Waarom je als ondernemer moet investeren in opleiding

Anton Verkooijen
  | 
12 november 2019

Wij zullen uiteraard de laatste zijn die het afraden om online cursussen en trainingen te volgen. Zeker voor iemand die veel moet kunnen, zoals een ondernemer, is een constante flow van kennis nodig. Het runnen van een eigen bedrijf betekent dat je meerdere hoedjes moet kunnen dragen. De gebieden waarvan wij denken dat ze de meeste aandacht verdienen en die je zeker up-to-date moet houden, zullen we vandaag uitlichten.

 

Een ondernemer is een alleskunner

Ondernemen is een flinke uitdaging, maar ook een verantwoordelijkheid. Tegenwoordig zijn er veel ontwikkelingen die zich in rap tempo voortdoen. Denk bijvoorbeeld aan de recente veranderingen op het gebied van de pricacy van persoonsgegevens. Gelukkig zijn de meeste onderwerpen gemakkelijk bij te houden, door er regelmatig aandacht aan te besteden. Bijvoorbeeld dankzij online cursussen.

 

Leren boekhouden

Overweg kunnen met cijfers is een must-have vaardigheid om een bedrijf draaiende te houden. Het leren van boekhouden en andere taken met betrekking tot administratie is erg belangrijk. Het is dus onder andere handig om overweg te kunnen met programma’s zoals Excel, waarin je veel gegevens en data kan verzamelen en verwerken. Leer dus werken met Excel, daarmee kan je namelijk makkelijker overzicht houden van de belangrijkste statistieken.

Ook de belastingen en loonadministratie zijn cruciaal voor het bedrijf. Het is dus zeker de moeite waard om te leren hoe het werkt of het uit te besteden aan iemand die er erg goed in is.

 

Managementskills verbeteren

Als ondernemer zal je uiteindelijk, wanneer het allemaal goed loopt, beschikken over personeel of mensen die je helpen. Dit kunnen dus werknemers zijn, maar ook mensen die je vanuit een andere partij binnen je organisatie krijgt. Communicatie is hiervoor een onmisbare skill. Investeer dus tijd om je management- en communicatievaardigheden te verbeteren. Daarmee krijg je namelijk meer gedaan met minder fouten. Dat scheelt jou frustratie, en de ander hoogstwaarschijnlijk ook.

Ook het coachen en laten doorontwikkelen van anderen binnen je bedrijf is belangrijk, zorg er dus voor dat je weet wat zij willen kunnen en wat jij wilt dat ze kunnen. Sluit daar vervolgens op aan met degelijke studeeropties. Voor de mensen die het groot aanpakken, kan je zelfs kiezen voor een custom oplossing (zoals Soofos Zakelijk, waarmee je een compleet e-learningsysteem inclusief verdiepende cursussen in huis haalt).

 

Marketing

Marketing is een cruciale pilaar voor elk bedrijf. Grote kans dat je als ondernemer een grote rol speelt in de marketing en branding van je eigen bedrijf. Zeker de moeite waard om te investeren in de kennis waarmee jij je bedrijf beter in de markt zet. Wij raden je aan om je in elk geval te verdiepen in online marketing, aangezien dit op dit moment de belangrijkste vorm van marketing voor veel bedrijven.

E-learning voor Bedrijven

Met onze op-maat-gemaakte oplossingen zet jij online leren in jouw organisatie aan de basis van jouw succes.

Artikel uit de categorie:
Zakelijk

0 Reacties op "Waarom je als ondernemer moet investeren in opleiding"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2020 - Soofos B.V.