Projectmanagers en de directie zijn er dol op: Scrum. Maar wat is Scrum en waarom vinden bedrijven het een van de beste manieren om te werken?

 

Waar komt Scrum vandaan?

Scrum is ontstaan in de IT wereld. Als vorm van het Agile framework heeft Scrum de laatste jaren steeds meer momentum opgebouwd en is nu een gevierd onderdeel van vele projecten, ook buiten de IT.

Steeds meer en meer bedrijven hebben deze vorm van projectwerk ingevoerd, omdat het de projectleden effectiever en klantgerichter manier laat werken. Iets waar managers uiteraard enthousiast over zijn!

Hoe begin je aan scrummen?

Omdat Scrum erg goed klinkt, wil jij natuurlijk weten hoe je scrum kan implementeren. Nou oké, wij gaan je vandaag wat basic tips geven om te starten met scrum.

 

Tip 1: Multidisciplinair

Klinkt moeilijk, is makkelijk. Scrum is bedoeld om projecten gestroomlijnd te laten verlopen en een eindproduct op te leveren dat aan alle wensen (of meer) van de klant voldoet. Daar is tijdens het project een flinke dosis creativiteit voor nodig. Hier komen de disciplinaire teams in actie.

Omdat je verschillende personen van verschillende afdelingen in het team hebt kom je sneller tot nieuwe ideeën of werkwijzen.

 

Tip 2: Stel de juiste prioriteiten

Bepaalde onderdelen van het project zijn cruciaal voor een goed eindproduct en daarom is het belangrijk prioriteiten te stellen. Zijn er bepaalde dingen in het eindproduct die echt niet mogen missen? Stel je prioriteiten en je weet waar de focus moet liggen tijdens de sprints.

 

Tip 3: Hou je aan de afspraken

Omdat het succesvol afronden van een project vooral afhangt van “dingen doen”. Is het belangrijk dat iedereen de regels hoog in het vaandel heeft staan. In de meeste scrum omgevingen is het normaal om in de ochtend een stand up sessie te houden waar iedereen verteld welke progressie ze geboekt hebben.

 

Wat is Scrum: 3 tips om te beginnen

 

Hoe komt het dat bedrijven hier zo veel aandacht (en geld) aan besteden?

Bedrijven willen zoveel mogelijk creëren voor zo weinig mogelijk tijd en geld. Maar willen uiteraard wel de klant bedienen. Scrum biedt hierin uitkomst, omdat de klant centraal staat in de manier van werken, zonder efficiëntie uit het oog te verliezen.

De vraag: Wat is scrum? Is makkelijk te beantwoorden: Scrum is het gezamenlijk werken aan georganiseerde sprints om snel tot kwalitatieve en klantgerichte producten te komen.

 

Wat is scrum en hoe zet je het in als ondernemer?

Ben je benieuwd naar wat scrum voor jou als ondernemer kan betekenen? Bekijk dan eens de cursus scrum die vanaf de 21ste live gaat!

E-learning voor Bedrijven

Met onze op-maat-gemaakte oplossingen zet jij online leren in jouw organisatie aan de basis van jouw succes.

21 mei 2019

0 Reacties op "Wat is Scrum en waarom moet jij het ook doen?"

    Geef een reactie op dit artikel

    © 2019 - Soofos B.V.