Er zijn maar weinig mensen die staan te springen om te gaan solliciteren. Naast de druk die je kan voelen om een baan te vinden, is solliciteren een onzeker proces waarin afwijzing een (grote) rol kan spelen. Toch ontkomt bijna niemand er aan, zeker niet als je echt op zoek bent naar jouw droombaan. Solliciteren kan echter ook een goed leerproces zijn en zelfs leuk zijn, zolang je weet waar je mee bezig bent en je goed bent voorbereid. Om jou verder te helpen, vertellen we je in dit artikel meer over hoe je effectief solliciteert, hoe je er meer plezier in krijgt en hoe je daadwerkelijk jouw droombaan kunt krijgen.

 

Wist je dit al over solliciteren?

Uit onderzoek is gebleken dat ruim een op de drie werkgevers binnen anderhalve minuut al weet of de sollicitant kans maakt om aangekomen te worden. Dit heeft niet eens zozeer te maken met wat er in de eerste minute gezegd wordt, het heeft namelijk vooral te maken met hoe je non verbaal communiceert. Uit onderzoek blijkt dat de eerste indruk voor:

> 7 procent wordt bepaald door wat we eigenlijk zeggen

> 38 procent wordt bepaald door de kwaliteit van onze stem, grammatica an het algemene vertrouwen

> 55 procent wordt bepaal door de manier waarop we ons kleden, handelen en door de deur lopen

Ook kleding is belangrijk, 65% van de werkgevers zegt namelijk dat kleding de beslissende factor tussen twee gelijkwaardige kandidaten kan zijn. Daarnaast zegt 70% van de werkgevers dat ze geen sollicitanten willen die te modieus of trendy zijn. Wil je meer feitjes? Klik dan hier!

 

Wat gaat er vaak fout bij solliciteren?

Een goed sollicitatiegesprek is van groot belang om in aanmerking te komen voor een baan. Toch gaat er vaak dingen fout, de reden hiervoor ligt met name bij de voorbereiding. Over het algemeen zijn dit de vijf meest gemaakte fouten:

 

1) Onvoldoende kennis over het bedrijf

Voordat je op gesprek gaat bij jouw eventuele toekomstige werkgever is het belangrijk dat je onderzoek doet naar het bedrijf. Het komt erg ongeïnteresseerd over wanneer je niets over het bedrijf weet. Zorg er daarom dan ook voor dat je weet wat de missie en doelstellingen van het bedrijf zijn en iets van haar geschiedenis af weet.

 

2) Onduidelijk en onzeker antwoorden

Veel sollicitanten gaan onduidelijk en vaag om met belangrijke vragen. Je kunt ervan uitgaan dat jou gevraagd wordt waarom jij voor de functie hebt gesolliciteerd en waarom de desbetreffende sector echt iets voor jou is. Zorg er dus voor dat je altijd enthousiast vertelt over waarom de functie jou aanspreekt en hoe deze aansluit op jouw visie en competenties.

 

3) Niet weten wat er op je CV staat

Je hoeft je CV niet uit je hoofd te kennen, het is echter wel een vereiste dat je weet wat je allemaal bereikt hebt en hoe jou dit kan helpen bij de baan waar je voor solliciteert. Zorg er dus voor dat je kunt uitleggen hoe jouw CV je geschikt maakt voor de baan.

 

4) Kritiek geven op een eerdere functie (of werkgever)

Het is prima om te je negatief uit te laten over eerdere banen, doe dit echter alleen tegen familie of vrienden en niet bij je volgende sollicitatie. Bij aanvaringen hebben er vaak twee schuld, jij komt dus ook slecht uit de verf wanneer je negatieve ervaringen openlijk uitspreekt. Over het algemeen helpt kritiek geven dus niet om een werkgever te overtuigen dat jij de meest geschikte kandidaat bent. Daarnaast loop je het risico dat er ongemakkelijke vragen aan je gesteld worden.

 

5) Te relaxed gedragen

Het maakt niet uit hoe erg jij je op jouw gemakt voelt, het is nooit verstandig om je te amicaal te gedragen op een sollicitatie gesprek. Een sollicitatie gesprek blijft vaak een formele bezigheid, je kansen slinken dus op het moment dat jij te familiar opstelt en de grapjas probeert uit te hangen. Dus ook al heb je het gevoel dat je op dezelfde lijn zit als je gesprekspartner blijft het ten allen tijden het beste om netjes te blijven. [1]

 

Kortom, zo moet het NIET:

 

Hoe moet je dan wel solliciteren?

De bovenstaande veel gemaakt fouten lijkt misschien voor de hand liggend. Hoe moet je dan wel solliciteren? Met deze drie tips verhoog je jouw kans op het vinden van een baan.

 

Tip 1) Bereid je goed voor

Lees je niet alleen in over het bedrijf maar bedenk ook wat jouw sterke (en zwakke) punten zijn. Zorg dat je in ieder geval vlekkeloos antwoord kan geven op de vijf meeste gestelde vragen:

1. Vertel me over je ervaringen bij ….

2. Waarom wil je voor ons werken

3. Wat weet je over ons bedrijf?

4. Waarom wil je weg / ben je vertrokken bij je vorige baan

5. Vertel iets over jezelf

 

Tip 2) Maak een mooi en duidelijk CV

Met een mooi een zakelijk CV vergroot je de kans om meteen op te vallen bij jouw toekomstige werkgever. CV5 kan je hier goed bij helpen, bekijk hier hoe!

 

Tip 3) Communiceer dat je een baan zoekt

Laat jouw netwerk weten dat je op zoek bent naar een baan en plaats jouw CV op een grote vacature site, bijvoorbeeld deze.

Online Training Ontdek jezelf

Leer Engels spreken en begrijpen

Online Cursus Engels

Bekijk de persoonlijke ontwikkelingscategorie en laat je verrassen door alle cursussen op Soofos.

 

Wil je echt aan de slag?

Als je de bovenstaande veel gemaakte fouten en tips doorneemt kom je al een stukje verder. Maar als je echt verder wil komen en echt wil gaan voor de een goede baan die bij jou past, kun je het beste een sollicitatie training volgen. Helaas zijn veel trainingen vrij prijzig en moet je er soms ver voor reizen, al helemaal als je niet in de randstad woont.

Dit viel de sollicitatie academie ook op en daarom hebben zij een eigen online cursus ontwikkeld die jou op een toegankelijke en betaalbare manier helpt bij het zoeken van een baan. Hun cursus bestaat uit 4 pakketen van in totaal 8 modules. Elk deel heeft zijn eigen thema en begeleid jou aan de hand van video’s en opdrachten stap voor stap naar jouw ideale baan. Hieronder staat een voorbeeld les.

 

Bekijk hier de gratis les:

Alle 4 de pakketen zijn als online cursus te volgen op Soofos. Dat betekent dat jij zelf kan bepalen wanneer en waar je de training volgt. Benieuwd of de training wat voor jou is? Klik dan voor meer informatie op een van de onderstaande online cursussen.

 

 

Bronnen:
[1] Robert

9 januari 2019
  © 2019 Soofos B.V.