Cursus Stoelyoga – Blijf Fysiek en Mentaal Fit

Paula · 31 Januari 2024
Heb jij een vol en druk leven en zou je graag iets vaker ontspannen willen zijn? Dan is deze cursus stoelyoga écht iets voor jou om te ontdekken! Stoelyoga stimuleert je bloedcirculatie, geeft energie, ontspanning en concentratie. Zo blijft je lichaam vitaal en je geest rustig.
 • Beginner
 • 16 Lessen
 • 7u 17min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over ontspannen met stoelyoga.
 • De geheimen van fysieke fitheid kennen.
 • Leer ook mentaal fit te blijven.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Leer fysiek en mentaal fit te blijven met stoelyoga

Heb jij een vol en druk leven, en zou je graag iets vaker ontspannen willen zijn? Dan is stoelyoga echt iets voor jou om te ontdekken! Je kunt het namelijk altijd en overal doen. Als compleet ontspan- en beweegprogramma of als een waardevol pauzemoment op de dag. Je kan de oefeningen namelijk altijd uitoefenen. Stoelyoga stimuleert je bloedcirculatie, geeft energie, ontspanning en concentratie. Zo blijft je lichaam vitaal en je geest rustig. In deze cursus krijg je les van Paula Jap Tjong van Stoelyoga Nederland en Vlaanderen.

Voor wie is deze online cursus stoelyoga bedoeld?

Iedereen die gezond, energiek en vitaal wil blijven.

Yogaleraren en verzorgers, zoals gezondheidswerkers, woonhuisbegeleiders, enzovoorts.

Iedereen die geïnteresseerd is in het beoefenen en delen van stoelyoga.

Jongeren, ouderen, maar ook mensen met beperkte bewegingsmogelijkheden. Je hebt alleen een stoel nodig!

Er is geen vereiste vooropleiding of kennis van yoga nodig. Tijdens deze training leer je de houdingen en series van stoelyoga om zelf of met anderen te genieten van de vele voordelen van yoga op en met behulp van een stoel.

Belangrijk!

Mensen met lichamelijke klachten zijn soms onzeker of yoga wel geschikt voor hen is. Bij het beoefenen van de houdingen is het van belang je grenzen te (leren) kennen en te respecteren. Een houding mag je bijvoorbeeld wel voelen, maar hij mag nooit pijn doen. Pijn is een teken van het lichaam dat je te ver bent gegaan. Doe elke houding daarom rustig en met aandacht. Blijf voelen. Het is belangrijk om te onthouden dat iedere beweging bijdraagt aan een gezond lichaam. Bij twijfel of pijn is het aangeraden om een arts te raadplegen.

Schrijf je in en dompel je onder in de wereld van stoelyoga:

 Direct toegang tot de hele cursus.

 E-book boordevol kennis over yoga, mudra’s, massage en meer…

 Twee audio geleide meditaties voor diepe ontspanning.

 Negen videolessen over stoelyoga.

 100% online, onbeperkt en 24/7 toegang.

Over de instructeur

Paula

4 Cursussen

Paula is gecertificeerd yogadocent en stressmanagementtrainer met een passie voor lesgeven. Met het platform Stoelyoga-Nederland.nl zet zij zich in om mensen uit te nodigen om te blijven bewegen en regelmatig te ontspannen, een must voor welzijn en vitaliteit. Dit doet zij door het faciliteren van allerlei beweeg- en ontspanningsprogramma’s voor particulieren, het onderwijs en het bedrijfsleven. In deze online training heeft zij haar kennis – die ze heeft opgedaan in de afgelopen vijftien jaar – over yoga, ademhaling, ontspanning, massage bij jezelf, meditatie en meer verwerkt in een 10-weeks programma. In het e-book dat je krijgt geeft zij uitleg over de verschillende onderwerpen voor verdieping en inspiratie. Ook vind je in het boek 100 yogahoudingen die eenvoudig te leren zijn om thuis of op je werk uit te voeren. Speciaal voor jou heeft zij een zittende en liggende geleide meditatie ingesproken voor een waardevol ontspanmoment. De negen videoyogalessen zullen je motiveren en stimuleren zodat je snel de voordelen van yoga ervaart. De lessen zijn gevarieerd, gemakkelijk te volgen, effectief en vooral heerlijk om te doen!

Beoordelingen

4.8 Gemiddelde beoordeling

40 Beoordelingen

 • 5
  31
 • 4
  8
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Ik vond het een fijne cursus! Goed uitgelegd, en je hebt een fijne en rustige stem Paula! Ik doe al geruime tijd met veel plezier aan yoga, privé en ook in mijn werk als welzijnscoach heb ik beweging aan ouderen gegeven. Ik zou hier iets mee willen gaan doen. Misschien vervangingslessen geven aan senioren! Vriendelijke groet, Michaela

 2. Fijne cursus met veel nieuwe oefeningen waarmee ik aan de slag kan.

 3. Ik vond het een fantastische cursus. De stof wordt heel duidelijk en rustig uitgelegd en het is een mooie aanvulling op mijn andere yogacertificaten. Ik heb zojuist ook het tweede jaar van de Do-in opleiding afgerond bij de Do-in Academy en vond het leuk dat er ook DO-in elementen in de cursus zaten. Het begeleidende schriftelijke materiaal is ook heel professioneel.

 4. Fijne cursus die niet zweverig is en veel oefeningen waren zelfs met mijn ( rugby ) lichaam uit te voeren.

 5. Het was zeer interessant, maar ik heb al meer dan 30 jaar ervaring in yoga dus ga ik daar zeer vlot over. Het is zeker een aanrader voor mensen die zich willen verdiepen in yoga

 6. Dankjewel voor deze inspirerende en aangenaam gebrachte cursus.
  Je kan hem zo fijn op je eigen tempo volgen, kijkend naar een stralende Paula met een aangename, positieve uitstraling!
  Ook na het doorlopen van de reeks ga ik geregeld nog bepaalde onderdelen opnieuw bekijken als ik daar zin in heb.
  Ook in ons revalidatiecentrum wordt de sessie “rolstoel-yoga” zeer geapprecieerd!

 7. Ik ga yoga geven op mijn werk met dementerende ouderen. Ik heb hier veel van geleerd en is een hele mooie opstap! Er zit zo veel informatie in!!

 8. Goede en duidelijke cursus met veel achtergrondinformatie. De filmpjes zijn duidelijk en met veel uitleg.

 9. Dank Paula voor de enorme werk die je heb verricht en de zeer professionele aanpak, dank Soofos voor de schitterende platform. Erg mooi aanvulling bij mijn 45 jarige praktijk. Ook voor mijn wat “grijs wordende” clienten een super mooi extra. Ivengar yoga, oftewel yoga op een stoel bestaat geel lang maar Paula heeft het toegankelijk gemaakt en met haar docenten skills ook fijner en aantrekkelijk uitgelegd. Een aanrader!

 10. Deze cursus heb ik als heel waardevol ervaren. Een erg goede uitleg op een rustige, duidelijke manier. Heel blij dat ik dzez cursus heb gevolgd.

165Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 135 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.