7.2 Verbeter je lokale vindbaarheid in 4 stappen

 

Google is steeds beter geworden in het bedienen van zijn gebruikers. Zoekopdrachten die een lokale component hebben, krijgen ook specifiek lokale zoekresultaten terug.

Uiteraard geldt dat voor zoekopdrachten met een plaatsnaam erin, dus als je op fysiotherapeut Amsterdam zoekt, dan krijg je zoekresultaten van fysiotherapeuten die in Amsterdam gevestigd zijn.

Maar Google kent ook inmiddels de fysieke locatie vanaf waar je zoekt. Gebruik je bijvoorbeeld een mobiele telefoon, dan weet Google precies waar je je bevindt en ook als je een laptop of PC gebruikt ziet Google je locatie aan de hand van je IP-adres. Dus, als je nu gewoon zoekt op ‘fysiotherapeut’   zonder dat je daar een plaatsnaam bij gebruikt, dan krijg je ook resultaten te zien van fysiotherapeuten bij jou in de buurt.

Met andere woorden, Google begrijpt dat een zoekopdracht als fysiotherapeut een sterk lokale zoekintentie heeft en geeft dus resultaten terug in je directe omgeving.

De 2 componenten van lokale zoekresultaten

We hebben bij lokale zoekresultaten 2 componenten. Ten eerste de Local Pack. Dat zijn uitgelichte resultaten van fysiotherapeuten in de buurt. En daaronder we de 2e component, namelijk de gelokaliseerde zoekresultaten. Dit zijn gewoon de normale zoekresultaten die je bij elke zoekopdracht ziet, maar deze zijn specifiek gericht op je eigen locatie, dus het zijn allemaal zoekresultaten van bedrijven bij jou in de buurt.

In 4 stappen lokaal beter vindbaar

Hoe krijg je het nu voor elkaar om lokaal goed vindbaar te zijn?

Dat kun je bereiken door de volgende 4 stappen te volgen:

  1. Ten eerste het aanmaken van een Google Mijn Bedrijf-profiel: dit is essentieel voor lokale SEO.
  2. Ten tweede Vermeldingen. Dit zijn vermeldingen van je Naam, Adres en Telefoonnummer op internet, met name in online bedrijvengidsen.
  3. Ten derde on-page en off-page optimalisatie, dat is optimalisatie van je eigen website (on-page) en van links (off-page).
  4. En als 4e reviews voor je website: die worden getoond in de Local Pack zoals we net hebben gezien en als je veel goede reviews hebt zorgt dat voor meer klikken op jouw vermelding.

Je kunt deze 4 stappen ook terugvinden in het werkblad dat bij deze module hoort.

Hierin zie je alle stappen met uitleg. Op die manier hoef je niet elke keer in te loggen bij de online cursus om te zien welke stappen je moet uitvoeren.

Je kunt het werkblad bij deze les downloaden en gebruiken om met lokale SEO aan de slag te gaan.

BEKIJK ALLEVoeg notitie toe
JIJ
Voeg een reactie toe
 
© 2019 - Soofos B.V.