Leuker leren met behulp van Soofos!

Rick de Bie
  | 
11 november 2019

‘Leren? Saai!’

Door constant je eigen kennis te verbreden, ontwikkel jezelf alleen maar door. Studieboeken van zo’n 25 jaar geleden waren in die tijd nog best waardevol. Echter wilt tegenwoordig vrijwel niemand deze methode meer gebruiken. Dit komt door het feit dat ze vol staan met verouderde theorieën en modellen die weinig tot helemaal niet van toepassing zijn in de praktijk. Kunnen die dan zo de prullenbak in? Ja! Dit komt doordat er constant nieuwe trends ontwikkelen, nieuwe theorieën die aan het licht komen en handige tools die voor steeds meer mensen beschikbaar komen.
Vandaag gaan we kijken waarom jij op Soofos met, leuke cursussen, leuker kan leren dan waar dan ook.

 

Video: vertel je verhaal direct aan je publiek

Aan de basis van alle online cursussen, op Soofos, staan video’s. In deze video’s krijg je een duidelijke beeld te zien van bijvoorbeeld de instructeur die uitlegt hoe je het beste bepaalde kleuren kan mengen, voor het schilderen met olieverf. We nemen visuele informatie ook veel sneller op dan tekst: maar liefst 600.000 keer sneller! Dit betekent dat er in een video meer informatie kan worden gedeeld met jou. Het mooie aan video is ook dat je vrij snel kunt zien of iemand bijvoorbeeld sarcastisch is of juist heel serieus spreekt. Dit kun je natuurlijk zien aan de gezichtsuitdrukking van iemand. De persoon kan ook duidelijker een boodschap of informatie overbrengen door middel van verschillende handgebaren.

Een video is efficiënter dan tekst, maar is deze dan ook leuker? In een goede video zit meestal een bijpassend muziekje, dit zorgt ervoor dat er een bepaalde sfeer wordt gecreëerd. Er zijn zelfs muziek stukken die speciaal zijn gecomponeerd om je concentratie op peil te houden. Je kunt je dan ook vaak beter inleven in het onderwerp. De intonatie van de instructeur kan ook beter je aandacht pakken dan een lap tekst. Ten slotte gebruiken instructeurs ook een passende achtergrond. In tegenstelling tot tekst kan je je bij video veroorloven om even je ogen ergens anders te zetten.

 

Leuker leren dankzij opdrachten

Je hebt een onderwerp gekozen en je hebt vervolgens een cursus gevonden die jou aanspreekt. De video’s heb je volledig bekeken maar en je denkt de stof te begrijpen. Leren door te doen is de meest efficiënte manier van leren. Van je fouten leer je namelijk het meeste. De meeste online cursussen op Soofos bevatten intuïtieve opdrachten die aansluiten op de online cursus die jij volgt.

Bij sommige online cursussen kan je zelfs om persoonlijke feedback vragen van de instructeur. Hier behandeld de instructeur jouw eigen gemaakte opdracht en legt aan je uit waarom bepaalde aspecten goed zijn uitgevoerd of op welke zaken je jezelf kan verbeteren. Dit maakt een online cursus veel leuker en interactiever!

 

Deskundige instructeurs

Op Soofos hebben we diverse instructeurs die allemaal op verschillende vlakken hun expertise delen. Een goede instructeur is essentieel. Sinds 2010 maakt Martijn van Weeghel online cursussen op meerdere gebieden. Door zijn achtergrond in de grafische sector weet hij vooral veel over designprogramma’s zoals Adobe Photoshop en Illustrator.

Stefan Rooyackers behoord tot één van de eerste internet marketing pioniers van Nederland. Op basis van zijn ervaring als online marketeer heeft Stefan meerdere online cursussen en trainingen ontwikkeld die jou en jouw website verder kunnen helpen.

Belinda Kampf is inmiddels al jaren actief in de grafische sector en heeft veel kennis van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geeft ze nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft.

 

Wat en hoe leer jij? Welke verandering ga jij in gang brengen?

Artikel uit de categorie:
Tips

0 Reacties op "Leuker leren met behulp van Soofos!"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2020 - Soofos B.V.