Adobe Photoshop is een computerprogramma dat voornamelijk gebruikt wordt voor het bewerken van foto’s en afbeeldingen. Het is waarschijnlijk het meest bekende én gebruikte fotobewerkingsprogramma beschikbaar. Bij zowel professionals als consumenten is het een geliefd programma. Zo wordt het veel gebruikt door fotografen, illustratoren, grafisch ontwerpers, marketeers en webdesigners. In veel vacatures zie je dan tegenwoordig ook terugkomen dat het beheersen van Photoshop een pré is. Het begrijpen en beheersen van Photoshop kan van toegevoegde waarde zijn voor je carrière. Een Online Cursus Photoshop volgen is daarom een goed startpunt om meer van het programma te weten komen.

 

Verschillende versies van Photoshop

Er bestaan veel verschillende versies van Photoshop. De meest recente versies bestaan uit Photoshop CS4, CS5, CS6 en CC. In de online cursus op Soofos wordt voornamelijk ingegaan op de versie CC en CS6, wat de meest recente versies zijn. De cursus is ook geschikt voor eerdere versies, een aantal dingen zullen misschien op andere plekken zitten. Naast Photoshop CC bestaat ook Photoshop Elements. Wil je de verschillen tussen deze programma’s weten kun je verder lezen op deze blog.

 

Uitgebreide Online Cursus Photoshop Van Ruim 14 uur

Op Soofos staat de online cursus Photoshop van Martijn van Weeghel, gecertificeerd Adobe Photoshop Expert. Deze online cursus bevat meer dan 14 uur aan video’s waarin alle onderwerpen aan bod komen die te maken hebben met Adobe Photoshop CC. Zo leer je onder andere hoe je Foto’s kunt bewerken met Camera RAW, het transformeren en vervormen van Layers, photoshop filters, het vormgeven van tekst en hoe je 3D objecten voor beeld en print kunt maken. Naast de video’s bevat de online cursus creatieve oefeningen die inhaken op zijn dagelijks werk als opleider in de grafische sector.

 

Makkelijker én duidelijker dan een boek

Dankzij het gebruik van instructievideo’s is een online cursus een heel handige manier om Photoshop te leren. De video’s laten direct zien waar je alles kunt vinden in het programma. Je kunt direct het resultaat zien van de acties die je doet. Dankzij de heldere uitleg en de voorbeelden die worden gegeven kun je de handelingen gelijk na doen. Aangezien je zowel Photoshop CC als de online cursus op de computer hebt staan kun je dit makkelijk tegelijkertijd open hebben staan. Ook kun je de cursus op bijvoorbeeld je tablet afspelen, terwijl je de stappen op jouw computer nadoet.

 

Oefenbestanden maken het mogelijk om gelijk te trainen

Bij deze online cursus zijn veel oefenbestanden beschikbaar. Je kunt direct de voorbeelden in de praktijk na doen, wat optimaal is voor jouw kennis opname. De opdrachten zijn leuk om te doen en komen direct uit praktijkvoorbeelden. Zo is het mogelijk om jezelf goed te trainen in Photoshop CC.

 

Dag en nacht beschikbaar, op het moment dat het jou uitkomt

Een online cursus is op Soofos altijd 24/7 beschikbaar. Je kunt dus makkelijk naast je studie, baan of andere verplichtingen tijd inplannen om de cursus te volgen. Het enige wat je nodig hebt is een computer met een internetverbinding. Daarnaast is de cursus opgedeeld in kleinere stukjes, waardoor je ook tussen werkzaamheden door verder kunt gaan met de cursus.

 

Ideaal als naslag-werk

De cursus is ook zodra je hem gevolgd hebt nog beschikbaar voor je. Na het volgen van de cursus kun je dus makkelijk nog een bepaalde module terugkijken. Tijdens het bewerken van een foto in Photoshop kun je dus gerust even terugkijken hoe je de rode ogen kan verbeteren. De onderwerpen zijn duidelijk onderverdeeld in hoofdstukken en praktische tips. Hierdoor kun je makkelijk terugvinden waar jij vragen over hebt.

 

Op je eigen niveau en tempo te volgen

Een online cursus Photoshop volgen is geschikt voor beginners, gevorderden en experts. Hij is volledig op jouw eigen tempo te volgen. De cursus is opgebouwd uit verschillende modules die de verschillende onderwerpen bespreken. Als je een module nog niet volledig hebt begrepen kun je deze onbeperkt terug kijken. Je kunt zo vaak oefenen als dat jij nodig hebt, ook handig als jij sneller bent dan de gemiddelde leerling. Je hoeft dankzij de online cursus niet te wachten op medeleerlingen.

 

Leer van de vragen van mede cursisten

Op Soofos kun je in de cursus gebruik maken van het forum en vragen bij les-units stellen. Zo kun je leren van vragen die al gesteld zijn door mede-cursisten. Ook kun je natuurlijk zelf het antwoord geven, waardoor jij nóg beter traint.

 

Conclusie

Het leren van Photoshop gaat een stuk makkelijker met een online cursus. De handelingen worden voor gedaan en jij kan ze direct nadoen. Je kan hem volledig op je eigen tempo volgen. Kijk snel op de cursus pagina van de Online Cursus Photoshop en begin direct met de cursus. Je kunt gelijk starten. Ook is er korte videoserie gratis beschikbaar gesteld over selecties maken in Photoshop.

17 december 2018

0 Reacties op "Voordeel Van Een Online Cursus Photoshop Volgen"

Geef een reactie op dit artikel

  © 2019 Soofos B.V.