Het is weer December, tijd om het jaar 2017 af te sluiten en te gaan denken aan 2018. Vorig jaar hadden we met Soofos ons voorgenomen om sneller te groeien. En dat is zeker gelukt! Van ongeveer 80 verschillende online cursussen, zijn we dit jaar gestegen naar 200+ cursussen! Dat is dus een ruime verdubbeling. Ook voor 2018 hebben we weer een aantal goede voornemens. Wij zijn niet de enige, ongeveer 80% van de nederlanders heeft goede voornemens (Marketingfacts). We hebben een lijst samengesteld met de meest populaire goede voornemens, én een aantal tips om hier ook echt mee door te gaan.

 

Gezonder leven

Gezonder leven blijft een van de meest populaire voornemens. Dat kan zowel meer sporten zijn, of meer afvallen. Vaak is het een combinatie van beide, door meer te sporten zul je natuurlijk sneller afvallen. Meer dan 50% van de volwassen Nederlandse bevolking heeft overgewicht [volksgezondheidenzorg.info]. Door meer te sporten, minder te eten en gezondere voeding te gebruiken kun je sneller jouw ideale gewicht bereiken. Je zult weer beter in je vel zitten, je fitter voelen en actiever zijn. Op Soofos hebben we een online cursus afvallen beschikbaar. Hiermee kun je jezelf stimuleren om gewicht te verliezen, en dit ook kwijt te blijven!

 

Financiële situatie verbeteren

Een steeds meer voorkomend goed voornemen is het verbeteren van jouw financiële situatie. Dit is zowel door meer en beter te sparen, maar ook door meer inkomen te genereren. Toch kan dit lastig te combineren zijn met andere goede voornemens, zoals meer genieten van het leven en meer tijd met familie en vrienden doorbrengen. Toch zijn er (creatieve) manieren om dit te doen. Heb je al eens nagedacht om bijvoorbeeld zelf een cursus over jouw passie te gaan geven? Je kunt van jouw passie een passief inkomen gaan maken. Je bent dan meer tijd aan het spenderen aan leuke dingen, andere mensen helpen én meer geld verdienen. Een van onze instructeurs, Ferdy, heeft een cursus gemaakt die precies hier over gaat. Hoe je van jouw passie een eigen online cursus kunt maken en er geld mee kunt verdienen. Bekijk hier zijn cursus.

 

Meer tijd met familie en vrienden doorbrengen

Dit goede voornemen blijft terugkomen. Iedereen is tegenwoordig druk. Het doorbrengen van tijd met je familie en vrienden schiet er dan ook vaak bij in. Een van de veel voorkomende goede voornemens van 2018 is dan ook meer tijd doorbrengen met je familie en vrienden. Toch wordt dit goede voornemen snel al weer vergeten zodra het drukke leven weer begonnen is. Probeer meer tijd voor jouw familie en vrienden vrij te maken en samen leuke dingen te doen. Vergeet de social media, e-mails, telefoontjes of spelletjes. Speel gezellig weer eens een ouderwets spelletje, ga samen eten of wandelen.

 

Meer genieten van het leven / minder stressen

Veel mensen willen graag meer genieten van het leven, met minder stress. Het is niet voor iedereen mogelijk én nodig om volledig te stoppen met werken, op het strand te gaan liggen en geen stress meer te ervaren. Meer genieten en minder stress zit hem ook in de kleine dingen. Probeer af en toe wat rust te nemen door bijvoorbeeld te mediteren. Je pakt even een momentje voor jezelf, en kan weer vol goede energie aan de slag.

 

Nieuwe vaardigheden leren

Nieuwe vaardigheden leren blijft een essentieel onderdeel van jouw ontwikkeling. Dit kunnen hobby’s zijn, zoals gitaarspelen, of handige dingen zijn, zoals een website bouwen. Je kunt de nieuwe vaardigheden gebruiken omdat je het leuk vindt, of omdat je ze nodig hebt. Wil jij bijvoorbeeld de volgende stap zetten op jouw werk, of een switch maken? En nieuwe skills kunnen daar niet bij ontbreken! Er is genoeg om te leren, waar wij je graag bij helpen. Je kunt bij ons snel aan de slag met een nieuw onderwerp, op jouw eigen tempo. Benieuwd wat je bij ons allemaal kan leren? Klik hier om te bladeren door al onze cursussen, of schrijf je in via het formulier in deze blog om gratis kennis te maken met Soofos.

 

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2018?

De populaire goede voornemens van 2018 zijn er. Maar wat zijn jouw persoonlijke goede voornemens? Wat wil jij gaan beleven of meemaken in 2018?

Overwin obstakels

Excel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 2 gratis cursussen!

Laat je e-mailadres achter dan sturen wij je gratis twee online cursussen waar je direct mee aan de slag kan.

8 februari 2018

0 Reacties op "De populairste goede voornemens voor 2018"

Geef een reactie op dit artikel

top
  © 2018 Soofos B.V.