Hoe maak je meer tijd vrij om een cursus te volgen?

Rick de Bie
  | 
31 maart 2020

Vrije tijd is tegenwoordig al een schaars goed. Maar hoe zorg je er dan voor dat je óók nog eens genoeg tijd hebt om te leren? Op die vraag willen we je vandaag antwoord geven. Door te leren geef je jezelf de kans om nieuwe hobby’s te ontdekken en jouw vaardigheden uit te breiden. Je kan dus niet alleen ontspannen door je bezig te houden met nieuwe passies, maar je kan jezelf ook waardevoller maken door een nieuwe skill te leren. Het is dus echt de moeite waard tijd vrij te maken om bijvoorbeeld een cursus te volgen.

Tijdgebrek oplossen

Het hebben van vrije tijd is tegenwoordig geen garantie meer. Steeds meer mensen vergeten hoe ze “nee” moeten zeggen en veel mensen raken oververhit of uitgebrand. De burn-out ligt op de loer en is voor velen echt een bedreiging. Om dit probleem op te lossen heb je één ding nodig. Meer tijd. Niet om die tijd dan op te vullen met dingen die moeten, maar met dingen die mogen. Dingen voor jezelf, waardoor je het gevoel krijgt dat je zelf beter wordt. Het oplossen van tijdgebrek doe je namelijk voor jezelf.

Naast tijd voor jezelf, tijd om te leren

Mocht je al genoeg tijd voor jezelf hebben, dan is het moment daar dat je tijd extra vrij gaat maken om te leren. Dit is trouwens niet alleen de moeite op lange termijn waard, doordat je als persoon meer waard wordt. Ook op korte termijn wordt je gelukkiger en creatiever, wanneer je actief bezig bent met het leren over nieuwe passies, skills en kennis. Zeker de moeite waard dus om ermee aan de slag te gaan.

Meer tijd creëren, zo doe je het

Nu komen we aan bij het belangrijkste onderdeel. Dit zijn de drie tips die je nodig hebt om meer tijd te creëren voor jezelf en om in te gaan leren. Laat ons ook zeker even weten of dit gelukt is. We zien namelijk graag terug dat jij hierdoor meer tijd krijgt om te leren.

Tip 1: Laat dingen zonder enige prioriteit links liggen

Niet alles is even belangrijk als dat anderen het laten lijken. Geef voor jezelf aan wat cruciaal, relatief belangrijk of onbelangrijk is en kies ervoor om onbelangrijke dingen niet of minder te doen. Het opgeven van veel kleine dingen die niet belangrijk zijn, levert je direct meer tijd op.

Tip 2: Voor veel dingen geldt: “net niet perfect is nog steeds goed”

Niet alles hoeft tot in de perfectie uitgewerkt te worden, ook al kan het wel zo voelen. Je bespaart veel tijd door op sommige momenten genoegen te nemen met minder. Misschien mis je dan voor je gevoel heel veel, maar anderen zullen goed en perfect nauwelijks van elkaar kunnen onderscheiden, omdat je mensen toch nooit 100% tevreden kan maken. Neem genoegen met 90% tevreden en 10% meer vrije tijd voor jezelf.

Tip 3: Ervaar tijd als geld en wees meer bewust

Op een of andere manieren lijken we meer te geven om geld, dan om de dingen die we ermee kunnen doen. Wees niet bang om geld uit te geven op een manier die je meer tijd oplevert. Geld kan je namelijk altijd nog verdienen en de hoeveelheid tijd die je hebt, staat eigenlijk niet ter discussie. Wees je dus bewust wanneer je tijd aan iets spendeert. Als het je persoonlijk niks oplevert, zorg er dan voor dat je er geen tijd meer aan besteedt.

Je nieuwe tijd slim gebruiken

Gebruik deze tijd nu om iets te doen waar je gelukkig van wordt of waardoor jij je een completer persoon voelt. Leer bijvoorbeeld meer over een hobby die je hebt of leer compleet nieuwe vaardigheden. Ontdek het onbeperkte en ongelimiteerde leren met Soofos Plus. Bekijk het overzicht van alle cursussen in Soofos Plus.

Maak tijd voor jezelf en doe jezelf een gunst!

Artikel uit de categorie:
Tips

0 Reacties op "Hoe maak je meer tijd vrij om een cursus te volgen?"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot 200+ Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer 7 dagen gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  © 2020 - Soofos B.V.