Als bedrijf kan een stagiaire van veel toegevoegde waarde zijn. Je kunt alvast beoordelen of ze geschikt zijn voor een functie binnen het bedrijf, je hebt een extra stel handen en ze brengen vaak een nieuwe kijk op de activiteiten. Maar een stagiaire verwacht in ruil voor het werk dat ze leveren wel dat ze nieuwe vaardigheden en skills leren. Vaak begint dit met basisvaardigheden zoals Excel, Photoshop en MailChimp. Het écht leren van de werkzaamheden duurt daardoor vaak even.

 

Gebrek aan basisvaardigheden tijdens de studie

Zodra je een stagiaire begint met de nieuwe functie is er vaak een bepaalde periode nodig om de basisvaardigheden te leren. Tijdens de studie wordt weinig tot geen aandacht besteed aan praktische programma’s zoals Excel, Photoshop en MailChimp. Echter worden deze in het bedrijfsleven veel gebruikt. Het is dan ook vaak nodig om de stagiaires eerst de basisvaardigheden aan te leren van de programma’s.

 

Stimuleer de ontwikkeling van je stagiaires

Een online cursus is een effectieve manier om de programma’s verder te leren begrijpen. Deze online cursussen kun je voordelig beschikbaar stellen voor nieuwe stagiaires. Je stimuleert ze gelijk om zichzelf verder te ontwikkelen. Naast de stimulans geeft het ook een positief beeld richting het bedrijf: je durft immers te investeren in de toekomst van je werknemers, ook van stagiaires. Ook na de stage hebben ze nog toegang tot de cursussen. Elke keer als ze hem terugkijken zullen ze weer dankbaar zijn voor de energie en tijd die je in ze hebt gestoken.

 

Besteed je tijd aan écht nuttige zaken

De stagiaire zal na het volgen van de cursussen gelijk de programma’s leren gebruiken. Je bent daardoor zelf minder tijd kwijt aan het begeleiden en uitleggen aan de stagiaires. Direct kun je beginnen met het aanleren van de vaardigheden die echt specifiek nodig zijn voor jouw beroep. De online cursussen zijn in de eigen tijd van de stagiaires te volgen, vanaf elke locatie. Ze kunnen thuis dus alvast zich voorbereiden op de werkzaamheden die gaan komen.

 

Conclusie

Op Soofos denken we graag mee met de mogelijkheden die er zijn voor het volgen van online cursussen. Zo kunnen stagiaires snel de basisvaardigheden aanleren. We denken graag verder kunnen pakketten samenstellen die goed aansluiten bij de behoeftes bij uw bedrijf.

20 december 2018

0 Reacties op "Stagiaires de basisvaardigheden leren"

Geef een reactie op dit artikel

  © 2019 Soofos B.V.