HTM 1: Gesprekken voeren

Hazlo tú mismo

Hazlo tú mismo betekent ‘Doe het zelf’. In deze opdracht ga je laten zien wat je de afgelopen tijd geleerd hebt.

 

Situatie: Je ontmoet iemand voor de eerste keer. Deze persoon spreekt alleen maar Spaans. Je stelt jezelf voor en luistert naar hoe iemand anders zich voorstelt.
Zorg ervoor dat je de volgende onderdelen in je gesprek opneemt:
  1. Een begroeting
  2. Vraag en zeg hoe het met iemand gaat
  3. Vraag en zeg hoe iemand heet
  4. Vraag hoe je de naam spelt en spel de naam
  5. Vraag en zeg waar iemand vandaan komt
  6. Een afscheid
Lever de video in bij je docent of stuur hem op naar [email protected]
¡Mucha suerte!

 

Beoordelingsrubric:

Beoordelingsrubric:

VoldoendeGoedUitstekend
VloeiendheidIk spreek met tussenpozen om na te denken.Ik spreek redelijk vloeiend met slechts af en toe een pauze om na te denken.Ik spreek vloeiend (op mijn niveau).
Grammaticale  correctheidIk gebruik het werkwoord ser om iemand voor te stellen en gebruik vooral de vormen voor ik en jij.Ik gebruik het werkwoord ser om iemand voor te stellen en maak geen fouten in veelvoorkomende situaties. Ik laat zien dat ik minimaal 3 vormen van het werkwoord ser ken.Ik gebruik het werkwoord ser om iemand voor te stellen. Ik zorg dat ik in mijn gesprek 4 vormen van ser voorbij laat komen.
Grammaticale correctheidIk gebruik persoonlijk voornaamwoorden en maak daarbij soms nog fouten.Ik gebruik persoonlijk voornaamwoorden alleen als dat nodig is, zoals dat in het Spaans gebruikelijk is, en maak daarbij soms nog fouten.Ik gebruik persoonlijk voornaamwoorden alleen als dat nodig is, zoals in het Spaans gebruikelijk is en maak daarbij geen fouten meer.
WoordenschatIk beschik over voldoende woordenschat om de opdracht op een begrijpelijke manier over te brengen.Ik beschik over voldoende woordenschat om de opdracht uit te voeren.Ik beschik over voldoende woordenschat om de opdracht uit te voeren en heb zelf nog woorden toegevoegd die niet in de woordenlijst staan.
WoordenschatIk ken het alfabet goed genoeg om voor mij veel voorkomende namen/woorden te spellen.Ik ken het alfabet goed genoeg om spontaan woorden/namen te spellen.Ik ken het alfabet goed genoeg om spontaan woorden/namen te spellen.

 

BEKIJK ALLEVoeg notitie toe
JIJ
Voeg een reactie toe
 
Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.