Opleidingskosten van je medewerkers verlagen met e-learning

Trends en nieuwe technieken volgen elkaar razendsnel op, terwijl jullie als bedrijf proberen klanten blij te houden. Je wilt de kennis van je team up-to-date houden, maar een cursus hier en daar kan een duur grapje zijn. Niet alleen de cursus zelf, maar ook het vrijmaken van uren. Hoe krijg zorg je voor lage opleidingskosten en hou je het kennislevel hoog?

Waar zitten de grootste kosten qua opleiding?

De kosten die aan klassieke soort opleidingen verbonden zitten komen vooral vanuit twee kostenposten, namelijk: locatie en instructeur. In klassieke opleidingsvormen heb je namelijk te maken met workshops, trainingen op locaties en colleges. Het is natuurlijk voordeliger om dit te doen met een grotere groep studenten, maar dat heb je als bedrijf niet in de hand. Zeker bij bedrijfstrainingen gaat het om kleine groepen en betaal je dus gemiddeld meer per persoon. Daarnaast moet je dan voor iedereen tegelijk tijd vrijmaken, en zoals we allemaal weten: ook dat is geld. 

Is e-learning even effectief als klassieke manieren van leren?

Het antwoord is simpelweg: “Ja”. Onderzoek heeft uitgewezen dat e-learning minstens even effectief is als andere klassieke manieren van leren. Je hoeft dus niet bang te zijn dat jouw medewerkers minder of slechter leren, doordat ze niet meer in een lokaaltje zitten. Je kan die bedrijfstrainingen dus zonder effect op het resultaat vervangen met online lessen, mits het onderwerp daarvoor geschikt is.

Daarbij zitten er meer voordelen aan online leren. Je medewerkers kunnen zelf bepalen wanneer ze de trainingen volgen, en jij kunt daadwerkelijk hun voortgang bijhouden in de back-end. Hebben ze de oefeningen echt gedaan? Dat zie je in één oogopslag. Makkelijker dan bijhouden wie echt oplet tijdens een offline workshop.

Dit zijn de voorwaarden voor effectief online leren

Dat e-learning even effectief kán zijn, dat is wel duidelijk. Toch zijn er bepaalde voorwaarden waaraan je moet voldoen om ervoor te zorgen dat e-learning de gewenste resultaten oplevert. 

Relevantie

Jouw medewerker kan alleen aan de slag met de kennis, wanneer deze relevant is voor de situatie in je organisatie. Het is dus van belang dat er vooraf gekeken wordt welke kennis er nodig is. Vervolgens kan je een aanbieder gaan vinden die precies heeft wat je zoekt, of zelf een e-learning vormgeven waarin deze kennis behandeld wordt.

Toegankelijkheid

De aangeboden leermaterialen moeten beschikbaar en gemakkelijk toegankelijk zijn. Online oplossingen hebben het voordeel dat je er vanaf overal bij kan. Ook wil je dat er ook mogelijkheden zijn om vragen te stellen en dat er voldoende support is. Anders loop je wellicht stuk op een onderdeel van de lesstof.

Interactiviteit

De kennis wordt pas nuttig, wanneer je er actief mee aan de slag kunt. Daarvoor zijn er situaties nodig, waarin de cursist aan de slag kan met datgene wat hij of zij leert. Oefenopdrachten, toetsen en uitdagingen zorgen ervoor dat dit gebeurt. Al met al zorgt dit ervoor dat iedereen die een e-learning volgt eenzelfde soort groei doormaakt. Mits de cursist er serieus mee aan de slag gaat.

Aan de slag met e-learning

Ga zelf aan de slag met e-learning binnen jouw organisatie! Met Soofos maak je makkelijk de juiste opleidingstrajecten – of je kiest uit de beschikbare cursussen.

Voor kleinere bedrijven kunnen we een mooi zakelijk abonnement aanbieden met toegang tot onze allerbeste cursussen. Grotere bedrijven kunnen een eigen cursusomgeving krijgen, compleet in eigen stijl en gevuld met de beste cursussen.

Meer weten over de zakelijke mogelijkheden van Soofos? Check al onze blogs of neem contact op voor persoonlijk advies.

Artikel uit de categorie:

Stimuleer talent in jouw organisatie

Benieuwd wat Soofos kan betekenen voor jouw organisatie? Ontdek de mogelijkheden van online leren.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.
Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.
Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →