Leer de basis van PHP met een Online Cursus

Joris van den Berg
  | 
11 november 2019

PHP is een van de meest gebruikte programmeertalen op het internet. Bedrijven zoals Facebook, Baidu en Wikipedia zijn gebouwd op de basis van PHP. Nog sterker zelfs: meer dan 69% van de websites is gebouwd op PHP [bron]. Als jij een eigen website wilt bouwen is het dan ook goed om te beginnen met PHP en de basisprincipes er van. Ook als je bijvoorbeeld een website op basis van WordPress hebt, kan het handig zijn om meer te leren over PHP. Een beginnerscursus over PHP kan jou snel en makkelijk de basis leren over deze programmeertaal.

 

De server-side programmeertaal PHP

Server-side scripting is de technologie die gebruikt wordt om dynamische webpagina’s te genereren. Op basis van verschillende parameters kunnen webpagina’s een andere inhoud of een ander design krijgen. Op deze manier kan er dus informatie getoond worden die afhankelijk is van degene die de informatie opvraagt. Denk bijvoorbeeld aan het weergeven van een bestelling in een webshop.

 

Leer PHP begrijpen, leer het lezen

Natuurlijk kun je na het volgen van een online cursus niet in één keer zelf een website bouwen zoals Facebook. Toch is het goed om alvast de basisbegrippen van PHP te leren. Zo krijg je een beter begrip van de werking van websites en hoe ze opgebouwd zijn. Je leert met de online cursus op Soofos de benodigde kennis en vaardigheden om PHP te begrijpen. Zo worden verschillende basisprincipes en termen behandeld die je nodig hebt bij het programmeren in PHP.

 

Voordelen van het volgen van een online cursus PHP

De basis van PHP is goed via een online cursus te leren, zelfs voor beginnende programmeurs. Dit komt doordat er in de instructievideo’s voorgedaan wordt welke wijzigingen je kunt doen. Daarnaast wordt er duidelijk uitgelegd wat er gebeurt, zodat jij veel meer over PHP leert. Ook zijn bij de cursus de bronbestanden beschikbaar, dus kun je de PHP code kopiëren en zelf uitproberen. Ga daarna verder met aantal praktische tips, waarmee jij zelf een vliegende start kunt maken. Op deze manier wordt PHP voor beginners toegankelijk en te begrijpen.

De Online Cursus PHP leert je precies wat je nodig hebt om zelf te kunnen starten met programmeren. De cursus is ontwikkeld door een zeer ervaren instructeur en PHP’er. Hij heeft al meer dan 150.000 cursisten geholpen om de basisbeginselen van programmeren te leren. Benieuwd naar de cursus of naar andere programmeercursussen? Bekijk dan de cursus of de programmeercategorie op Soofos.

Artikel uit de categorie:
Programmeren

0 Reacties op "Leer de basis van PHP met een Online Cursus"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.