De cursus in het kort:

Na het volgen van deze training begrijpt de jeugdhulpverlener hoe veilige en onveilige hechting ontstaat, welke typen hechting er bestaan en welke consequenties dit heeft voor de levenslange ontwikkeling van het kind.
Na het volgen van deze training kent de jeugdhulpverlener de fysieke processen die betrokken zijn bij het ervaren van veiligheid, stress en emotie.
Na het volgen van deze training weet de jeugdhulpverlener welke rol de thema's basisvertrouwen, fysiek contact, sensitieve responsiviteit, huilen, slapen en troosten spelen in relatie tot hechting.
Na het volgen van deze training kent de jeugdhulpverlener de belangrijke fasen in de ontwikkeling van gehechtheid bij kinderen.

Stichting Hechting

Stichting Hechting is gespecialiseerd in gehechtheid tussen opvoeder en het jonge kind (0-7 jaar). Door trainingen, cursussen, programma’s, interventies en begeleiding aan huis te geven aan professionals en opvoeders wordt kennisoverdracht gecombineerd met het praktisch beïnvloeden en bevorderen van een veilige hechting tussen opvoeder en kind.

Wat komt er aan bod in deze cursus hechting?

 • Je leert hoe veilige en onveilige hechting ontstaat, welke typen hechting er bestaan en welke consequenties dit heeft voor de levenslange ontwikkeling van het kind.
 • Je kan de hechtingstheorie in de lijn van de historie plaatsen en begrijpen.
 • Je kent de fysieke processen die betrokken zijn bij het ervaren van veiligheid, stress en emotie.
 • Je bent op de hoogte van de uitkomsten van wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van gehechtheid.
 • Je kent de interventies die een veilige hechting positief beïnvloeden.
 • Je weet welke rol de thema’s basisvertrouwen, fysiek contact, sensitieve responsiviteit, huilen, slapen en troosten spelen in relatie tot hechting.
 • Je kent de belangrijke fasen in de ontwikkeling van gehechtheid bij kinderen

Deze online cursus is gebaseerd op een training die wordt gegeven door Stichting Hechting. Voor meer informatie, bekijk de flyer hier: flyer cursus gehechtheid jeugdhulpverleners

 

 

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.
 • Toegang tot deze én alle andere online cursussen
 • Blijf jezelf ontwikkelen en leer nieuwe vaardigheden
 • Leer onbeperkt vanaf €8,25 p/m
Direct aanmelden
soofos plus cursussen op laptop

Over de Instructeur

Profielfoto

Eva van Meeuwen-Veldhuijzen

Mijn naam is Eva van Meeuwen-Veldhuijzen, de persoon achter Wijzer in Hechting.Als jeugd- en gezinsprofessional, gespecialiseerd in gehechtheid, geef ik cursussen over gehechtheid aan ouders en professionals en geef ik relatie- en gezinsbegeleiding in gezinnen door:- Jeugdhulp- VIPP-SD (Videofeedback Intervention to promote Positive Parenting and Sensitive Discipline)- Gezinsgesprekken en -interventies- Relatiebegeleiding- Weerbaarheid - en emotietrainingIk ben SKJ-geregistreerd maatschappelijk werker en GGZ-agoog, in opleiding tot orthopedagoog en relatie- en gezinsgericht werker.Als praktijkexpert neem ik deel aan de ontwikkeling van de nieuwe landelijke richtlijn ‘ouder-kind relatie met aandacht voor hechting’. Als gezinsbegeleider ben ik werkzaam in Zeewolde (Flevoland), Noord-West Veluwe (Gelderland) en Rotterdam (Zuid-Holland).(SKJ & V&VN geaccrediteerde) cursussen geef ik InCompany door het hele land, of online. Voor gezinsbegeleiding of een cursus kunt u contact opnemen via telefoonnummer: 06-48520013. Graag tot ziens!

Bekijk meer cursussen van Eva van Meeuwen-Veldhuijzen →

Cursusoverzicht

Geschiedenis van de hechtingstheorie 00:06:00
Aanraken 00:04:00
Typen hechting 00:08:00
Lange termijn gevolgen 00:05:00
Gehechtheid van generatie op generatie 00:05:00
Sensitief disciplineren 00:05:00
Basisvertrouwen 00:02:00
Interactie 00:03:00
Interactie met baby’s 00:04:00
Aanraken 00:05:00
Stress en angst 00:06:00
Slapen 00:11:00
Interventies 00:05:00

Reviews

3

3
3 beoordelingen
 • 5 Sterren0
 • 4 Sterren1
 • 3 Sterren1
 • 2 Sterren1
 • 1 Sterren0
 1. 3

  Jammer dat er geen presentatie was maar alleen ingesproken. Had er graag ook een beeld bij gehad nu ging alles soms een beetje snel. Het was wel echt heel leerzaam!

 2. Interessant

  4

  Ik vind deze cursus erg interessant omdat het erg goed duidelijk word gemaakt wat hechting inhoud. Ik had graag wat meer gehoord over hoe de gehechtheid zich openbaart bij de wat oudere kinderen. Hier word vooral over baby”s gesproken.

Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.