Over Rutger De Gitaarleraar en de gitaarcursus Campfire Hero

Rick de Bie
  | 
22 september 2020

Rutger ten Hove (1985) komt uit het Sallandse dorp Dedemsvaart en heeft in 2009 de Pabo afgerond. In 2009 begon Rutger naast het invallen in verschillende groepen op basisscholen in Hilversum met gitaarlessen aan huis en gaf hij les bij een muziekschool. Al snel groeide De Gitaarleraar uit tot een begrip in Hilversum en omstreken. In de afgelopen jaren heeft Rutger naast het lesgeven meerdere online gitaar cursussen ontwikkeld voor onder andere muziekschool.nl. Campfire Hero is de eerste gitaarcursus van De Gitaarleraar in eigen beheer.

YouTube

In 2019 heeft Rutger meer dan 200 gitaarvideo’s opgenomen en deels op het YouTube gezet van De Gitaarleraar om te kijken wat werkt op het gebied van licht, geluid, kader en montageprogramma’s. Na deze ‘proef’-periode is Campfire Hero trede 1 opgenomen, er zitten in totaal 5 treden in Campfire Hero, verwacht wordt dat trede 2 in najaar 2020 online komt samen met de module basisslagen op de gitaar. Ook komt er een begincursus voor ukelele en basgitaar online, later daarover meer.

Filosofie gitaarspelen Rutger

“Toen ik in 2009 solliciteerde om gitaarles te mogen geven bij een grote muziekschool wist ik niet zeker of ze mij zouden toelaten, maar al snel mocht ik aan de slag. De eigenaar van de muziekschool had mij één waardevolle tip geleerd die ik nooit ben vergeten: “Maak van het gitaarspel een feestje’’, sindsdien probeer ik dat te doen. Vroeger was muziekles vooral veel stampen, oefenen, leren en nog meer theorie, er werd niet gekeken naar de lol die je er aan kan beleven, ook in oefeningen, stampen en theorie zit plezier. Door meer te kijken naar de intrinsieke motivatie van wat iemand beweegt om gitaar te spelen dan naar een vaste methode met veel theorie.

Er zijn zoveel mensen die gitaarles hebben gehad op een ‘saaie’ manier dat er vele gitaren staan te verstoffen op zolderkamertjes en vlieringen, dat ligt niet aan de persoon die gitaar wilde leren, maar aan de lesstof die hij aangeboden heeft gekregen. De kracht zit hem in plezier en afwisseling in een gedoceerde samenstelling die ertoe leidt dat je steeds beter gaat spelen terwijl het spelplezier steeds voorop staat. Mijn doel als gitaarleraar is dan ook: ‘Al stop je met het gitaarspel en de gitaar gaat naar de zolderkamer, het spelplezier van de tijd dat je gitaar speelde zal altijd blijven’, dat is een wezenlijk verschil met de gitaren op zolder die daarna nooit meer zijn aangeraakt. De kans is dan ook groot dat je hem weer oppakt en verder gaat waar je bent gestopt, het is net als fietsen, je verleerd het niet.”

–> Bekijk hier de Gitaar cursus van Rutger <–

Rutger ten Hove

Artikel uit de categorie:
Instructeurs

0 Reacties op "Over Rutger De Gitaarleraar en de gitaarcursus Campfire Hero"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2020 - Soofos B.V.