Online Cursus Adobe Fuse – 3D-Modellen

Belinda Kampf · 28 Februari 2024
Met Adobe Fuse kun je eenvoudig en snel 3D-modellen maken. Vervolgens kun je met Photoshop het model tot leven brengen en het precies zo gebruiken als je wil.
 • Beginner
 • 22 Lessen
 • 1u 10min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over 3D-modelleren in Adobe Fuse.
 • De geheimen van 3D-modelleren kennen.
 • Leer Adobe Fuse kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Wat is Adobe Fuse?

Met Adobe Fuse ben je in staat om snel een 3D-model te maken. Fuse biedt een grote variatie aan kledingstukken en instellingen waarop je het model heel precies en naar eigen wens en inzicht kan -modelleren.

Breng het 3D-model tot leven in Photoshop. Positioneer het model in exact de houding en op de juiste positie, die je nodig hebt en wenst. Ook biedt Photoshop nog uitgebreide mogelijkheden om het model volledig naar je eigen hand te zetten. Vanaf nu ben je niet meer afhankelijk van een goede modelfoto. Je creëert deze eenvoudig zelf.

Wat leer je in deze online cursus Adobe Fuse?

In deze online cursus leer je stap voor stap hoe je met Adobe Fuse 3D-modellen maakt die je vervolgens in Photoshop kunt gebruiken. In de cursus leer je onder andere:

Gebruik Fuse om zelf een 3D-model samen te stellen.

Bepaal het uiterlijk van het model, de gezichtsuitdrukking, kleding, het haar etc.

Exporteer het model naar Photoshop

Kies een pose uit een bibliotheek van houdingen en bewegingen.

Positioneer met de camera en bepaal het licht

Verfijn het model

Je krijgt les van Belinda Kampf, zij heeft al ruim 30 jaar ervaring in de grafische sector. In 23 lessen begeleidt ze jou aan de van video’s en opdrachten door de lesstof heen. Benieuwd hoe de cursus in zijn werk gaat? Bekijk dan bovenaan de pagina gratis de eerste les, of volg een van de gratis lessen in het cursusoverzicht (onderaan de pagina).

Doel en doelgroep voor deze cursus

Ben je een ontwerper, interieurontwerper of heb je te maken het creëren van composities waarin mensfiguren een belangrijke rol spelen om de juiste impressie te geven? Dan herken je vast wel het probleem dat de standaard stock-illustraties van menselijke figuren vaak saai zijn, net niet de juiste houding hebben en meestal niet de dynamiek vertonen die je zoekt. Met Adobe Fuse heb je volledige controle over het uiterlijk van het model. Dankzij de uitgebreide opties in Photoshop, waarmee je het model kunt poseren en positioneren, heb je ook nog eens volledige controle over de wijze waarop je het 3D-model integreert in jouw impressie of compositie. Zo kan je dus de ideale sfeer zelf compositie volledig zelf samenstellen.

Om deze cursus goed te kunnen volgen heb je wel voldoende kennis van Adobe Photoshop nodig en een Creative Cloud-account bij Adobe. Voor een abonnement op Creative Cloud of Adobe Photoshop kun je terecht op de website van Adobe!

Dit biedt de online cursus Adobe Fuse

Leer wanneer het jouw uitkomt.

Creëer je eigen 3D-modellen en leer ze te gebruiken.

22 videolessen.

Inclusief oefenbestanden.

Volledig in het Nederlands.

Is de cursus toch niks voor jou? Binnen 14 dagen krijg je gewoon je geld terug.

Disclaimer: Dit artikel bevat een affiliate link. Dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Over de instructeur

Belinda Kampf

42 Cursussen

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Na veel offline les gegeven te hebben, heb ik nu van de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video's en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen. Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Beoordelingen

4.5 Gemiddelde beoordeling

2 Beoordelingen

 • 5
  1
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Goede cursus en duidelijke cursus die op een heldere manier toont hoe het moet. Erg leerrijk.

 2. Ik kende deze applicatie niet – best grappig – ga het zeker eens proberen – deze cursus geeft goede basisinformatie over fuse in combi met photoshop

75Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 19 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.