Terug naar school. Hoe neem je een voorsprong?

Rick de Bie
  | 
11 november 2019

Het is al weer bijna zo ver! Scholen, universiteiten en hogescholen beginnen weer! Je kan je voorstellen dat we daar enorm blij mee zijn, want dat betekent dat mensen weer gaan leren. Kennis is enorm belangrijk en daarom vieren we de start van een nieuw schooljaar altijd uitbundig bij Soofos. Hoe begin je het schooljaar eigenlijk met een voorsprong?

 

Een vliegende start maken

Het voornemen om het hele jaar hard te werken aan alle projecten, goed te leren voor de toetsen en volledig gas te geven kennen we allemaal wel. Meestal hou je dit maar een maand vol en dan is het over met de pret. Nu je nog gemotiveerd bent om dingen te doen, kan je het beste, je raad het al, dingen gaan doen. In ons geval raden we je aan alvast een vliegende start te maken voor het aankomende schooljaar. Dit kan je doen door alvast nieuwe dingen te leren, die in het algemeen of in de opleiding goed van pas komen.

 

Wat kan je het beste gaan leren?

Er zijn bepaalde skills die vrijwel altijd van pas komen. Of je nou een marketing en communicatieopleiding doet of een designopleiding, bepaalde vaardigheden zijn universeel. Deze universele skills worden vaak wel meegenomen in het opleidingsprogramma, maar niet in detail besproken. Daarom is het handig deze universele skills al te kunnen, of een begin gemaakt te hebben, voordat school begint. Hiermee geef je jezelf namelijk een kleine voorsprong. Voor ons zijn de beste universele skills:

 

Photoshop

Je zal de naam wel kennen, eigenlijk is het qua programma’s de meest bekende fotobewerkingstool ter wereld. Deze tool van Adobe is niet alleen belangrijk voor mensen die bezig zijn met design en ontwerp, maar ook voor mensen die marketing doen of die ander beeldmateriaal nodig hebben. Eigenlijk wordt Photoshop in vrijwel elk bedrijf gebruikt. Toch is het raar dat de meeste opleiding er minder aandacht aan besteden dan verwacht. Een zonde vinden wij.

Lees hier meer over de Cursus Photoshop.

 

Excel

Naast Photoshop zijn er twee programma’s van Microsoft die een plek op elk bureaublad van een pc hebben bemachtigd. De eerste van deze is Excel. Micrsoft Excel is niet alleen een hele handige spreadsheet, maar ook een uitstekende rekenmachine. Op scholen wordt er enorm veel aandacht besteed aan statistiek en rekenen, maar minder aan Excel dan wenselijk is. Leer Excel dus en ontdek dat het programma véél is dan alleen een spreadsheet.

Lees hier meer over de Cursus Excel.

 

Powerpoint

Scholen besteden terecht veel aandacht aan projecten en opdrachten. De zorgen ervoor dat je ‘ervaring’ op doet en beter wordt in de vaardigheden. Een van de vaardigheden waar ze juist weer niet veel op focussen, is presenteren. Dit is toch een enorm belangrijke skill en een overtuigende presentatie kunnen geven is overal belangrijk. Powerpoint is dus echt een must-have skill in onze ogen.

Lees hier meer over de Cursus Powerpoint.

 

Wees dus niet bang om dit jaar met een voorsprong te beginnen en leer alvast een belangrijke skill!

Artikel uit de categorie:
Tips

0 Reacties op "Terug naar school. Hoe neem je een voorsprong?"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot 200+ Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer 7 dagen gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  © 2020 - Soofos B.V.