Online cursussen met Certificaat – dit moet je weten

Niet elk certificaat is het zelfde. In een eerder blog hebben we al eens behandeld of iedereen zomaar een certificaat mag uitgeven. En wat blijkt natuurlijk, iedereen mag een certificaat uitgeven. Maar niet elk certificaat heeft dezelfde waarde. Een certificaat van deelname voor een online cursus op Soofos heeft natuurlijk een andere waarde dan het certificaat voor de liefste ouder. Beide zijn natuurlijk geweldig, maar de één kun je gebruiken bij bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek.

Waarom kunnen certificaten je helpen?

Grote kans dat je als werkend professional in de (verre) toekomst wel een keer een carrière-switch wilt maken. In dat geval is het belangrijk om nieuwe vaardigheden te leren óf om bewijs te hebben van de vaardigheden die je al hebt. Een certificaat helpt hier uiteraard bij. Bij de meeste trainingen en cursussen zit dat er wel bij. Ook wanneer je als onderdeel van het opleidingstraject van je huidige bedrijf een cursus of workshop volgt, moet je er gewoon om vragen. Het helpt je in de toekomst om in je huidige rol of andere rol door te groeien. Het bewijs van je vaardigheden helpt hier namelijk bij.

Waar komen certificaten van pas?

We leven en werken tegenwoordig vooral digitaal. Dit betekent ook dat al onze gegevens online staan. We hebben LinkedIn-profielen die we zo mooi mogelijk proberen te maken, Facebookpagina’s waar we over opscheppen en andere websites, zoals plekken om te solliciteren. Om zo goed mogelijk voor de dag te komen, willen we vooral laten zien wat we kunnen en in huis hebben. Daar komen je certificaten van cursussen en trainingen uitstekend van pas. Die kan je namelijk inzetten om je LinkedIn- en sollicitatieprofiel uit te breiden. Ook op Soofos hebben we dit eenvoudig gemaakt. Binnen je Soofos profiel kun je je vers behaalde certificaten direct plaatsen op LInkedIN

Welke certificaten geeft Soofos uit?

Op Soofos hebben we twee certificaten. Een certificaat van deelname, welke je behaald na het volgen van een cursus. De voorwaarde daarbij is dat de cursus doorlopen moet zijn. We toetsen daar echter niet op de volledigheid van jouw kennis.

Het volgende certificaat dat wij uitreiken, is het certificaat van voltooiing, dat we uitreiken voor mensen die een online opleiding bij ons hebben gevolgd. Dit kan dus voor bijvoorbeeld de online marketing opleiding zijn, de online opleiding over grafische vormgeving, of een van de andere opleidingen. Aan dit certificaat hangt natuurlijk veel meer waarde. We geven dit certificaat alleen maar uit als je:
– Minimaal 80% van de opleiding doorlopen hebt, én
– De eindopdracht met een voldoende hebt afgerond
Hiermee kun je dus écht aantonen dat je het onderwerp beheerst. Dit zal richting bedrijven dus ook de meeste waarde vertegenwoordigen.

Hoe controleer je de echtheid van een certificaat?

Certificaten kunnen verschillende echtheidskenmerken hebben, ook digitale certificaten. Zo is een certificaat van Soofos te controleren op de echtheid. Als iemand een certificaat laat zien, behaald op Soofos, staat er als het goed is een QR code op. De QR code kun je scannen, om vervolgens op een pagina te komen met het unieke ID, de naam en de gegevens van de cursist. Dit moet natuurlijk overeenkomen,- om het een onbewerkt en echt certificaat te laten zijn.

Welke certificaten zijn de moeite waard te behalen?

We zien vaak dat vooral mensen die zich doorontwikkelen certificaten willen behalen voor een of enkele skills. De meest voorkomende behoren vaak tot design- en managementvaardigheden. Er zijn ook mensen die van het bedrijf zelf mogen kiezen welke cursus ze volgen, en vervolgens een certificaat in bijvoorbeeld efficiëntie of een taal halen. Waar je voor moet kiezen, dat weet jij waarschijnlijk beter dan wij. De volgende certificaten rijken wij bijvoorbeeld vaak uit: Photoshop (Design), Lightroom (Fotobewerking), SEO (Marketing) en Scrum (Management).

Welke waarde hechten bedrijven aan een certificaat?

Dat verschilt, aangezien een deel van de bedrijven de papiertjes belangrijk vinden. Het andere deel kan meer waarde hechten aan praktische vaardigheden en dat in de vorm van een portfolio willen zien. Hoe dan ook, het is altijd handig om van je vaardigheden, projecten en opleveringen verslag te doen. Zo kan je een eigen portfolio opbouwen, zolang dat mag van de baas of opdrachtgever. Tegenwoordig wordt praktijk ervaring steeds belangrijker. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar afstudeerders die aan de slag willen. Deze moeten namelijk al snel twee of meer jaar ervaring hebben.

Ga leren! Haal dat certificaat.

Je krijgt bij Soofos niet een uitgebreide ceremonie, maar wel een certificaat! Deze kan je gebruiken op je LinkedIn, om je collega’s te imponeren, of je baas te laten zien dat je doorgroeit. Er rest je maar één ding: beginnen. Ben je zelf instructeur en vraag je je af of je een eigen certificaat mag maken?

Ga aan de slag en haal een certificaat voor een online cursus!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

Blijf op de hoogte​

We willen je graag inspireren om nog meer uit jezelf te halen. Kom op onze e-mail lijst om op de hoogte te blijven over online leren, nieuwe cursussen en toffe acties.
Krijg de beste Learning & Development tips in jouw inbox
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.