Waarom ik dit doe

 

VIDEO TRANSCRIPT

Dit is niet mijn eerste crisis die ik doormaak en gek genoeg zijn het mijn persoonlijke crisissen die mij optimaal hebben voorbereid op deze periode.

Tijdens een depressie gedurende mijn twintiger jaren ben ik door hele diepe dalen gedaan en heb ik hele donkere periodes gekend maar de mindset die ik nu heb heeft mij geholpen om hier doorheen te komen en het is ook deze mindset die mij nu helpt door deze crisis heen te komen.

Ik heb door noodzaak geleerd om in elke situatie de kansen te zien. Toendertijd was dat een kwestie van overleven maar het heeft mij ongelooflijk geholpen en ik pluk daar elke dag de vruchten van.

Daarnaast heb ik gedurende mijn herstel van burn-out maandenlang een soortgelijke lifestyle gehad waarbij ik veel alleen was en mij vooral focuste op de basisdingen van het leven. Ik weet dus hoe het is om veel tijd te hebben, om alleen te zijn en welke uitdagingen daaruit voortkomen maar ik weet ook hoe dit super waardevol kan zijn en hoe je door structuur aan te brengen de basis kunt leggen voor de rest van je leven.

Deze periodes hebben mij ongelooflijk veel geleerd en vooral nu heb ik daar profijt van en dat wil ik allemaal met je delen.

Als je meer wilt lezen dan heb ik het hieronder kort beschreven.

 

Ervaringsdeskundige pur sang

Ik ben wat ze nu noemen een ervaringsdeskundige. Alles waarover ik schrijf en spreek heb ik zelf ervaren en/of pas ik zelf toe. Dat is waar de kracht ligt. Ik deel simpelweg mijn ervaring gecombineerd met kennis en verpak dit op een manier dat jij hiervan kunt profiteren.

Depressie als mijn leerschool

Gedurende mijn twintiger jaren ging ik door een hele donkere depressie. Gedurende die tijd ben ik door hele donkere periodes gegaan, heb ik echt geleerd wat alleen zijn betekent en hoe wanhopig je je kunt voelen. Maar het is ook tijdens deze periode dat ik heb geleerd dat hoe zwaar het leven soms is ik er altijd doorheen zal komen.

Iets wat mij enorm geholpen heeft gedurende deze tijd is  een bepaalde mindset ontwikkelen. Ik ben van nature een doorzetter en een positieve denker dus gedurende deze periode was ik continue op zoek naar manieren om mijn hoofd boven water te houden. Eén van de dingen die mij enorm heeft geholpen is de kansen te leren zien in een uitzichtloze situatie. Het was pure noodzaak toendertijd, een kwestie van overleven maar ik weet dat er in elke situatie kansen voor groei zijn en dat juist deze mindset je zal helpen niet alleen door deze periode heen te komen maar het je zal helpen te groeien. Tot op de dag van vandaag is het deze mindset die mij helpt tijdens goede en slechte tijden een positieve en constructieve mindset te houden. Eén van de vragen die ik mij altijd stel als ik door een moeilijke periode ga is:

“Dit mag dan wel zwaar kut zijn maar hoe helpt dit mij groeien? Hoe kan ik dit gebruiken zodat het mij helpt groeien?”

Je zult zien dat je op deze manier elke situatie naar je hand kunt zetten. Deze mindset is dé reden dat ik ook in deze tijden optimaal kan functioneren, het stelt mij in staat makkelijk te relativeren maar daar straks meer over.

Burn-out als generale repetitie

Op mijn dertigste raakte ik burn-out, en behoorlijk ook. Om een beeld te schetsen, er was een punt dat ik niet meer sliep of at. Ik was echt op een haar na dood voor mijn gevoel. Wat mij uiteindelijk heeft gered is lifestyle en wederom persoonlijke ontwikkeling. Ik weet wat de kracht van deze combinatie is en dat is ook de reden waarom ik nu doe wat ik doe.

Toen ik herstellende was van mijn burn-out heb ik maandenlang een soortgelijke solitaire leefstijl gehad en ik heb daar ongelooflijk veel van geleerd. Ik weet hoe het is om met minimaal persoonlijk contact te leven, wat er gebeurt als je veel tijd voor jezelf hebt maar ik weet ook hoe je dit uiteindelijk maximaal kunt inzetten en dit kunt gebruiken om jezelf te ontwikkelen. Die tijd tijdens mijn herstel heeft mij geleerd waarom structuur zo belangrijk is, hoe je dit kunt aanbrengen en hoe dit je kan helpen veel meer uit het leven te halen. Ik heb toen kunnen ervaren hoe heerlijk het is om baas over je eigen tijd en energie te zijn en dat er ongelooflijke kracht ligt in het alleen met jezelf kunnen zijn. Teveel tijd met jezelf zijn is niet makkelijk voor sommige maar absoluut noodzakelijk voor persoonlijke groei. Als jij leert alleen met je eigen gevoelens en gedachten te zijn ben je vrij. Dat is vrijheid.

Tijd dat jij gaat profiteren van mijn ervaring

Ik heb een ongelofelijke transformatie gemaakt door de dingen die ik heb geleerd tijdens deze periode en het voelt nu alsof het mijn tijd is om alles wat ik heb geleerd te delen.

Ik merk dat veel mensen vastlopen, in angst blijven hangen en niet weten wat ze met hun tijd aan moeten. Ik vind dat jammer want dit is dé kans. Dit is dé kans om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling en de situatie te gebruiken om ervoor te zorgen dat jij straks wanneer dit voorbij is er beter voor staat dan ooit. En ik ga je daarmee helpen.

Ben jij er klaar voor?

Vragen? Stel ze hieronder en ik kom er snel op terug.

BEKIJK ALLEVoeg notitie toe
JIJ
Voeg een reactie toe
 
Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.