Dit gebeurde er in 2018 op Soofos!

Anton Verkooijen
  | 
11 november 2019

In 2018 is er bij Soofos weer veel gebeurt! Zo hebben we nieuwe onderdelen gelanceerd, zijn er weer duizenden cursisten bij gekomen en hebben we vele nieuwe instructeurs mogen verwelkomen. Daarnaast hebben we Soofos Plus gelanceerd, waarbij onbeperkt cursussen gevolgd kunnen worden voor een vast bedrag per maand. Speciaal voor het einde van het jaar een leuk overzicht van de leukste cijfers en statistieken!

 

Cursussen en instructeurs

Alle cursussen op Soofos worden aangeboden door externe professionals. Het aantal instructeurs op Soofos is ook dit jaar weer enorm gegroeid. Er zijn ondertussen meer dan 340 mensen die zich hebben ingeschreven als instructeur. Nog lang niet iedereen heeft een cursus geplaatst, er zijn ongeveer 160 instructeurs die momenteel een actieve cursus hebben op Soofos. Samen zijn ze verantwoordelijk voor 290 cursussen! De meest populaire cursus is de cursus Photoshop van Martijn van Weeghel, waaraan bijna 1600 mensen hebben deelgenomen!

 

Cursisten

De groei van Soofos is ook terug te zien in het aantal cursisten en de hoeveelheid cursussen die gevolgd zijn! Vorig jaar hadden we onszelf het doel gesteld om op 5.000 cursisten te eindigen. Dit jaar zijn we ruim over de 15.000 actieve cursisten geëindigd! Dat is dus een groei van meer dan 10.000 cursisten in een jaar tijd. Samen hebben ze meer dan 232.000 lessen gevolgd op het platform. De cursussen bestaan voornamelijk uit video’s. Momenteel zijn er meer dan 7700 video’s in het systeem, die meer dan 1.7 Terrabyte (!) aan opslag innemen. Dagelijks worden er meer dan 800 instructievideo’s bekeken op de site.

 

Actieve cursisten

Naast actieve cursisten hebben we over het hele jaar ongeveer 200.000 bezoekers op de Soofos website gekregen. Samen hebben ze bijna een miljoen pagina’s bekeken op de hele website! Dat betekent dus ook een enorme extra belasting op de servers, die goed opgevangen wordt door de techniek. Dankzij schaalbare technieken moeten we makkelijk nog veel hogere gebruikersaantallen aan kunnen.

We zien wel een grote verschuiving in het gebruik van de apparaten. Waar in 2017 nog 86% een computer gebruikte, is dat momenteel nog maar 52%. Daarbij is vooral het aandeel van mobiel toegenomen (van 5% naar 36%). Aankomende tijd zullen we dus ook steeds meer en meer de focus leggen op mobiele ervaringen en de site optimaliseren op mobiel.

 

Sociale media

Ook op sociale media zien we een enorme toename. Vorig jaar hadden we nog 2200 volgers op Facebook. Op dit moment zijn het er al meer dan 3700 die ons actief volgen op Facebook. Daarnaast hebben we ook ongeveer 1000 volgers op Instagram. We zien op de pagina steeds meer activiteit en vaste mensen die reageren op de berichten.

 

Bedankt!

We willen graag alle instructeurs bedanken voor het vertrouwen in ons, alle partners die met ons samenwerken, iedereen die bijdraagt aan onze groei en natuurlijk de cursisten voor het enthousiasme tijdens het volgen van de cursussen. Wij gaan er alles aan doen om 2019 minimaal een even succesvol jaar te laten worden, en hopelijk jullie met ons!

Artikel uit de categorie:
Nieuws en Updates

0 Reacties op "Dit gebeurde er in 2018 op Soofos!"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot 200+ Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer 7 dagen gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  © 2020 - Soofos B.V.