Introductiecursus Robotic Process Automation (RPA) Ontwikkelaar UiPath

In deze cursus leer je hoe je door middel van UiPath RPA (Robotic Process Automation) repetitieve en saaie taken thuis of op je werk kunt automatiseren. Je oefent met echte applicaties en leert hoe je robots bouwt met de laatste 'best practices'. Aan het einde van deze cursus ben je in staat robots te bouwen voor jezelf of voor organisaties.

 • 10 Hoofdstukken
 • 55 Lessen
 • 5u 23min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Je leert repetitieve taken te automatiseren met RPA scripts
 • Je kunt beoordelen of een proces geschikt is om te automatiseren met RPA
 • De RPA scripts die jij bouwt zijn schaalbaar en makkelijk te onderhouden
 • Je begrijpt basis programmeer concepten zoals variabelen en loops en bent in staat om ze toe te passen in RPA scripts

Let op: UiPath is enkel geschikt voor computers met Windows als besturingssysteem. Wanneer je gebruik maakt van Mac of een ander besturingssysteem lees je hier hoe u UiPath alsnog kunt installeren (enkel aangeraden voor geavanceerde gebruikers).

De robots komen eraan!

Dagelijks worstelen werknemers overal ter wereld met saaie en repetitieve bedrijfsprocessen. Op dit moment maakt Robotic Process Automation een exponentiële groei door. Wereldwijd ontwikkelen RPA ontwikkelaars slimme bots om bedrijfsprocessen te automatiseren. Hierdoor worden medewerkers bevrijd van saai en repetitief werk, en worden er miljoenen euro’s bespaard.

Robotic Process Automation staat op de tweede plaats van het LinkedIn Emerging Jobs report. Vorig jaar groeide de vraag naar RPA ontwikkelaars met maar liefst 40 procent! Met RPA op jouw CV vergroot jij jouw kansen op een baan en maak je jezelf onmisbaar voor de organisatie van de eenentwintigste eeuw!

Waarom deze cursus?

Gedurende deze cursus leer je de basisbeginselen van Robotic Process Automation. Zo leer je hoe je programma’s en web-applicaties automatiseert. Je leert hoe je een robot programmeert om zelfstandig beslissingen te nemen op basis van logica. Daarnaast verbindt je jouw robot met Excel – om grote sets met opdrachten te verwerken.

In deze cursus bouw je samen met de instructeur jouw eerste robot projecten:

 • Een robot die hypotheekaanvragen beoordeelt
 • Een robot die nieuwe klanten toevoegt aan een CRM systeem
 • Een robot die webwinkel bestellingen verwerkt en NAW gegevens opschoont
 • Een robot die studenten toevoegt aan een LMS (learning management system)
 • Een robot die verkoopdata opsplitst voor reporting

Waarom Robotic Process Automation (RPA)?

RPA is dé technologie om zonder technische achtergrond processen te automatiseren binnen organisaties. Een programmeertaal onder de knie krijgen duurt vaak jaren, terwijl een RPA ontwikkelaar al na enkele dagen simpele processen kan automatiseren.

Waarom UiPath?

UiPath is door Gartner uitgeroepen tot dé leider in RPA technologie. Het is een van de meestgebruikte platformen wereldwijd, doordat het simpel en effectief in gebruik is en makkelijk kan worden opgeschaald in organisaties. Door de gratis beschikbare community versie kan iedereen experimenteren met deze revolutionaire tool!

Wacht niet langer – begin vandaag!

Na de opkomst van de computer werden Excel, Outlook en Word al snel onmisbaar op het CV van elke professional. In de eenentwintigste eeuw zullen robots een steeds groter gedeelte van onze taken overnemen. En daarin ben jij als RPA ontwikkelaar onmisbaar!

Wat ben je na het doorlopen van deze cursus?

Na het doorlopen van deze cursus ben je een startende (junior) RPA ontwikkelaar. Je hebt je eerste RPA projecten gebouwd en bent klaar om deze kennis in de praktijk toe te passen. Een logische vervolgstap als je een professionele RPA developer wilt worden is om je te verdiepen in het RE (Robotic Enterprise) Framework.

Bronnen

In het introductiefilmpje wordt er naar de volgende bronnen verwezen:

Cursus Inhoud

Alles uitklappen

Over de instructeur

Thomas

3 Cursussen

Als programmeur en innovation consultant was Thomas de afgelopen jaren betrokken bij toonaangevende innovatieprojecten bij de meest succesvolle bedrijven in de financiële sector, life sciences, telecom en de hightech industrie.Door middel van baanbrekende technologieën zoals Robotics, Artificiële Intelligentie en Cloud stelde hij deze bedrijven in staat hun leidinggevende positie te behouden en te innoveren met nieuwe businessmodellen.Overtuigd dat technologie voor iedereen beschikbaar moet zijn, stelt hij zijn kennis via Soofos ter beschikking aan jou, zodat jij in staat bent jouw doelen te bereiken door middel van de laatste technologische innovaties!

Beoordelingen en Recensies

4.6 Gemiddelde beoordeling

5 Ratings

 • 5
  3
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Ik vind de curses geweldig, maar ik kan het certivicaat niet vinden. Ik heb de laatste opdracht opnieuw gekeken, omdat deze vrij lang was en ik deze de eerste keer niet af kreeg, maar nu kan ik het certivicaat niet vinden.

 2. De cursus is goed opgezet qua hoofdstukken en de content is van hoge kwaliteit! Door deze cursus heb ik zelf een robot kunnen bouwen die ik nu gebruik voor het uitvoeren van enkele administratieve handelingen op mijn werk.

 3. Eerste kennismaking met RPA en UIPath. Was leerzaam al zal ik de laatste lessen nog eens moeten terugkijken want daar ging het wel wat meer de diepte in. Was leerzaam! Dank je wel, Thomas.

 4. Met behulp van deze cursus is het mij gelukt om binnen enkele dagen de basis van RPA te leren. De instructeur legt alles duidelijk en in kleine stapjes uit, waardoor je de materie snel tot je kunt nemen.

  De praktijkopdrachten en de bijgeleverde voorbeeldprogramma’s zorgen ervoor dat je jouw nieuwe skills ook meteen in de praktijk kunt toepassen.

  Ik kan deze cursus aan iedereen aanraden die wilt starten met Robotic Process Automation!

34,95Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+25 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.