Profielfoto van

Mariella

Foto's bewerken, digitaal tekenen, werken met Adobe programma's, werken met Gimp

Instructeur

4

Aantal cursussen
Gem. beoordeling

Over Mariella

Mijn naam is Mariëlla Wassing en ik werd op 1 april 1966 geboren te Gouda. als peuter en kleuter tekende ik al veel en eenmaal op school kreeg ik vaak goede cijfers voor tekenen maar ook voor wiskunde. Dat bleek een prima combinatie voor het leren van grafische software. Ik kon op een gegeven moment een baan krijgen bij een reclame bedrijf als ik binnen enkele weken het programma Adobe Photoshop voldoende beheerste om mijn opdrachten uit te kunnen voeren. En dat is me gelukt zonder één enkele cursus of schooldag. Ik vond het werken met grafische programma's zo leuk dat ik ook met andere programma's van Adobe leerde werken. Tijdens mijn carrière in de grafische industrie leerde ik in de praktijk nog veel meer over digitaal beeld.  Ik vond het vooral leuk om mijn kennis door te geven aan de stagiaires die ik begeleidde van het Grafisch Lyceum en het Nimeto.

 

Na mijn grafische werkzaamheden kon ik geen afscheid nemen van het fotoshoppen. Ik deed mee aan allerlei fotoshop wedstrijden om mijn skills te verbeteren, met succes!
Maar omdat ik het Adobe pakket toch te duur vond voor thuisgebruik, zocht ik uiteindelijk een voordeliger alternatief.  En zo vond ik mijn nieuwe vriend: Gimp. Het afscheid  nemen van Adobe viel wel wat zwaar. Ik ontdekte dat er maar weinig Nederlandse handleidingen te vinden waren over het programma Gimp. Ik heb toen besloten om zelf wat YouTube tutorials te maken. Het spreekwoord: "Al doende leert men." is hier dan ook volledig op zijn plaats.

De eerste reacties op mijn video's waren zo leuk dat ik besloot een complete cursus te schrijven.  En nog eentje, en nog eentje, en wie weet nog wel meer. Want vooral die leuke reacties geven mij dan weer de kick om nog meer leuke lessen te maken.

Als ik niet bezig ben met het bewerken van afbeeldingen, dan vind je mij achter de schildersezel met kwast en olieverf, of wandelend in een natuurgebied, gewapend met mijn digitale camera.

 

 

Mariella geeft les over deze onderwerpen

Beeldbewerking Design Foto en Film Fotobewerking Fotobewerking GIMP

Cursussen

 • 4 Hoofdstukken

  Vervolgcursus Gimp – Deel 1

  0
  Dit is het eerste deel van de vervolgcursus Gimp. Deze gaat verder waar de basiscursus was begonnen. In dit deel van de cursus komen er weer een aantal gereedschappen aan bod. Net als in de basiscursus doen we dat met een aantal eenvoudige opdrachten, waarmee je de lesstof gelijk kunt oefenen. En na elke les een paar vragen om je nieuw geleerde kennis te testen. De eerste les bevat een leuke bonus voor je!
 • 1 Hoofdstuk

  Minicursus G’Mic voor GIMP – Deel 2 – Collages

  3
  In deze cursus leer je dat het maken van collages in GIMP helemaal geen tijdrovende klus hoeft te zijn. Leer hoe gemakkelijk het is met G’Mic.
 • 1 Hoofdstuk

  Minicursus G’Mic voor Gimp – Deel 1

  4
  Leer waar je de plug-in G’Mic gratis kan downloaden, hoe je deze installeert in Gimp en 3 filters tot in de detail uitgelegd. The Annual Steiner round Tile filter, de Charcoal filter en een bokeh filter.
 • 4 Hoofdstukken

  Online Basiscursus Werken met Gimp

  26

  Leer foto's bewerken en tekenen op je computer met het programma Gimp, een uitstekend alternatief voor Adobe Photoshop en nog gratis te downloaden ook! Deze cursus is zeer geschikt voor de absolute beginner. Je hebt geen kennis van grafische programma's nodig, wel een basiskennis van werken met Windows. Er wordt gewerkt met Gimp versie 2.10. Ondanks deze cursus is gemaakt met- en voor Windows, is deze ook goed te volgen als je Gimp op Mac of Linux gebruikt.

Blogs

Deze instructeur heeft nog geen blogs

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.