Ontmoet de instructeurs op Soofos: Martin de Bruin

Rick de Bie
  | 
31 maart 2020

Wij vertellen graag over de instructeurs en instructrices op Soofos. Zelf vinden we het namelijk reuze interessant wat de instructeurs op Soofos te vertellen hebben. Hopelijk kunnen we je met dit interview wat meer diepte geven over de instructeur van de Online Cursus waarin je leert je Droomopdracht binnen te halen. Martin de Bruin ging graag met ons in gesprek over zijn cursus, dus laten we snel beginnen!

De instructeur

Stel jezelf even voor!

Mijn naam is Martin de Bruin. Sinds medio 2006 werk ik met veel plezier als zelfstandig kenniswerker voor verschillende opdrachtgevers. Zo heb ik o.a. mogen werken voor ABN Amro, Rabobank, ING, Nationale Nederlanden, ICS Cards en DUO in rollen als Productmanager, Business analist, Procesmanager, Projectleider en Customer Journey Expert. In deze leuke animatievideo zie je hier meer over.

Het zelfstandig ondernemerschap bevalt mij uitstekend. De vrijheid om je eigen agenda te bepalen en de afwisseling in opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. Voor mij is het een groot avontuur. Deze cursus heb ik geschreven omdat ik mijn ervaringen met en kennis van het zelfstandig ondernemerschap met je wil delen. Ik gun iedereen het avontuur wat ik beleef.

In mijn cursus vertel ik je dan ook meer:

– over de arbeidsmarkt voor zelfstandig professionals

– over hoe je je (droom)opdracht kunt vinden en scoren

– over hoe je een uurtarief van gemiddeld € 100,- kunt krijgen

Waar hou je je zoal mee bezig?

Voordat ik de arbeidsmarkt betrad heb ik de universitaire studie Beleid en Bestuur in Internationale Organisaties in Groningen afgerond en later nog de studie Economie aan de Vrije Universiteit.

Voordat ik als zelfstandig professional ging werken in 2006, heb ik bij Brunel en Friesland Bank gewerkt. Bij Friesland Bank heb ik acht jaar als zakelijk accountmanager bedrijven geadviseerd over zakelijke financieringen. En daarvoor anderhalf jaar als accountmanager bij Brunel waarbij ik als taak had om opdrachtgevers binnen te halen en kandidaten naar een baan te bemiddelen.

Deze twee banen waren voor mij het fundament voor een succesvolle carrière als zelfstandig professional. Ik heb hier geleerd om te netwerken en te acquireren. Dit was nog voordat de sociale media er waren. Nu is het veel eenvoudiger om potentiële opdrachtgevers te benaderen dankzij met name LinkedIn.

Waar heb je geleerd wat je nu kan?

Ik ben autodidact, dat wil zeggen dat ik het leuk vind om nieuwe kennis te vergaren én dit te delen. Ik kom uit een echte onderwijsfamilie. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik een enorme passie heb voor het trainersvak. Soofos biedt mij de mogelijkheid om mijn kennis te delen aan een grotere doelgroep.

Daarnaast heb ik een grote passie voor innovatie. Daar zal ik de komende tijd ook meer cursussen over gaan schrijven.

Deze cursus gaat echter over het binnenhalen van opdrachten tegen een goed uurtarief. Geschreven voor een ieder die ook zelfstandig professional wil worden (of dat als is). De kansen voor zelfstandig professionals zijn nu groter dan ooit!

Welke ervaring heb je met lesgeven?

Ik heb diverse trainingsdiploma’s en een onderwijsbevoegdheid Economie voor HBO instellingen. Lesgeven geeft mij energie. Mijn doel is om mensen te inspireren en te coachen. Zij blij, ik blij. Daar kan ik echt van genieten.

Zo heb ik trainingen gegeven aan studenten en volwassenen. Over Bedrijfsfinancieringen, Woninghypotheken, Agile scrum, Basel 2, Solliciteren en vele andere onderwerpen.

Over de cursus

Wat houdt de cursus in?

Heel veel mensen willen in hun hart ook wel zelfstandig professional worden, maar zijn bang voor de onzekerheid. Bang voor het wegvallen van inkomen als ze geen opdracht kunnen vinden. Bang voor acquisitie.

Vijf jaar geleden zei ik nog dat je moet kunnen acquireren om een succesvolle carrière als interimmer te kunnen hebben. Tegenwoordig in de Platformeconomie en met LinkedIn is het veel eenvoudiger geworden om een opdracht te werven.

Wat is het doel van de cursus?

Ik wil mensen inspireren en coachen naar het vak van zelfstandig kenniswerker. Ik wil mensen stimuleren om ook voor het avontuur te kiezen en uit de comfortzone te komen.

Wat vind je van het maken van de cursus?

Waarom heb je gekozen voor Soofos?

Ik had een eigen leerplatform, maar het (door)ontwikkelen ervan kostte mij teveel tijd. Dit was niet meer te doen naast mijn interim opdrachten. Het leerplatform vind ik er bovendien professioneel uit zien en het concept is precies wat ik zelf ook in gedachten had voor mijn eigen platform. Binnenkort lanceer ik wel een nieuwe website, geen leerplatform, onder de domeinnaam www.innovatiever.nl

Hoe vond je het om een cursus te maken en wat viel je mee?

Het maken van een online cursus is niet nieuw voor mij aangezien ik zelf een leerplatform had. Ook met WPLMS gemaakt. Net zoals dat van Soofos. Ik vond het erg fijn dat ik mij nu volledig kon focussen op het maken van de cursus.

Ga aan de slag met de cursus van Martin en scoor die droomopdracht!

Facebook groep

Word lid van de Online Instructeurs Nederland groep. Leer alles over het maken en verkopen van online cursussen en kom in contact met andere online instructeurs.

Artikel uit de categorie:
Instructeurs

0 Reacties op "Ontmoet de instructeurs op Soofos: Martin de Bruin"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot 200+ Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer 7 dagen gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  © 2020 - Soofos B.V.