Hoe werkt het? …. Verbindingen in GPS, netwerken, transport, en meer!

Het nieuwe puzzelen: een practische cursus en breintraining. Met 100 oefeningen om je hersencapaciteit te vergroten! Praktijkvoorbeelden, korte instructies, 12 strategieën en ontdek wat er achter al die verbindingen zit!
 • Beginner
 • 5 Hoofdstukken
 • 10 Lessen
 • 4 Toetsen
 • 5u 5min
 • Cursus Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Manieren om de hersenen te trainen.
 • Een inleiding tot de grafentheorie.
 • Het maken van de speciale en kortste paden, goedkoopste netwerken en optimale koppelingen.
 • Landkaarten inkleuren met zo min mogelijk kleuren, en effectieve tijdschema's indelen.

**Deze cursus is offline en kan niet meer worden gekocht. Ben je al ingeschreven? Dan kun
je de cursus nog wel afronden.**

Ga aan de slag met problemen uit de wereld van verbindingen

In deze cursus ontdek je de theorie achter verbindingen. Deze verbindingen zijn overal om ons heen: in GPS-systemen, levering van producten, openbaar vervoer, communicatie, elektriciteitsnetwerken, computergegevens, het optimaliseren van werkopdrachten, het organiseren van tijdschema’s, kaarten kleuren en meer!

Breintraining

Train tegelijkertijd je hersenen met de theorie achter verbindingen ‘grafentheorie’ – zonder de wiskundige termen. Dit is een praktische cursus met veel oefeningen, want dat is de beste manier om de hersenen te trainen! De video’s bieden je hulpmiddelen om de problemen op te lossen, die als puzzels zijn neergezet. En voor het geval je vastloopt, zitten er hints in de video’s, zodat je door kan blijven gaan. Bij de extra opgaven moet je het helemaal zelf doen. Je antwoorden worden automatisch gecontroleerd.

Onthoud, hoe meer oefeningen je probeert op te lossen, hoe sterker de verbindingen in je hersenen worden! Dit komt je denkvermogen ten goede in je persoonlijke en professionele leven!

Introductievideo

Benieuwd hoe zo’n video over verbindingen eruitziet? Bekijk dan de introductievideo om te zien hoe grafentheorie wordt gebruikt voor deze hersentraining en welke puzzels je kunt verwachten in de cursus.

Deze cursus heeft de volgende vier onderdelen:

Reizen

Bij elke vakantie of dagtrip komt een planning bij kijken. Waar ga je heen? Wat wil je bezichtigen? Hoe kan je het beste lopen om alle bezienswaardigheden te zien?

Of je gaat een wandeling maken door de natuur. Een berg beklimmen. Al die paden die met elkaar in verbinding staan. Hoe kan je het beste lopen?

Efficiëntie

In GPS-systemen zijn ontzettend veel wegen met elkaar verbonden. Vaak wil je zo snel mogelijk op je bestemming zijn. Maar hoe berekent de GPS dit?

In elektriciteitsnetwerken of watersystemen zijn ook vele draden of buizen met elkaar verbonden. Wat is de meeste efficiënte manier om zo’n netwerk te maken, waarbij ieder huis elektriciteit en water krijgt?

Werktaken

Je hebt enkele werknemers in je team, en verschillende taken die uitgevoerd moeten worden. Wie kan het beste welk werk doen zo, dat de winst zo groot mogelijk is?

Of je hebt machines en verschillende taken. Hoe kan dit met elkaar gekoppeld worden zo, dat de kosten minimaal zijn?

Kleuren

Je gaat een kleurplaat inkleuren. Verschillende kleuren heb je hiervoor nodig om te zorgen dat naastgelegen gebieden niet dezelfde kleur krijgen. Of je kleurt een landenkaart zo, dat buurlanden verschillende kleuren krijgen. Hoeveel kleuren heb je minimaal nodig?

Je maakt een rooster voor school of werk. Op een uur kan een leraar niet lesgeven aan meerdere klassen, en klassen kunnen niet les krijgen van meerdere docenten. Hoeveel uren of periodes heb je minimaal nodig?

Benodigdheden

 • Pen, potlood en liniaal, bij voorkeur vier kleurpotloden of kleurpennen.
 • Papier en/of een schrift, of print de oefeningen in de bronnen uit.

Voor wie is deze online training bedoeld?

 • Geïnteresseerden in de wereld van verbindingen – de theorie achter GPS, netwerken, transport, en meer.
 • Iedereen die deze breintraining wel een kans wil geven!
 • Middelbare schoolstudenten die een extra wiskunde-onderdeel willen leren, of deze cursus voor een project willen gebruiken.
 • Bachelorstudenten die aan het vak grafentheorie beginnen (hoewel technische wiskundige termen niet worden gebruikt).

Wil je ontdekken wat er achter al die verbindingen zit? En tegelijkertijd je hersenen trainen? Begin dan vandaag nog met deze cursus!

Over de instructeur

Reviews

4.4 Gemiddelde beoordeling

5 Beoordelingen

 • 5
  4
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  1
 • 1
  0
 1. Hoi Sara. Vervelend dat je de cursus online onpraktisch vindt. Kan je mij de redenen daarvoor sturen, zodat ik de cursus kan verbeteren. Dat je de oefeningen in de bronnen kan uitprinten, staat in de beschrijving in de benodigdheden, hoewel je zonder printer de oefeningen ook kan overschrijven op een papiertje, omdat dit niet veel schrijf/tekenwerk is. Bij de opdrachten staan ook de antwoorden, maar misschien heb je dit niet gezien. Laat maar weten als je nog verbetersuggesties hebt.

 2. Deze cursus vind ik erg onpraktisch om online ‘uit te voeren’. Pas na aanschaf wordt geadviseerd om eea te printen om het beter te kunnen oefenen/uittekenen. Een demo had me meer inzicht gegeven daarin maar misschien over het hoofd gezien. Die mogelijkheid heb ik nu helaas niet. Verder had ik bij iedere oefening een overzicht van alle correcte uitkomsten erg prettig gevonden ipv alleen maar 1 voorbeeld. Dat helpt mij beter bij het leerproces maar is misschien erg persoonlijk.

 3. Net als de andere cursus ook weer erg interessant

 4. Fijn zo’n praktische cursus waarbij je het zelf grotendeels moet uitvinden. Af en toe wat lastig, maar met de hints kwam ik er uiteindelijk wel uit. Leuke breintraining en nog interessant ook!

Deze cursus is tijdelijk gesloten
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.