Cursus gehechtheid voor professionals

Cursus gehechtheid: SKJ geaccrediteerd voor jeugdhulpverleners, V&VN geaccrediteerd voor jeugdverpleegkundigen en KCKZ geaccrediteerd voor kraamverzorgenden.
 • 1 Hoofdstuk
 • 13 Lessen
 • 1u 9min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Na het volgen van deze training begrijpt de jeugdhulpverlener hoe veilige en onveilige hechting ontstaat, welke typen hechting er bestaan en welke consequenties dit heeft voor de levenslange ontwikkeling van het kind.
 • Na het volgen van deze training kent de jeugdhulpverlener de fysieke processen die betrokken zijn bij het ervaren van veiligheid, stress en emotie.
 • Na het volgen van deze training weet de jeugdhulpverlener welke rol de thema's basisvertrouwen, fysiek contact, sensitieve responsiviteit, huilen, slapen en troosten spelen in relatie tot hechting.
 • Na het volgen van deze training kent de jeugdhulpverlener de belangrijke fasen in de ontwikkeling van gehechtheid bij kinderen.

Stichting Hechting

Stichting Hechting is gespecialiseerd in gehechtheid tussen opvoeder en het jonge kind (0-7 jaar). Door trainingen, cursussen, programma’s, interventies en begeleiding aan huis te geven aan professionals en opvoeders wordt kennisoverdracht gecombineerd met het praktisch beïnvloeden en bevorderen van een veilige hechting tussen opvoeder en kind.

Wat komt er aan bod in deze cursus hechting?

 • Je leert hoe veilige en onveilige hechting ontstaat, welke typen hechting er bestaan en welke consequenties dit heeft voor de levenslange ontwikkeling van het kind.
 • Je kan de hechtingstheorie in de lijn van de historie plaatsen en begrijpen.
 • Je kent de fysieke processen die betrokken zijn bij het ervaren van veiligheid, stress en emotie.
 • Je bent op de hoogte van de uitkomsten van wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van gehechtheid.
 • Je kent de interventies die een veilige hechting positief beïnvloeden.
 • Je weet welke rol de thema’s basisvertrouwen, fysiek contact, sensitieve responsiviteit, huilen, slapen en troosten spelen in relatie tot hechting.
 • Je kent de belangrijke fasen in de ontwikkeling van gehechtheid bij kinderen

Deze online cursus is gebaseerd op een training die wordt gegeven door Stichting Hechting. Voor meer informatie, bekijk de flyer hier: flyer cursus gehechtheid jeugdhulpverleners

 

 

Over de instructeur

Mijn naam is Eva van Meeuwen-Veldhuijzen, de persoon achter Wijzer in Hechting.Als jeugd- en gezinsprofessional, gespecialiseerd in gehechtheid, geef ik cursussen over gehechtheid aan ouders en professionals en geef ik relatie- en gezinsbegeleiding in gezinnen door:- Jeugdhulp- VIPP-SD (Videofeedback Intervention to promote Positive Parenting and Sensitive Discipline)- Gezinsgesprekken en -interventies- Relatiebegeleiding- Weerbaarheid - en emotietrainingIk ben SKJ-geregistreerd maatschappelijk werker en GGZ-agoog, in opleiding tot orthopedagoog en relatie- en gezinsgericht werker.Als praktijkexpert neem ik deel aan de ontwikkeling van de nieuwe landelijke richtlijn ‘ouder-kind relatie met aandacht voor hechting’. Als gezinsbegeleider ben ik werkzaam in Zeewolde (Flevoland), Noord-West Veluwe (Gelderland) en Rotterdam (Zuid-Holland).(SKJ & V&VN geaccrediteerde) cursussen geef ik InCompany door het hele land, of online. Voor gezinsbegeleiding of een cursus kunt u contact opnemen via telefoonnummer: 06-48520013. Graag tot ziens!

Beoordelingen en Recensies

3.5 Gemiddelde beoordeling

4 Ratings

 • 5
  1
 • 4
  1
 • 3
  1
 • 2
  1
 • 1
  0
 1. Jammer dat er geen presentatie was maar alleen ingesproken. Had er graag ook een beeld bij gehad nu ging alles soms een beetje snel. Het was wel echt heel leerzaam!

 2. Ik vind deze cursus erg interessant omdat het erg goed duidelijk word gemaakt wat hechting inhoud. Ik had graag wat meer gehoord over hoe de gehechtheid zich openbaart bij de wat oudere kinderen. Hier word vooral over baby”s gesproken.

49Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+15 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.