logo soofos opleidingen

Webdesign met WordPress

In deze opleiding leer je alles over webdesign zodat je zelf aan de slag kan als webbouwer. Van het opzetten van een WordPress omgeving, het maken van een webshop, het schrijven van blog berichten tot het optimaliseren van je website voor de zoekresultaten.

€800

Of betaal 4x €200

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP
Leer hoe je jouw websites optimaal inricht zodat jouw bezoekers klanten worden
Leer alles over webdesign in dit complete online leertraject op Soofos

Dit ga je leren 👨‍🎓

In deze opleiding leer je alles wat je moet weten als webdesigner: Hoe en waar je inspiratie opdoet,  websites maken met een duidelijke call to action, de juiste vormgeving en kleurencombinatie vinden voor jouw site, een logo maken, wat je absoluut níet moet doen wanneer je een website maakt, een portfolio voor jezelf of je klant maken, jouw website optimaliseren voor alle zoekmachines, een webshop maken en producten verkopen, verzendkosten, kortingscodes en betaalmethoden instellen, bestellingen afhandelen en weten hoe je een website winstgevend kunt maken.

Tijdens de opleiding kun je vragen stellen in de groep, of eens per maand wanneer er een online live-sessie plaatsvindt.

Zo zit deze opleiding in elkaar

FerdyKorpershoek, instructeur van het webdesign traject op Soofos
Video afspelen over FerdyKorpershoek, instructeur van het webdesign traject op Soofos

Krijg online les van Ferdy Korpershoek

Mijn naam is Ferdy. Ik maak al websites sinds 1999 en heb in die tijd al honderden websites gemaakt. Daarnaast leer ik mensen stap voor stap hoe ze hun eigen website kunnen maken, als online instructeur. 

Mijn passie voor het maken van websites begon met de basis van Front Page Express en HTML. In 2007 maakte ik mijn eerste website in Joomla en in 2011 stapte ik over op WordPress. Ik heb inmiddels honderden websites gemaakt in WordPress en ook mijn eigen WordPress thema’s ontwikkeld om mijn klanten beter van dienst te kunnen zijn.

Als webdesigner liep ik soms tegen problemen aan die me tientallen uren kostten om op te lossen. In 2014 besloot ik daarom om mijn kennis over het maken van websites te delen, zodat anderen diezelfde fouten niet meer hoefden te maken. Om die reden help ik je graag met deze opleiding “Webdesign met WordPress” waar ik mijn 24 jaar webdesign ervaring voor je heb verzameld!

Dit kun je na afloop van deze opleiding 💪

Zo werkt het registreren met STAP 🚀

Vanaf 2022 maakt de Nederlandse overheid het STAP budget beschikbaar. Hiermee heb jij een budget van €1000,- beschikbaar om nieuwe skills te leren. Lees hier meer over STAP & Soofos.

Stap 1 Registreren

Registreer je voor de opleiding door het formulier in te vullen. Vervolgens ontvang je een bevestiging.

Stap 2 Bevestig jouw aanmelding

Wij zetten de aanvraag binnen 2 werkdagen door. Bevestig jouw aanvraag bij het UWV.

Stap 3 Begin met leren

Jij kunt je nu focussen op het volgen van de opleiding. Het UWV handelt de betaling af en jij kunt snel beginnen.

Stap 4 Behaal jouw certificaat

Zodra je de opleiding afrondt ontvang je het certificaat - en belangrijker, jij hebt een berg nieuwe kennis opgedaan!

Dit zijn alle onderdelen van deze opleiding

WordPress website opzetten

Leer hoe je een website maakt in WordPress, vanaf het begin. Leer waar je op moet letten en wat je absoluut niet moet doen.

Grafische vormgeving

Leer hoe je de kleurencombinatie voor jouw website kiest, hoe je een logo maakt en hoe je kiest voor de juiste indeling en vormgeving van jouw site.

Het Blocksy thema

Het Blocksy thema is een prachtig clean thema, dat je met WordPress kunt gebruiken. In dit onderdeel leer je hoe je het op jouw eigen designs kunt toepassen.

Werken met Elementor

Bouw eenvoudig professionele websites met de intuitieve en visuele bouwer van Elementor. Je hebt complete controle over alles wat je maakt, zonder dat je hiervoor hoeft te kunnen programmeren.

Een portfolio maken

In dit onderdeel leer je hoe je een portfolio maakt waarin jij jouw werk, of dat van je klant, kan laten zien aan bezoekers. 

Blogberichten schrijven

Leer hoe je blogberichten schrijft en hoe deze je kunnen helpen  jouw website super vindbaar te maken.

Je website optimaliseren met SEO

Leer hoe je je website(s) optimaliseert voor alle zoekmachines, zodat jij beter gevonden wordt en je daarmee meer bezoekers en klanten krijgt.

Bouw een webshop

In dit onderdeel krijg je te zien hoe je een webshop maakt en producten kunt verkopen. Ook leer je hoe je verzendkosten, kortingscodes en betaalmethoden kunt instellen en hoe je bestellingen kunt afhandelen.

Bonus: Inkomsten genereren met websites

Je hebt een website. Top! En hoe nu verder? In dit onderdeel leer je hoe je jouw websites winstgevend kunt maken.

Meld je aan voor de live sessies en verdiep je in een van de onderwerpen, of stel al je vragen live

Live sessies

Tijdens de opleiding zijn er meerdere interactieve live sessies met de instructeur, over de verschillende onderdelen. Duik verder de diepte in en stel al jouw vragen live!

€800

Of betaal 4x €200

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP

Dit maakt deze opleiding zo uniek

Live sessies en feedback

Bij een opleiding zijn er meer mogelijkheden om vragen te stellen en om begeleiding te krijgen. Naast de online live sessies is er ook een groep waar je jouw vragen kunt stellen.

Krijg les van echte experts

Opleidingen gaan nog een stapje verder dan cursussen. Je krijgt les van alleen de allerbeste instructeurs, De instructeurs worden gecontroleerd op kwaliteit, ervaring en behaalde kwalificeringen.

Recht op jouw doel af

Aan de hand van opdrachten en videolessen leer je alles wat je moet weten. Je werkt stapsgewijs toe naar een eindopdracht waarmee je al je kennis in de praktijk gaat brengen. 

Dit vinden cursisten van de opleiding

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Een webdesigner houdt zich bezig met het ontwerpen en vormgeven van websites. Dit omvat vaak het creëren van visuele concepten, het kiezen van kleurenschema’s, typografie en lay-out. Naast het visuele aspect van webdesign, kan een webdesigner ook verantwoordelijk zijn voor het functionele en technische ontwerp van een website, zoals de gebruikerservaring, compatibiliteit met verschillende browser en apparaten en snelheid. Het doel is om een aantrekkelijke, gebruiksvriendelijke en effectieve website te creëren die voldoet aan de behoeften van de klant en de gebruiker.

Het STAP-budget is een subsidie van de overheid die je kan inzetten om cursussen en trainingen te volgen. Het is maximaal €1000 per persoon per jaar. Meer informatie hier over vind je op: stap-budget.nl.

Deze opleiding duurt 6 maanden vanaf jouw startdatum. Binnen deze termijn dien je een voldoende voor de eindopdracht te halen om de opleiding succesvol af te ronden.

Mocht het door omstandigheden je toch niet lukken om de opleiding binnen 6 maanden af te ronden, dan kun je het best contact met ons opnemen via [email protected] We zullen dan samen kijken naar de beste oplossing.

💡 Tip: Ben je in tijdnood? Probeer je dan echt te richten op de eindopdracht. De eindopdracht is verplicht en moet voldoende worden afgesloten om de opleiding succesvol te kunnen afronden. 

📣 Let op! Lukt het je niet om de opleiding succesvol af te ronden, dan kan dit gevolgen hebben voor jouw STAP uitkering en is het mogelijk dat je het bedrag aan STAP moet terugbetalen.

Is jouw STAP-budget toegekend, maar wil je eerder of later starten? Neem dan eerst contact met ons op (via [email protected]) om te bespreken of dit mogelijk is.

Vervolgens dien je zelf bij het UWV een nieuwe startdatum door te geven, en een schermafbeelding hiervan naar ons te sturen.

Ben je al gestart met de opleiding, of is de startdatum al geweest? Dan is het niet meer mogelijk om dit te verzetten.

Deze opleiding duurt 6 maanden. Het ligt grotendeels aan jezelf hoe snel je er doorheen gaat, en wanneer je er aan werkt.

Houd er rekening mee dat je, naast het kijken van de video’s en het bijwonen van live-sessies, ook bezig bent het maken van de eindopdracht of -toets. Neem hier dus voldoende de tijd voor.

Als je ervoor kiest de opleiding met het STAP-budget te volgen dan betaalt de overheid namens jou maximaal €1000,-. Is de opleiding minder dan €1000,-? Dan hoef jij dus niets meer te betalen. Bij een bedrag hoger dan €1000,- wordt een eigen bijdrage van jou verwacht. Hier ontvang je in dat geval een aparte factuur voor die je kunt voldoen zodra het STAP budget aan je is toegekend.

Heb je bepaalde software nodig voor jouw opleiding? Dan dien je hier zelf voor te zorgen. Dit zit niet bij de opleiding inbegrepen.

De voorwaarde vanuit STAP is dat je tenminste 80% van de lessen volgt.

📣 Let op! Lukt het je niet om de opleiding succesvol af te ronden, dan kan dit gevolgen hebben voor jouw STAP uitkering en is het mogelijk dat je het bedrag aan STAP moet terugbetalen.

Er is een aantal belangrijke verschillen met losse online cursussen op Soofos:

  1. De videolessen van een opleiding zijn gemaakt door de allerbeste instructeurs op Soofos, met relevante werkervaring of certificeringen. De opleidingen zijn dus van de hoogste kwaliteit.
  2. Tijdens de opleiding worden meermaals live sessies gegeven waar je aan deel kunt nemen.
  3. Een opleiding werkt toe naar een einddoel met een afrondende opdracht, waar je ook een speciaal certificaat voor krijgt.
  4. Tijdens de opleiding heb je de mogelijkheid om feedback te krijgen van echte professionals in het vakgebied.

Wij zullen je aanvraag doorgeven bij het UWV. Jij kunt deze vervolgens op de dag dat het budget wordt verdeeld bevestigen met jouw DigiD.

Je kunt eventueel ook zelf direct naar het UWV gaan en daar de aanvraag voortzetten met de bevestigingsmail die je van ons hebt ontvangen.

Als jouw aanvraag is goedgekeurd door het UWV, krijg je op de startdatum die in jouw aanmeldbewijs staat toegang tot de opleiding. Je vindt deze als je bent ingelogd op Soofos, bij het tabblad ‘Opleidingen’.

Wil jij meedoen aan de opleiding "Webdesign met Wordpress" en dit leren:

€800

Of betaal 4x €200

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP

€800

Of 4x €200

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP
Meer weten over het traject?
Vraag de brochure aan 📘
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.
Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.
Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →