Waarop letten bij de aanschaf van een cursus?

Rick de Bie
  | 
11 november 2019

Nieuwe dingen leren is een van de mooiste dingen die je kan doen. Het heeft meer waarde voor je dan wéér een seizoen van een matige serie kijken en helpt je nieuwe talenten te ontdekken. Maar niet elke aanbieder is uit hetzelfde hout gesneden en niet elke cursus zal exact aansluiten op al je wensen. Dus waar moet je op letten?

 

De aanbieder

Het vertrouwen dat je in de aanbieder hebt, wil je natuurlijk terug zien in de kwaliteit van de cursussen en een waar-voor-je-geld-gevoel. De aanbieder van de cursussen heeft vaak invloed op de kwaliteit van de cursussen op de website en dat is belangrijk, omdat, zeker wanneer het een open-platform (zoals Soofos) is, de kwaliteit uiteen kan lopen.

 

De beste aanbieder vinden

Bij Soofos verzorgen we de eindfase van de upload meestal persoonlijk, omdat we weten wat de klant wilt weten over een cursus, een instructeur of een traject. De cursussen die wij de meeste aandacht geven zijn automatisch ook de beste cursussen in kwaliteit en waar-voor-je-geld. Als je bijvoorbeeld een cursus op de homepagina ziet of in een e-mailtje voorbij ziet komen, dan weet je dat wij die cursus de moeite waard vinden. De aanschaf van z’on cursus is de moeite waard. Voor trainingen in de ‘echte’ wereld kan je het beste op zoek gaan naar een aanbieder die én goede recensies heeft én certificering. Zo weet je dat je geen geld verspild.

 

De instructeur

Je wilt natuurlijk leren van een echte expert. Daarom moet je opzoek gaan naar instructeurs met een certificering. Bijvoorbeeld voor Adobe of voor Yoga. Hier zijn namelijk certificaten voor die instructeurs kunnen behalen. De meeste ‘goede’ instructeurs zijn vrij gemakkelijk te vinden of te checken. Je zoekt gewoon even op Google en bepaald op basis van wat je ziet of een instructeur uit het juiste hout geslepen is.

 

De beste instructeur vinden

De beste instructeurs hebben vaak de meest uitgebreide cursussen, reageren snel op vragen én hebben echte ervaring. De aanschaf van een van hun cursussen is altijd waar-voor-je-geld. Daarnaast hebben ze vaak meerdere cursussen die goed op elkaar aansluiten. Zo krijg je echt een totaal pakket.

Kijk bijvoorbeeld eens bij de design-cursussen, je zal snel zien welke cursussen de beste zijn. De beste cursussen hebben namelijk veel cursisten en goede recensies.

 

Dus maak een slimme keuze en leer, leer en leer!

Artikel uit de categorie:
Tips

0 Reacties op "Waarop letten bij de aanschaf van een cursus?"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot 200+ Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer 7 dagen gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  © 2020 - Soofos B.V.