Les 3 – Geld verdienen met beleggen met CFD’s

Inleiding: geld verdienen met beleggen met CFD’s

In het tweede hoofdstuk las je al dat CFD’s geschikt zijn om in elke situatie geld te verdienen, zowel bij stijgende als dalende koersen. Zelfs bij een beurscrash kan je een positief rendement behalen dankzij de juiste Contracts For Difference. In dit hoofdstuk bespreken we de juiste beleggingsstrategie bij stijgende of dalende koersen.

Juiste voorspelling

Het geheim van een succesvolle belegging zit hem steeds in het maken van een juiste voorspelling. Het is de kunst om te anticiperen op toekomstig nieuws. Beleggers die voor de publicatie van goede of slechte cijfers al voorspellen dat de cijfers goed of slecht zijn, hebben een streepje voor en kunnen winst maken. Volg je een aandeel waarvan de prijs op korte termijn zeer hard is gestegen en vermoed je dat de prijs hierdoor terug zal dalen? Volg dan je instinct en sluit de juiste CFD’s af.

Een long of een short positie?

Voor het afsluiten van een contract for difference zijn twee begrippen zeer belangrijk: long en short.

Long: de koers gaat stijgen

Bij een long positie speculeer je op stijgende koersen. Als de koers stijgt, stijgt ook je winst en omgekeerd.

Short: de koers gaat dalen

Bij een short positie ga je net tegen de stroom in, en verwacht je een daling van de koers. Hoe meer de koers daalt, hoe groter je winst. Stijgt de koers toch, dan maak je verlies op je CFD.

Brokers zullen steeds aanduiden of je met de CFD een long of een short positie inneemt. Let hier goed op voor je het contract afsluit.

Winst maken bij stijgende koersen

Als je zeker bent dat de koers of de waarde van het onderliggend product gaat stijgen, sluit je bij je broker een CFD long af (in bovenstaand voorbeeld dus ” Kopen” ). De winst is dan helemaal afhankelijk van de stijging van de koers. Zolang de waarde blijft stijgen, stijgt je winst. Zodra de koers terug daalt, neemt je winst af. Het is dan je taak om te voorspellen of de waarde terug gaat stijgen of niet. Als de koers blijft dalen, blijft ook je winst dalen waardoor het beter is om je CFD af te sluiten en je winst te nemen.

Winst maken bij dalende koersen

Nogmaals: winst maken bij dalende koersen is mogelijk bij CFD’s. Je sluit dan een CFD Short af. Zolang de koers blijft dalen, blijft je winst oplopen. Het is dan de kunst om je CFD op tijd af te sluiten zodat je winst niet afneemt omdat de koers terug stijgt.

BEKIJK ALLEVoeg notitie toe
JIJ
Voeg een reactie toe
 
Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.