Waarom juridische kennis handig is als werkgever

Anton Verkooijen
  | 
12 november 2019
Toch op jezelf?

Je bent klaar met je studie, je hebt bij verschillende bedrijven enige ervaring opgedaan. Toch besluit je om voor jezelf te beginnen.
Het kan erg fijn zijn om je eigen baas te zijn. Je bent vooral zelf in controle, je kan zelf bepalen hoe jij en de onderneming zich verder ontwikkelen. Succes kent geen grenzen. Tenslotte is een eigen bedrijf één van de beste manieren om veel geld te verdienen.
Vandaag gaan we het hebben over waarom een online cursus, voor jou als ondernemer of als werkgever, ten goede kan komen. 

 

AVG

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG Privacywet) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde wet geldt in de gehele Europese Unie (EU), oftewel in alle 28 landen binnen de EU. Dit betekent dat er overal in het bedrijfsleven of in je eigen onderneming dingen gaan veranderen, en moeten veranderen.
Stefan Rooyackers heeft een speciale online cursus gemaakt waarin hij je alles wordt verteld over de AVG wet. Je leert onder andere handige stappen om de implementatie van de regels binnen je organisatie vorm te geven. Deze cursus kan ook erg handig zijn als je bijvoorbeeld een leidinggevende bent bij een (groot) bedrijf.

 

Contractenrecht

Dit is een belangrijke! Volledig alleen is een bedrijf runnen best wel lastig. Alhoewel dit vooral ligt aan het soort type bedrijf dat je hebt opgericht. Je wilt dus mensen in dienst nemen die voor je komen werken. Het is daarom belangrijk om over goede kennis over contractenrecht te beschikken. Je moet je (toekomstige) werknemer uiteraard kunnen vertrouwen. Echter is een van belang om alle gemaakte afspraken luid en duidelijk vast te leggen in een overzichtelijk contract. Je weet hoe een overeenkomst in stand komt en waar zo’n overeenkomst allemaal aan moet voldoen. Dit is van toepassing op onder andere: arbeidsovereenkomsten, huurovereenkomsten, licentieovereenkomsten en nog veel meer. 

 

Ondernemingsrecht

Het ondernemingsrecht is nogal breed en bevat veel gebieden binnen het recht. Zo heb je onder andere: het rechtspersonenrecht, de Handelsnaamwet, de Faillissementswet en nog veel meer. Het kan bijvoorbeeld erg handig zijn om je meer te verdiepen in de Faillissementswet. Laten we hopen dat je er nooit mee te maken krijgt maar het is verstandig om te weten wat er allemaal komt kijken bij een faillissement, wat de gevolgen zijn van een faillissement en wie er bijvoorbeeld voorrang krijgen met het afbetalen van de (rest)schuld. 

Mocht je je hierin willen verdiepen maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan kan een Online Cursus Ondernemingsrecht wellicht interessant voor je zijn. Hier leer jij stapsgewijs de verschillende onderdelen die betrekking hebben tot het ondernemingsrecht.

 

Goederenrecht

Je moet het goederenrecht zien als een onderdeel van het vermogensrecht. In het kort gaat het goederenrecht dus over het eigendom en zeggenschap over goederen. Als een bedrijf heb je vrijwel altijd te maken met enige vorm van verschillende goederen. Als ondernemer is het dan goed om te weten aan welke regels jij je moet houden. Je zou natuurlijk ook bepaalde regels kunnen gebruiken in jouw voordeel. Met de juiste voorkennis voorkom je onverwachte problemen. Mochten er toch problemen voorkomen dan kan je goed meepraten met een eventuele specialist.  Wie weet kan je dit wel helemaal zelf oplossen! Dit kan je aardig wat geld besparen. 

We hebben een online cursus die gericht is op het goederenrecht. Deze online cursus wordt gegeven door Nicole van Gerven die onder andere als juridisch adviseur heeft gewerkt voor diverse advocatenkantoren in Amsterdam en omgeving.

 

Hoe ver gaat jouw juridische kennis?

Artikel uit de categorie:
Zakelijk

0 Reacties op "Waarom juridische kennis handig is als werkgever"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2020 - Soofos B.V.