Profielfoto van

Tatia Hempenius-Schipper

Samenbrengen van reguliere en complementaire opvoedingstechnieken o.a. opgedaan bij de Universiteit van Utrecht (Onderwijskunde (e-Learning)), de UvA (Orthopedagogiek (Mindful Parenting)) en Mens&Intuitie (Energetisch therapeut).

Instructeur

0

Aantal cursussen
Gem. beoordeling

Maak kennis met Natasja

Als hoog sensitieve moeder die daarbij graag de spanning opzoekt, is het belangrijk in mijn dagelijkse hectische leven - waarin ik werk, kinderen en een sociaal leven combineer - elke dag oefeningen te doen om mijn spanningen ‘onder controle’ te houden. In het verleden had ik al vaker gemediteerd, maar dat waren meditaties als “zit een half uur stil en zeg niets” of “zit een half uur stil en kijk in een kaars”. HELP! Dat is niets voor mij. En toen kwam ik in aanraking met Mindfulness en later Mindful Parenting. Het fijne is dat je door de meditaties heen wordt gepraat en dat er korte oefeningen bij zijn die voor mij als 'oppeppers' van de dag fungeren. Van nature is er veel stress in mij en teveel prikkels erbij laat mij 'ontploffen' (letterlijk kortsluitingen in mijn hoofd, paniek gevoelens, oordelen, piekeren, etc.). Door deze oppeppers kan ik weer functioneren en dit gun ik alle overprikkelde en in een prikkelvolle ruimte levende ouders! Als orthopedagoog heb ik de afgelopen jaren ervaring opgedaan als Jeugd- en Gezinswerker (generalist), behandelcoördinator en gezinstherapeut in de Jeugdzorg. Daarnaast heb ik als onderwijskundige ervaring opgedaan in het geven en ontwikkelen van trainingen. Tijdens het werken met gezinnen ervaarde ik een tekort aan 'handvatten' om ouders te helpen de nieuwe opvoedvaardigheden ook toe te passen. Wanneer zij stress ervaren, is het heel lastig rustig te blijven en dat te doen, wat ze graag willen doen. Dit is voor ouders heel frustrerend. In het voorjaar van 2014 'ontdekte' ik mindful parenting: een effectief bewezen training voor ouders. Dat het bewezen effectief is, vind ik belangrijk, omdat de training dan (met nieuwe inzichten gestaafd aan onderzoek) up-to-date blijft en ook echt helpt om meer te genieten van de opvoeding en je kinderen. Opleidingen o 2016 Energetisch therapeut, Mens en Intuitie o 2014 Mindful Parenting, Universiteit van Amsterdam o 2010 – 2012 MDFT-therapeut niveau A, MDFT Academie o 2009 – 2010 Intensieve Ambulante Gezinsbegeleiding, Post-HBO Registeropleiding o 2006 – 2009 (Forensische) Orthopedagogiek, Universiteit van Amsterdam o 1996 – 1999 Onderwijskunde – Leren met nieuwe media, Universiteit Utrecht o 1991 – 1996 Lerarenopleiding wis- en natuurkunde, Hogeschool Midden Nederland

Natasja geeft les over deze onderwerpen

Cursussen

Deze instructeur heeft nog geen cursussen.

Blogs

Deze instructeur heeft nog geen blogs

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.