Een marketingstage doen is heel leerzaam en leuk. In de stage werk je vaak mee met de medewerkers van het bedrijf. Je zal merken dat je tijdens je stage een aantal programma’s nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan Excel, Photoshop en MailChimp. Tijdens de studie wordt hier vaak weinig tot geen aandacht aan gegeven, terwijl deze tijdens jouw stage wel van belang zijn. Soofos helpt door jou de mogelijkheid te geven deze programma’s te leren via een online cursus. Deze kun je makkelijk naast je studie, tijdens de koffiepauze of in de avond volgen. Zo ben je als stagiaire goed voorbereid op de stage die je gaat lopen!

 

Basiskennis Excel is vaak niet voldoende

Microsoft Excel is een van de meest gebruikte programma’s bij bedrijven. Het wordt veel gebruikt voor roosters, boekhouding, berekeningen en analyses van resultaten. Een basis begrip van Excel voldoet vaak niet bij de werkzaamheden die uitgevoerd worden. Daarnaast geeft het goed beheersen van Excel je ook een streepje voor op andere stagiaires. Naast de technische werking is het handig om ook de opmaak van Excel aan te passen. Dit leer je allemaal in de online cursus Excel op Soofos.

Klik hier en krijg 7 dagen gratis toegang tot 150+ cursussen

Photoshop is onmisbaar bij een stage

Heel vaak staat er bij een vacature de opmerking “beheersing van Photoshop is een pré”. Photoshop is een zeer krachtig programma dat veel gebruikt wordt bij bedrijven. Je kan er makkelijk en snel mooie afbeeldingen en foto’s mee bewerken. Dit is veel nodig, zeker als je actief gaat in de marketing. Als jij kunt ondersteunen met Photoshop heb je direct een streepje voor. In de online cursus Photoshop worden alle aspecten van Photoshop behandeld. Hij is geschikt voor beginnende, gevorderde en expert Fotoshoppers.

 

MailChimp voor de email marketing

Email marketing is voor veel bedrijven een belangrijk onderdeel van hun marketingmix. Zeker in een marketingstage is het begrijpen van email marketing en de mogelijkheden er achter heel relevant. MailChimp is een van de meest gebruikte tools voor emailmarketing. Het programma werkt redelijk intuïtief, maar om gebruik te kunnen maken van alle functies zal onze online cursus MailChimp je verder helpen.

In deze online seo cursus leer je hoe je hoger komt in google en meer bezoekers naar jouw site trekt

Cursus Scoren met SEO

Leer alles over e-mailmarketing met MailChimp

E-mailmarketing met MailChimp

Bekijk de marketingcategorie en laat je verassen door de verschillende cursussen op Soofos.

17 januari 2019

0 Reacties op "Welke programma's gebruik je tijdens je marketingstage"

Geef een reactie op dit artikel

  © 2019 Soofos B.V.