Nederlandse startup Soofos lanceert zijn nieuwste concept Soofos Zakelijk. Op Soofos Zakelijk krijgen ZZP’ers en werknemers de mogelijkheid om zichzelf onbeperkt te ontwikkelen voor een vast bedrag per maand. Uniek is daarbij dat er méér dan alleen zakelijke cursussen aangeboden worden. Door gebruik te maken van 60 verschillende professionele instructeurs die zelf hun cursussen maken, is er een divers en breed aanbod ontstaan van meer dan 90 verschillende cursussen.

 

De veranderende markt

Jaarlijks spenderen bedrijven meer dan 3 miljard aan de ontwikkeling van hun werknemers. Daarbij wordt steeds vaker van e-learning gebruik gemaakt. In 2012 vond nog 9% van de ontwikkeling via e-learning plaats. In 2016 is dit aandeel gestegen naar 25%. Daarbij gelooft 50% van de werknemers dat e-learning de toekomst is.

Uit onderzoek is gebleken dat echter het grootste gedeelte van de mensen (77%) leert om zichzelf te ontwikkelen. Slechts 26% doet het omdat het nodig is voor het werk. Toch slaan volgens Anton, oprichter van Soofos, de meeste e-learning aanbieders volledig de plank mis. Het aanbod van hun trainingen bestaan voornamelijk uit cursussen gericht op zakelijke skills en vaardigheden. De wens van werknemers om zich persoonlijk ook te ontwikkelen wordt te weinig aandacht aan besteed. Dit staat dan ook in de top 5 van de meest gevraagde secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Behoefte aan persoonlijke ontwikkeling

Soofos Zakelijk springt in op de behoefte van mensen om zichzelf te ontwikkelen op een vernieuwende en toegankelijke manier. Door werknemers de vrijheid te geven om zelf een keuze te maken tussen wat zij willen leren onderscheid Soofos Zakelijk zich van de rest. Het aanbod gaat verder dan zakelijke skills zoals presentatie vaardigheden. Er zijn ook cursussen te vinden voor de persoonlijke ontwikkeling, gezondheid, ontspanning en creativiteit.

De cursussen worden gegeven door professionele instructeurs. Soofos produceert zelf geen cursussen en maakt gebruik van unieke instructeurs die jaren ervaring hebben in hun eigen vakgebied. Zo vind je er instructeurs die onderwijsprijzen hebben gewonnen, die eigen grafische trainingbureau’s hebben en die van online lesgeven hun werk hebben gemaakt.

 

Doel Soofos Zakelijk

Soofos heeft als doel om het voor iedereen mogelijk te maken om zijn kennis te verbreden, verdiepen of te delen, waar en wanneer zij dat zelf willen. Door collectief het aanbod te bundelen in Soofos Zakelijk wordt er een unieke propositie op de Nederlandse markt gezet dat beter aansluit bij de veranderende behoeftes van werkend Nederland. Zo geeft Soofos Zakelijk aan werknemers de mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen, zowel persoonlijk als zakelijk.

 

Proberen?

Benieuwd hoe Soofos Zakelijk eruit ziet en hoe het jou als ZZP’er of in het MKB verder kan helpen? Klik hier om de site te bekijken en meer informatie te krijgen over Soofos Zakelijk.

27 november 2018

0 Reacties op "Start-up Soofos biedt ZZP’ers en organisaties onbeperkt toegang tot Nederlandstalige Online Cursussen"

Geef een reactie op dit artikel

  © 2019 Soofos B.V.