Ontmoet de instructeurs op Soofos: Klaziena Waerts

Rick de Bie
  | 
4 juni 2021

Wij vertellen graag over de instructeurs en instructrices op Soofos. Zelf vinden we het namelijk reuze interessant wat de instructeurs op Soofos te vertellen hebben. Hopelijk kunnen we je met dit interview wat meer diepte geven over de instructrice van de cursus Afvallen zonder Dieet. Klaziena ging graag met ons in gesprek over haar cursus, dus laten we snel beginnen!

Klaziena Waerts instructeur op Soofos

De instructrice

Stel jezelf even voor!

Mijn naam is Klaziena Waerts. Als ervaringsdeskundige, mental coach en gewichtsconsulente help ik vrouwen op een plezierige manier afvallen zonder dieet en weer te genieten van eten zonder schuldgevoel of schaamte.

Waar gaat jouw cursus over?

Met mijn cursus Blijven afvallen ZONDER dieet ga je op een prettige manier overtollige kilo’s permanent verliezen. Je leert op een praktische manier te stoppen met snoepen, snaaien en teveel te eten.

Het gaat in deze cursus meer om jou dan om het eten. Bij Plezierig Afvallen en bij het GEEF-programma gaat het namelijk om jou als eter én als persoon. Het is dus niet het zoveelste dieet.

In het GEEF-programma ga je op zoek naar de bron van de relatie die je hebt met eten. Vaak kan dit namelijk een ongezonde, emotionele relatie zijn, waardoor je bijvoorbeeld gaat stress-eten of overeten. Je leert omgaan met de negatieve gedachten die gepaard gaan met de slechte gewoontes.

Het GEEF-programma gaat niet over wat je wel of niet kan of mag eten. In plaats daarvan gaat het over het veranderen van je eetgedrag.

Waar heb je geleerd wat je nu kan?

Zelf heb ik 22 jaar (van mijn twaalfde t/m mijn 44e levensjaar) de obsessie, frustratie, schaamte, spijt en schuldgevoel moeten ervaren van het emotie-eten en van eetbuien. Toen ikzelf m’n emotionele dieptepunt had bereikt, ging ik onderzoeken waarom ik steeds die onaangename emoties moest weg-eten en steeds het nieuwste dieet of afslankmethode moest proberen.

Dit werd uiteindelijk een ruim vijfjarig intensief onderzoek, waarbij ik allerlei testen, oefeningen en theorieën op mezelf uitprobeerde. Nu heb ik een gezonde emotionele relatie met eten. Ook ben ik 25 kilo blijvend lichter en geniet ik weer van eten zonder schuldgevoel, spijt of schaamte.

Dit gun ik jou ook en vooral, je verdient dit ook! Ik gun…nee, het is mijn MISSIE om iedere vrouw, die last heeft van overgewicht én wilt afvallen, gewicht te laten verliezen op een plezierige manier – niet een die gepaard gaat met afzien, honger en frustratie – en weer te laten genieten van eten zonder schuldgevoel.

Waarom heb je gekozen voor dit onderwerp en het maken van deze cursus?

De zéér onaangename emoties, gedachten en depressieve gevoelens, maar ook de mentale en fysieke afstraffingen die ik mezelf al die jaren oplegde, gun ik niemand.

Een obsessie met eten en je lichaamsgewicht hangt altijd als een donkere wolk over je leven. Als jij dit ervaart, weet jij precies wat ik bedoel, of niet soms? Doordat ik hebt ontdekt hoe (achteraf) toch eigenlijk wel relatief vrij eenvoudig het is om je eetgedrag positief te veranderen en daarmee ook je hele leven, vind ik het gewoonweg egoïstisch om deze kennis voor mezelf te houden…wetende dat het zoveel mensen helpt.

Over de cursus

Wat houdt de cursus in?

Het onderwerp van de cursus Blijvend afvallen ZONDER dieet spreekt voor zich. Het is een relevant onderwerp, omdat we in januari, vlak voor zomer, net na de zomer…eigenlijk door het hele jaar heen, maar in die periodes zitten wel de piekmomenten, worden bedolven en worden gek gemaakt met de nieuwste ‘dieet- of afslankmethode’.

Maar een ‘dieet’ is de grootste fout die je kunt maken. Waarom? Omdat het mentaal én lichamelijk averechts werkt. Ik begrijp de gedachte die jij nu hebt volledig, want die is: “Huh, hoe kan dát nou?!”

Een dieet werkt mentaal averechts, omdat jezelf je favoriete voedsel volledig te ontzeggen, jezelf als het ware uit te hongeren en jezelf af te straffen met strakke regels en een of ander sportregime, is dé manier om je wilskracht te breken en het nooit voor langere termijn het vol te kunnen houden.

Een dieet werkt lichamelijk averechts, omdat als je té weinig calorieën binnenkrijgt je stofwisseling een pitje lager gaat werken, oftewel in de zogenaamde spaarstand gaat staan. Ga je weer ‘gewoon’ eten dan kom je gegarandeerd aan. Het jojo-effect is geboren.

Wat is het doel van deze cursus?

Het doel voor cursist is weer eetgedrag hebben waarvoor ze zelf bewust kúnnen kiezen. Kortom, controle over het eetgedrag. Als dit doel is bereikt dan stopt het snoepen, snaaien en vreten als reactie op onaangename gevoelens. Het teveel en overeten stopt. Als gevolg hiervan worden de overtollige kilo’s verloren. Die kilo’s zullen niet binnen…weken verdwijnen, maar wel op iets langere termijn blijvend.

Zelf heb ik in die 22 jaar tussen de 55 en 90 kilo gewogen en alles ertussen in. Succesvol gewichtsverlies door een of ander dieet was altijd van korte duur, omdat ik altijd weer terugviel in mijn emotie eten en eetbuien.

Toen ik de controle kreeg over mijn eetgedrag verdwenen de kilo’s als vanzelf in ruim een jaar tijd, maar zijn ook nooit meer teruggekomen.

Welk onderdeel van de cursus vind je zelf het leukste?

Het is niet zozeer een onderdeel, maar de cursus als geheel. Met deze cursus ben je je eigen coach. En dit kan ook prima, want het werk van een ‘coach’ is niet van dit en dat moet jij gaan doen. Nee… coaching is jou die dingen aanreiken (vragen, oefeningen, testen, opdrachten), waardoor jij zelf zaken gaat inzien en zelf gaat veranderen in je leven.

Advies voor toekomstige cursisten van de cursus

Wat raad je mensen aan?

Ik zou mijn cursisten aanraden om de tijd te nemen om zo alles mentaal te laten bezinken, een plekje te geven.

Mijn advies is om in je agenda op te schrijven dat je pas ná twee weken met een nieuwe module begint. Zo geef je jezelf rustig de tijd voor de module waarmee je bezig bent en raak je niet overdonderd of overbelast.

Ga aan de slag met de cursus van Klaziena en val blijvend af, zonder te diëten.

Facebook groep

Word lid van de Online Instructeurs Nederland groep. Leer alles over het maken en verkopen van online cursussen en kom in contact met andere online instructeurs.

Artikel uit de categorie:
Instructeurs

0 Reacties op "Ontmoet de instructeurs op Soofos: Klaziena Waerts"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.