Soofos’ favoriete tools en programma’s!

Rick de Bie
  | 
3 juni 2021

Bij Soofos zijn we altijd op zoek naar de beste tools en programma’s… We vinden groeien verrassend leuk, maar daar heb je wel de beste middelen bij nodig. Jij, als ondernemer, kan het waarschijnlijk ook wel waarderen om jouw bedrijf te zien groeien. Dat kan, maar dan moet je wel weten hoe!

De juiste tools kiezen voor jouw website en bedrijf kan een enorme opgave zijn. We maken hier intern gebruik van veel verschillende tools, en hebben er in de afgelopen jaren ook veel versleten. Voordat we bij de juiste tools en programma’s gekomen zijn die hier vermeld staan, hebben we minimaal drie andere tools geprobeerd en getest. Voor een aantal onderwerpen hebben we aparte artikelen geschreven, aangezien ze meer uitleg nodig hebben.

Dit is een overzicht van de tools die wij gebruiken, en die voldoen aan onze eisen!

(disclaimer: een aantal links zijn affiliate links. We gebruiken alle tools echt zelf, en zouden ze anders niet aanraden.)

Klanten up-to-date houden met mailing:

E-mailmarketing: ActiveCampaign

Voor ons is e-mail een van de belangrijkere kanalen. Het is een mooie manier om mensen te bereiken en ze op de hoogte te brengen van de voortgang bij Soofos en de acties die we draaien. Daarnaast vinden we het fijn om een gedeelte van de marketing te automatiseren. We zijn daarbij begonnen met MailChimp, een eenvoudig en uitgebreid programma. Als je niet veel verstand van e-mailmarketing hebt, is MailChimp misschien de betere keuze. Ben je echter van plan om hier meer tijd in te steken, dan kunnen we ActiveCampaign van harte aanraden! Je kunt veel automatiseren met ActiveCampaign. Zo kost een campagne maken ons ongeveer 15 minuten, die vervolgens naar tienduizenden mensen tegelijk verstuurd wordt. De mogelijkheden om te testen zijn er natuurlijk ook dus je kan lekker A/B testen.

Prijs: vanaf €19 p/m
Eerder getest: MailChimp
Score: 4 / 5

De website optimaal laten presteren:

Webhosting: Kinsta

Het lijkt misschien een onbelangrijke keuze in de dagelijkse gang van zaken, maar eigenlijk is dit misschien wel een van de belangrijkste keuzes voor jouw bedrijf, zeker als je bijvoorbeeld een online winkel of blog hebt. Een vertraging van één seconde op jouw website kan al zeven procent minder conversies opleveren! Een simpele rekensom: Stel jij hebt €100.000 omzet per jaar op jouw website, dan verlies je €7000 per jaar! Een investering in een goede hosting verdien je dan ook snel terug. We hebben zelf verschillende tests en verschillende pakketten gehad. Van shared hosting van tien euro tot VPS pakketten van €200+ per maand. Uiteindelijk zijn we terechtgekomen bij Kinsta, die ook echt hun snelheid waarmaakt! Zonder verdere dingen te wijzigen aan de site hadden we direct al ongeveer 30% snelheidswinst! Hun support team is top en snel, 24/7 beschikbaar en vaardig. Werk jij met WordPress? Dan is Kinsta the way to go!

Prijs: vanaf €30 p/m
Eerder getest: Versio, TransIP, Savvii
Score: 5/5

Tools die wij gebruiken: de website optimaal laten presteren is cruciaal

Conversieratio door het plafond laten schieten:

Landingspagina’s bouwen & testen: ThriveThemes

Heb je wel eens een pop-up op onze site gezien? Of een balkje bovenaan met een speciale actie? Of ben je via een van onze actiepagina’s bij Soofos terecht gekomen? De kans is groot dat deze met ThriveThemes gebouwd zijn. Met een simpele drag-and-drop interface, en enorm veel mogelijkheden is dit de tool waar wij voor kiezen! We gebruiken van Thrive: ThriveArchichitect, ThriveLeads, ThriveUltimatum & ThriveOptimize. Zoals je ziet, bijna alles wat ze hebben. Het integreert goed met ons systeem, heeft niet te veel invloed op de snelheid van de site, en is erg flexibel. Ze geven daarnaast enorm veel handige tips over marketing, conversieoptimalisatie en het bouwen van prachtige landinspagina’s.

Prijs: vanaf €19 p/m, of vanaf €79 per tool eenmalig.
Eerder getest: Visual Composer, OmniConvert, LeadPages, OptimizePress
Score: 5/5

Intern de vinger op de pols houden:

Interne communicatie: Trello, Skype, Google for Business, Franz

Voor de interne communicatie gebruiken we geen spannende tools. Trello, Skype en Google for Business zijn onze keuzes. Deze zijn toegankelijk, makkelijk in gebruik, en snel op te zetten. In Trello hebben we alle projecten en planningen staan, Skype gebruiken we om snel dingen heen en weer te sturen en bij Google hebben we onze drive en bedrijfsmail ondergebracht. Daarnaast zijn we erg groot fan van Franz. In Franz kun je al jouw communicatie middelen stoppen (WhatsApp, Trello, Skype, Gmail, Telegram, Messenger etc etc), en in één programma op jouw computer draaien.

Prijs: vanaf gratis
Eerder getest: —
Score: 4/5

De cijfertjes in de gaten houden:

Boekhouding en administratie: Exact Online & Excel

Nu, boekhouding is een belangrijk (maar niet zo een leuk onderdeel) van je bedrijf. Zelf maken we voor onze boekhouding gebruik van Exact Online. Zijn we hier fan van? Nee, dat niet. Maar – het is de enige partij die kon leveren wat wij nodig hebben.Vooral het instellen is enorm veel werk.Het werkt beter dan werken vanuit Excel, dus voor nu is het prima. Het bewaart voor ons het overzicht, zorgt er voor dat wij geen fouten maken en dat alles inzichtelijk is. Of dit ook voor jou de beste keuze is weet ik niet zeker, dit hangt van de grote en complexiteit van jouw bedrijf af. Voor ons was dit de enige keuze momenteel, maar bij een aantal andere boekhoudpakketten zaten wel ook mooie oplossingen die een stuk eenvoudiger zijn.

Prijs: vanaf €59
Eerder getest: Handmatig, Snelstart, Reeleezee, E-boekhouden, Moneybird
Score: 3/5

Zoals je ziet gebruiken we een hoop verschillende tools, en hebben we een hoop verschillende tools getest. Doe je voordeel met alle tests die wij al hebben gedaan. Leer van onze fouten, en bekijk bovenstaande tools eens rustig!

Artikel uit de categorie:
Tips

0 Reacties op "Soofos' favoriete tools en programma's!"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.