Het ontwikkelen van jezelf en jouw persoonlijke skills is in deze tijd erg belangrijk. Een online cursus kan daar enorm aan bijdragen. Door zelf een cursus te maken kun je natuurlijk jouw eigen kennis en skills delen met anderen. Maar, buiten het delen van je eigen skills heeft het maken van een online cursus meerdere voordelen.

In dit artikel zullen een aantal voordelen worden genoemd die je kan hebben van het geven van een online cursus. Natuurlijk zijn er meer voordelen, maar die kun je natuurlijk zelf het best ontdekken door het te doen!

 

(1) Kennisdeling – Anderen helpen!

Het delen van jouw kennis, wat is er nou mooier dan dat? Door jouw kennis te delen via een online cursus kun je gemakkelijk anderen helpen bij het krijgen van nieuwe skills. Door zelf een online cursus te maken help jij anderen bij het verkrijgen van die skills die ze graag willen krijgen. Misschien weet jij nét die dingen die ze goed kunnen gebruiken. Hierdoor help je anderen die zichzelf verder kunnen ontwikkelen, of de dingen kunnen leren die ze leuk vinden!

 

(2) Extra inkomsten genereren

Buiten dat je anderen helpt door jouw kennis te delen, kun je ook makkelijk een passieve inkomstenbron opzetten. De kosten om een online cursus te maken zijn relatief laag. Het is voornamelijk een investering van tijd om de cursus te produceren. Zodra je de cursus gemaakt hebt is deze voor lange tijd bruikbaar zonder al te veel wijzigingen. Mocht je toch een aantal onderdelen willen wijzigen is dit natuurlijk altijd mogelijk!

Daarnaast zijn de marginale kosten van een extra student minimaal. De cursus heb je al geproduceerd en door de cursus onder te brengen op Soofos heb je geen maandelijkse kosten om jouw cursus aan te bieden. Het vinden van extra cursisten levert jou dus direct inkomsten op!

Je kunt jouw eigen gemaakte cursus goed verkopen aan andere geïnteresseerden. Binnen je eigen netwerk zijn er waarschijnlijk al een aantal mensen geïnteresseerd in de cursus. Door gebruik te maken van het platform van Soofos zullen ook wij de verkoop stimuleren, waardoor je nóg meer inkomsten zal genereren.

 

(3) Vind mensen met dezelfde interesse

Als expert en liefhebber van jouw onderwerp is het leuk om met andere gelijkgestemden in contact te komen en jouw passie met hen te delen. De mensen die jouw online cursus volgen hebben immers dezelfde interesse in dat onderwerp. Je kunt via het systeem van Soofos gemakkelijk in contact komen met jouw cursisten. Zo kun je ze persoonlijke berichten sturen, of via het forum met hen overleggen. Als je een aantal cursisten hebt kun je ook bijvoorbeeld een speciaal evenement voor ze organiseren! Op deze manier kom je direct in contact met mensen die jouw passie delen.

 

(4) Aantrekken van nieuwe klanten

Dit is voornamelijk toepasbaar als jij ZZP’er bent, of als je een eigen bedrijf hebt. Jouw online cursus kan een goede showcase zijn van de kennis die jij bezit. Door jezelf neer te zetten als expert op het vakgebied kun je nieuwe potentiele klanten de toegevoegde waarde van jouw kennis laten zien. Je kunt direct een eerst contact met ze leggen, waarna je extra diensten kunt aanbieden.

De mensen die de online cursus volgen zijn geïnteresseerd in het onderwerp van de cursus. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de mogelijkheid om ze een verdiepende cursus aan te bieden of een advies te geven binnen het vakgebied. Je kunt een online cursus gebruiken als laagdrempelige manier om kennis te maken met jouw potentiele klanten. Zorg dat ze een goede indruk van jou krijgen en dat ze weten wat jij nog meer voor hen kunt betekenen.

Door het hebben van een passie voor een onderwerp is het natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om een online cursus te maken. Je helpt er anderen mee en kunt er zelf ook nog iets leuks aan overhouden.

 

Zelf een online cursus maken? 

Wil je meer weten of wil je beginnen met het maken van een online cursus? Kijk dan even op onze word instructeur pagina. Als je meer wil weten over de mogelijkheden van het platform en op welke manier wij kunnen helpen kun je altijd even contact met ons opnemen. We zien je graag terug op Soofos.nl!

7 december 2018

0 Reacties op "Waarom zou je een online cursus maken?"

Geef een reactie op dit artikel

  © 2019 Soofos B.V.