:00
Striptekenen
Projectles – aflevering 7 02:01:00
Bijzondere techniek 1: De décalcomanie
Projectles – aflevering 8 02:12:00
Bijzondere techniek 2: De monotype
GRATIS PROEFAFLEVERING van e-book + video van de cursus Tekenen met Marianne: Materialen en Techniek & Aan de slag
Materialen en Techniek – aflevering 5PROEFLES 01:51:00
Afwijkende vormen van de drager / Sgrafittotechniek, in kleurpotlood en pastel / Radeermiddelen / Oliepastel / Speciale effecten met oliepastel

Reviews

5

5
2 beoordelingen
 • 5 Sterren2
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Ik vind de cursus erg helder en leer er veel van

  5

  Een paar jaar lang volgde ik een tekencursus bij Marianne in atelier Pruimboom. Ik vond het heerlijk, inspirerend en heb veel van Marianne geleerd. Zij liet ons als cursisten qua stijl bij onszelf blijven. Helaas lukte het mij niet langer om deze lessen te volgen. Toen het Corona virus ons land in kwam zag ik de aanbieding van deze digitale cursus met mijn docent. Het leek mij een goed plan deze cursus samen met mijn vriendin in Portugal te gaan doen. Ik vind de cursus erg helder en leer er veel van. Leuke films met uitleg over materialen, technieken, compositie e.d., vaak aan de hand van werken van allerlei kunstenaars. Wij kijken dan eerst zo een film en dan gaan we aan de slag met een beeld bellende telefoon voor ons. Dat doen we op een vast moment van de week. Erg fijn om zo weer aan het tekenen te zijn en leuk om het samen te doen. Ik geef de cursus 5 van de 5 sterren.

 2. Ik vind het een aanrader!

  5

  Sinds enkele maanden volg ik samen met mijn vriendin de cursus ‘Tekenen met Marianne’. De rustige persoonlijkheid en duidelijke uitleg van Marianne zijn fijn als je meer wilt weten over materialen en technieken en om uit te proberen . Ik denk dat je deze cursus op elk niveau wel kunt doen. En ik vind het ook leuk om samen te doen, zeker in deze periode van pandemie.  Het is samen delen, overleggen en toch je eigen ding doen. Wij zetten onze telefoons voor ons en zijn dan digitaal verbonden tussen Nederland en Portugal. Dat allemaal op een vast moment in de week, ik vind het een aanrader.

© 2020 - Soofos B.V.