Thomas laat robots het saaie werk doen: maak kennis met onze instructeurs

Robots die medewerkers overbodig maken of op grote schaal werk overnemen? Thomas is er niet bang voor! Integendeel: hij gaat erop uit en laat organisaties van alle soorten en maten zien hoe ze met nieuwe technologieën meer uit hun business kunnen halen. Een van die opkomende technologieën is Robotic Process Automation. Met RPA kunnen organisaties saai en repetitief werk laten overnemen door robots. Klinkt goed, toch? Vonden wij ook, dus wij wilden ook meer weten. 

Meer tijd overhouden voor het echte werk

Thomas wordt ingeschakeld door organisaties in binnen- en buitenland. Hij helpt hen met het automatiseren van repetitieve bedrijfsprocessen. Anders dan hij in het begin dacht, zijn medewerkers enorm blij wanneer er een robot wordt geïntroduceerd. Ze kunnen hun tijd nu weer besteden aan klanten, patiënten of collega’s waar ze een echte impact kunnen maken – terwijl de robot het saaie werk voor zijn rekening neemt.

Maar dat kun jij dus ook leren! Thomas creëerde een cursus over Robotic Process Automation.

Robotic Process Automation (RPA) is een opkomende technologie die op dit moment enorm hard groeit. Volgens het LinkedIn Emerging Jobs report groeide de vraag naar RPA-ontwikkelaars in 2020 met 40%. Het is dan ook de op één na snelst groeiende job ter wereld. 

Je zou denken dat zo’n populair onderwerp al honderd keer behandeld zou worden, maar Thomas zag een gat in de markt: er waren nog geen trainingen in het Nederlands. 

“Voor veel mensen creëert dit een grote afstand, en daardoor kunnen werknemers zich niet tot hun volle potentieel ontwikkelen en de kansen van deze nieuwe technologie benutten. We moeten er juist voor zorgen dat nieuwe technieken voor iedereen beschikbaar zijn – in plaats van in de handen van een kleine groep. Op die manier halen we er het meeste uit.”

Het sterke aan de aanpak van Thomas is dat hij zich echt richt op waar vraag naar is. “Het vakgebied van Robotic Process Automation is nog relatief jong. Ik kwam er vijf jaar geleden mee in aanraking, en in die vijf jaar heb ik robots steeds slimmer zien worden. Ik heb ervaring met alle bekende RPA-tools in de markt (Blue Prism, Automation Anywhere, Microsoft en UiPath). Op dit moment is UiPath de tool waarmee organisaties het snelst kunnen opschalen, en waar verreweg de meeste vraag naar is in de banenmarkt.”

Hoe een expert goed werd in educatie

“Voor mijn vorige werkgever werd ik vaak gevraagd trainingen te verzorgen op het gebied van Robotic Process Automation. Ik kwam er al snel achter dat je als `expert` niet altijd een voordeel hebt – omdat je natuurlijk helemaal vanaf het begin moet beginnen. Ik ben mij toen meer gaan verdiepen in didactiek en hoe een curriculum in elkaar steekt. Ik ben nog steeds actief als IT-consultant, maar daarnaast besteed ik een groot gedeelte van mijn werk aan het maken van trainingen voor het opleiden van nieuw talent. 

Ik denk dat juist die combinatie sterk is. Door praktijk en lesgeven te combineren ben je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, en stoom je tegelijkertijd een nieuwe generatie talent klaar. De vraag naar RPA-ontwikkelaars zal de komende jaren blijven groeien. Waar je in de jaren 90 Microsoft Office skills moet leren om relevant te blijven, zal elke werknemer de komende jaren worden gevraagd om zijn robotics skills. Want dat we meer gaan samenwerken met robots, dat staat vast!”

Niet iedereen hoeft een robot programmeur te worden

Nu de robots hun intrede maken in de arbeidsmarkt hoeft nog steeds niet iedereen robot programmeur te worden, vindt Thomas. Maar hij ziet wel dat mensen die begrijpen hoe een robot denkt en beslissingen neemt een voordeel hebben. 

“Wanneer je een paar uur besteed aan het ontwikkelen van een RPA bot, zal je merken dat het veel makkelijker wordt om met robots samen te werken!”

“Probeer je eens te verplaatsen in een robot”

“Probeer om je tijdens de cursus te verplaatsen in de robot. Hoe volgt deze instructies op en hoe maakt hij beslissingen? Daar word je uiteindelijk een hele goede ontwikkelaar door, want robots die niet goed geprogrammeerd zijn – zijn uiteindelijk heel fragiel en kunnen crashen.”

Waarom Soofos de lucky one is voor het hosten van deze cursus

“Ik was op zoek naar een sterk platform waar je als instructeur het verschil kunt maken. Soofos is zo’n platform. Ze investeren sterk in kwaliteit van het platform en van de instructeurs. Bij andere platformen zie je een wildgroei aan cursussen van matige kwaliteit, wat uiteindelijk het vertrouwen in het platform onderuit haalt.

Soofos is makkelijk in gebruik. Ze nemen het hele marketing- en backend proces uit handen. Zeker een aanrader als je je op je cursus en expertise wilt richten!”

Kijk, daar worden wij blij van.

Wil jij ook meer waardevolle tijd overhouden voor de dingen die er echt toe doen? Je hoeft geen computerexpert te zijn om aan de slag te gaan met de cursus van Thomas: met wat kennis van Excel kom je al een heel eind. Check zijn cursus Robotic Process Automation hier!

Artikel uit de categorie:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.
Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.
Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →