Online Cursus Photoshop CC 2017 – Leer foto’s bewerken en grafische ontwerpen maken

Heb je een passie voor fotografie of wil je knallende designs ontwerpen om je bedrijf te promoten? Leer in 130+ lessen alle aspecten van Photoshop. Je krijgt les van een gecertificeerd Adobe Expert. Krijg direct toegang tot alle video’s en praktische oefeningen.
 • 13 Hoofdstukken
 • 136 Lessen
 • 13u 23min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Vind alle functionaliteiten van Adobe Photoshop
 • Maak eigen grafische creaties
 • Bewerk eigen foto's en voer correcties uit
 • Transformaties, lagen, filters - alles komt aan bod!

Haal alles uit Photoshop

Photoshop van Adobe is bij uitstek hét programma voor het bewerken van foto’s. Daar houdt het echter niet bij op! Je kunt Photoshop namelijk ook uitstekend gebruiken voor al jouw grafische ontwerpen. In deze online cursus ga je leren hoe je met Photoshop CC zelf aan de slag kan gaan met jouw eigen design in Photoshop.

Aan de hand van dertien uur aan video en handige oefenbestanden neemt Martijn van Weeghel, gecertificeerd Adobe Expert, je mee langs alle aspecten van Photoshop. Van het instellen van Photoshop, efficiënte workflows opzetten tot het tekenen van complexe vormen, het bewerken van afbeeldingen, het vormgeven van tekst en werken met de nieuwste functies van Creative Cloud: alles komt aan bod in deze uitgebreide online cursus Photoshop.

 

Van fotobewerking tot grafisch design met Photoshop CC

Deze cursus is o.a. geschikt voor (beginnende) fotografen, communicatie- en marketingmedewerkers, en iedereen die aan de slag wil met fotobewerking, het ontwerpen van advertentiemateriaal of andere grafische creaties.Je leert Photoshop te gebruiken door creatieve oefeningen die je alle mogelijkheden van Photoshop laten ontdekken. Portretfoto’s, landschappen, bedrijfsfotografie, en ook grafische ontwerpen komen voorbij – het totaalplaatje dus!

 

Dit ga je allemaal leren in deze uitgebreide online cursus Photoshop

Werken met foto’s, afbeeldingen en digitale beelden

 Uitsnijdingen maken in fotobestanden en jouw designs

Hoe je aan de slag kan gaan met verschillende lagen

Transformaties, selecties en maskers te maken

Werken met verschillende tekenstijlen binnen Photoshop

Verschillende vormen te maken en slimme objecten te creëren

Werken met verschillende en uitgebreide filters en penselen

 

Ook jij kan deze cursus volgen!

Deze cursus Photoshop is zo ingericht dat het voor iedereen geschikt is om te volgen. Voor de beginnend fotograaf tot de ervaren marketing professional is deze cursus geschikt. Je leert aan de hand van meer dan 130 verschillende video’s en opdrachten werken met dit handige programma. Je krijgt direct toegang tot alle instructievideo’s en kunt de cursus volledig op jouw eigen tempo doorlopen. Om deze cursus tot een goed einde te brengen heb je wel natuurlijk Adobe Photoshop nodig. Dit zit niet inbegrepen bij de cursus.  Je kan dan gelijk meedoen met de oefeningen en de nieuwe kennis in de praktijk inzetten. Heb je nog geen abonnement op de Creative Cloud of Adobe Photoshop? Bekijk dan hier de website van Adobe!

 

Disclaimer

Dit artikel bevat een affiliate link. Dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

 

P.S. Er is ook een cursus die gaat over Adobe Photoshop 2020!

Start vandaag nog met leren over fotobewerking!

Cursus Inhoud

Alles uitklappen

Over de instructeur

Martijn is een expert als het aankomt op skills voor grafische vormgeving en videoproductie. Van Photoshop tot After Effects, in no-time leert hij je de kneepjes van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en ondernemende geest weet hij ook alles over marketingtools als MailChimp, en webdesign met WordPress. Benieuwd naar alle cursussen van Martijn? Bekijk hier zijn aanbod.

Ratings and Reviews

4.4 Avg. Rating

78 Ratings

 • 5
  37
 • 4
  37
 • 3
  4
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Prima uitleg. Je wordt keurig door allerlei praktische toepassingen geleid, heel fijn!

 2. De uitleg is erg duidelijk en de instructeur is prettig om naar te luisteren.

 3. Een informatief sterke cursus over het gebruik van Photoshop. Handelingen en bewerkingen worden duidelijk en stapsgewijs uitgelegd. Zonder enige voorkennis is dit de perfecte manier om je eerste ervaringen op te doen met Adobe Photoshop.

  Zelf miste ik wat meer informatie rond fotobewerking, aangezien dit dit volgens mij de eerste bewerkingen zijn voor nieuwe gebruikers die ze uit eigen initiatief zullen willen toepassen.

 4. Het was een prima Photoshop cursus. De instructeur vertelt rustig alle beginselen van het programma. Als je nog nooit wat met Photoshop gedaan hebt, is dit de perfecte cursus. Je leert vrijwel elke tool en leert ook manieren om bepaalde effecten te krijgen.

 5. Ik stond ontzettend te twijfelen om te beginnen met deze cursus. Maar ben erg blij dat ik het gedaan heb! Zeker een aanrader

 6. Fijne cursus, zeer uitgebreid en duidelijk!

  Enorm bedankt en ik zal in de toekomst zeker doorleren via tutorials van andere Adobe programma’s.

 7. Heel leerzaam. Ongelooflijk welke mogelijkheden Photoshop biedt. Martijn legt dit alles op een heldere manier uit.
  Het vergt wel nog veel oefening om alles onder de knie te krijgen. Gelukkig kun je alles nog terugzoeken, indien nodig.
  Een aanrader voor iedereen die de mogelijkheden in Photoshop wil ontdekken.

 8. Het was een zeer leerzame introductie tot Photoshop. De instructeur vertelt rustig alle beginselen van het programma. Als je nog nooit wat met photoshop gedaan hebt, is dit een perfecte cursus. Je leert de belangrijkste knoppen en manieren om bepaalde effecten te krijgen.

 9. Heldere en volledige cursus om de basis van Photoshop onder de knie te krijgen. Door de pauze functie kun je de cursus op je eigen tempo volgen.

 10. Heel erg duidelijke en niet te lange instructie video’s met veel mogelijkheden om de vaardigheden te oefenen. Erg leerzaam!

 11. Alleen mis je op het einde wel meer combinaties van het maken van composieten etc

 12. Cursus was super leerzaam. Had zelf nog geen idee hoe Photoshop in zijn werking ging, na deze cursus kan ik het goed gebruiken! thxx

 13. Daar ik praktisch nog geen ervaring had met Photoshop vond ik het behoorlijk uitgebreid. Waarschijnlijk zal ik deze cursus nog vaker gebruiken als naslagwerk.

 14. Superfijne cursus om je op weg te helpen met Photoshop. Ik heb nu Photoshop 2020 op m’n pc geïnstalleerd, dus soms ff zoeken naar zaken die inmiddels gewijzigd zijn.

 15. Martijn heeft een fijne en duidelijke stem en je leert makkelijk en snel de belangrijkste aspecten van photoshop!

 16. Goede, simpele uitleg. Er worden veel verschillende manieren laten zien van gebruik van iedere tool in photoshop. Er worden echt alleen de basis elementen uitgelegd dus prima cursus om te doen wanneer je nog geen ervaring hebt in Photoshop.

 17. Ik vond het een zeer interessante cursus, voor iemand met al gedeeltelijke (basis) kennis van photoshop is het wel veel herhaling. Maar ik heb er zeker weer nieuwe dingen van geleerd.

 18. Bedankt Martijn voor de cursus. Ik ben beginner en het was heel duidelijk voor me. Af en toe was het lastig omdat ik de versie 2020 heb, met wat hulp van google lukt het daarna prima.

 19. Goeie cursus om voor het eerst photoshop te leren gebruiken. Kan nu prima met het programma werken!

 20. Deze cursus leert je ontzettend veel over photoshop, meer dan alleen de basis. Ook de lessen zijn ingedeeld in duidelijke en behapbare stukken.

 21. handig dat je alle ins en outs van photshop ontdekt. Fijn ook dat alles in het Nederlands werd gegeven. Zo wordt alles duidelijker. Bij sommige hoofdstukken ontbreekt wel wat materiaal.

 22. Zeer uitgebreide cursus waarbij Martijn van Weeghel duidelijk kennis heeft van zaken. Heb veel nieuwe functies van photoshop mogen leren.

 23. Een goede basiscursus die alle opties van het programma doorloopt. Soms vind ik het wat te diep gaan voor een basiscursus en wordt er wel heel erg op details ingegaan.

 24. Martijn laat je van een hele hoop functionaliteit zien wat je kunt doen met photoshop, met een hoop voorbeelden waar je aan mee kunt doen ieder hoofdstuk. Het enige dat ik mis, is dat ik een paar ontwerp projecten waarbij je daadwerkelijk iets maakt nuttig had gevonden.

 25. Een top cursus die je perfect de basis bijbrengt en nog zo veel meer!

 26. Grondig en uitgebreid de essentiële onderdelen van photoshop behandelt. Ik vond het fijn dat veel tools die eerder behandelt waren zo nu en dan weer ingezet werden, zodat de belangrijkste dingen beter begrepen en beoefend worden. Fijne en duidelijke uitleg. Ook liet hij de vele manieren zien hoe iets gedaan kan worden (sneltoetsen, menu’s, muis, etc.).

 27. Zeer uitgebreide cursus met duidelijke uitleg. De verschillende functies worden stap voor stap uitgelegd zodat je ze goed kan volgen. Door zelf direct met de oefenbestanden te oefenen onthoud je goed waar alle knoppen en functies zitten. Ook het meermaals herhalen in verschillende video’s van sneltoetsen voor zowel Windows als Mac is heel handig want daardoor onthoud je ze beter.

 28. Heb in korte tijd de basis van Photoshop onder de knie gekregen op een interactieve manier!

 29. Ik vond het in het begin vrij lastig, maar je word echt stap voor stap meegenomen en je gaat steeds meer bedenken wat je ermee kan doen. Het is wat mij betreft een prima basiscursus! nu nog veel oefenen 🙂

 30. De “Online Cursus Photoshop CC” van Martijn van Weeghel vond ik zeer uitgebreid waarin hij alle tools benoemd en deze ook toont in verschillende praktijk voorbeelden. Als een redelijke Photoshop veteraan heb ik nog aardig wat nieuwe trucjes geleerd, met name een paar handige shortcuts / hotkeys. Daarnaast vond ik het ook fijn dat je ook de Engelse benamingen noemde bij de meeste tools en instellingen, maar snap perfect waarom je de taal op Nederlands hebt gezet voor deze cursus.

 31. Photoshop wordt goed en duidelijk uitgelegd. En je doet de oefeningen meteen mee in Photoshop waardoor het ook een heel actieve cursus is. Een aanrader!

 32. Super leuke cursus waarmee je veel leert over het programma photoshop. Ik zou het wel leuk vinden wanneer hier een vervolg op komt, zodat je de vaardigheden ook kunt automatiseren wanneer je aan grotere projecten werkt. Want ik kan het nog wel maar nog niet uit mijn hoofd.

 33. De Photoshop cursus was zeer uitgebreid (soms iets te langdradig), maar heel leerzaam. Complimenten dat alles zo goed mogelijk is behandeld door Martijn. Nu is het nog een kwestie van extra te oefenen en nog beter te worden!

  Ps. Altijd bruikbaar dat je de stof nog opnieuw kunt bekijken, mocht het nodig zijn.

 34. Hier en daar een beetje langdradig, maar zo outhoud je de stof beter. Hele fijn dat er oefenmateriaal bij zit!

 35. Goede cursus, zeer uitgebreid en duidelijk uitleg. Op sommige punten een beetje langdradig, maar je leert er wel heel veel van! Ik heb veel leuke en nuttige dingen geleerd.

 36. Erg fijne cursus om photoshop te leren kennen of je kennis juist weer even op te frissen. De instructeur legt duidelijk en stapsgewijs uit en laat direct al wat projecten zien die je kunt maken. Ik heb er veel aan gehad!

 37. Door het volgen van deze cursus snap ik nu wat je allemaal kunt doen met Photoshop, het wordt op duidelijke wijze uitgelegd hoe een en ander werkt in Photoshop. Ik had voor deze cursus al een cursus Indesign gevolgd van Martijn. Zijn manier van uitleggen beviel mij dermate goed dat ik heb besloten ook deze cursus te volgen.

 38. Ik heb eerder de Online Cursus Photoshop CS5 / CS6 / CC van Martijn gevolgd die ik heel goed vond. De Online Cursus Photoshop 2018 bevat herhalingen uit de vorige cursus, maar is anders (beter) ingedeeld, bevat nieuwe functies en nieuwe voorbeelden. Er ontbreken een paar onderdelen die in de eerdere cursus wel zijn behandeld. Maar een beginner leert Photoshop goed kennen en een gevorderde haalt veel kennis weer op. Alleen door oefenen en herhalen leer je omgaan met Photoshop. Het is prettig dat je bij Soofos de cursussen terug kan zien en dat Martijn de cursussen op een goede, rustige, begrijpelijke en overzichtelijke manier brengt. TOP!

 39. Duidelijke en heldere uitleg. Fijn dat er oefenbestanden bij zitten zodat je het zelf kan meedoen/nadoen.

 40. Goed en duidelijk uitgelegd, leuke extra tips en weetjes, soms beetje langdradig.

 41. Vaak nogal melig… zou de helft korter kunnen. Ontbrekende bestanden bij de downloads!

 42. goed uitgelegd, ideaal om de basis onder de knie te krijgen.
  alles wordt goed en rustig uitgelegd.

 43. Je wordt op een duidelijke en rustige manier door de opdrachten geloodst. Erg prettig dat sommige aspecten meerdere keren herhaald worden. Ik heb door deze cursus veel meer uit het programma weten te halen! Een waardevolle toevoeging als student Creative Business, en voor ieders cv!

 44. ik vond dit een hele uitgebreide en goede curses waar alles word uitgelegd en ik raad het zeker aan om hem te volgen

 45. Alles was goed uitgelegd, maar ik vind dat er te veel onnodig gepraat werd waardoor ik grote stukken moest overslaan in de video.

 46. Voor beginners, gevorderden of mensen die de oude draad weer willen oppakken, deze cursus legt in 136 lessen alles uit wat je moet weten van Photoshop. Het vormt een prima basis om zelf nog verder te experimenteren. Zelf heb ik deze cursus gevolgd voor mijn vervolgopleiding en ik ben super blij dat ik dit heb gedaan. Andere cursussen kosten al gauw 5 keer zoveel.
  Voor iedereen die beter wilt worden in Photoshop raad ik iedereen aan om deze cursus te volgen!!!

 47. Een goede leerzame cursus met elke stap uitgelegd. Zou ik zeker volgen als je een beginner bent. Niet zo geschikt als je al veel weet van photoshop.

 48. Deze cursus is een zeer uitgebreide cursus. Je hebt echt het idee dat je nu alles weet van Photoshop.
  Ik kan deze cursus aan iedereen aanraden die meer wil halen uit Photoshop. En dat ga ik ook zeker doen!

 49. Deze cursus op een ander website gekocht (ibood) waar deze als cursus photoshop werd verkocht , niet photoshop design. Ik wilde voornamelijk fotos bewerken. Desondanks toch de cursus gevolgd, en hij was erg leuk. Heel erg veel geleerd over hoe photoshop op zichzelf werkt. Nu ben ik van plan om van dezelfde instructuur de cursus photobewerken te gaan volgen.

 50. Goede duidelijke uitleg, fijn dat je het rustig nog eens terug kan kijken en op eigen tempo kan doen. Was bekend met de basis van Photoshop maar nu heb ik het programma al meer eigen gemaakt. Fijn dat ik daarbij de cursus ook kan terugkijken als het nodig is.

 51. Deze investering in de cursus is iedere euro waard, je krijgt een goed inzicht in hoe photoshop werkt. Vanuit hier heb een je een meer dan goede basis om in photoshop aan de slag te kunnen!

 52. Zeer goede, duidelijke en leuke cursus om photoshop goed te leren kennen. Zeer veel functies worden uitgelegd en voorgedaan, om er vervolgens zelf mee te kunnen gaan oefenen. Om een pro te worden, moet je eerst wel weten hoe iets werkt en hoe je documenten op een juiste manier kunt opbouwen.

 53. Cursus zeer goed, al had ik wat meer foto bewerking verwacht en minder basic figuren. Een paar extra lessen praktijkvoorbeelden zouden leuk zijn. Alsook de simpele fotoaanpassingen zoals schaduwen, zwarten, etc…
  Maar veel bijgeleerd.

 54. Zeker een aanrader om kennis te maken met Photoshop, of om je kennis te verbreden. Duidelijke uitleg, en fijne filmpjes. Aanrader!

 55. Voor een nieuweling in Photoshop bevat deze cursus alles om op een duidelijke manier ingewijd te worden. Alles wordt in een goed tempo uitgelegd.

 56. Gehele cursus doorlopen. Veel geleerd en veel goede tips en trucs aangereikt gekregen.
  Sommige onderdelen waren wel heel uitgebreid maar dat gaf Martijn zelf ook al aan.
  Wel fijn dat je als het nodig is nog een les terug kunt kijken.
  Ik denk dat ik in de toekomst wel veel aan deze cursus zal hebben ook al gebruik ik Photoshop hobbymatig.

  Henk

 57. Ontzettend uitgebreide cursus waarin je alle mogelijkheden van Photoshop leert kennen!

 58. De cursus is zeer informatief en door de korte stukken ook een goed naslag werk.
  He enige is dat er geen reactie kwam op 2 vragen.
  1: in 4.6 wordt gezegd dat de sneltoetsen onder vragen staan maar ik zie die nergens.
  2 in 6.11 is gekoppeld aan 6.12 dus 6.11 filmpje is er niet en 6. 12 zit je 2 keer te bekijken.

  Verder alle lof voor de uitvoering

47Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+1131 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.