Inspiratie voor fotografen: advies van een professional

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Gastblog door: Mischa de Muynck (van HeelHollandFotografeert)

 

Toen ik op de academie zat, kreeg ik vaak te horen dat inspiratie niet bestaat. Dat als je iets wil creëren, je gewoon hard moet werken. Ik ben het daar nog steeds niet mee eens. Ik snap wel dat je aan de slag moet om uiteindelijk iets te maken, maar op welk moment ga je aan de slag en wat ga je doen? Wat is de prikkel die ervoor zorgt dat je aan de slag gaat? Dat is volgens mij inspiratie. En soms is die inspiratie, die prikkel, er niet. Maar ik ben er om je te helpen.

 

Het ‘zwarte’ gat…

Ik zie het vaak bij mijn fotografie cursisten. Tijdens een cursus of workshop gaat het goed, dan hebben de cursisten voldoende inspiratie om aan de slag te gaan. En vaak ook kort daarna ook. Maar dan komt het ‘zwarte’ gat.

 

Hoe krijg ik weer inspiratie voor fotografie?

Want wat moet je fotograferen? Hoe zorg je dat je tijdens je vakantie toch andere foto’s maakt dan de andere toeristen en fotografen die daar rond lopen? Hoe zorg je er voor dat je start met dat eigen project waar je al een poosje mee rond loopt?

 

Inspiratie voor fotografen: FotoDoen

 

Ik wil er niet te dramatisch over doen hoor. Een groot deel van de fotografen houdt zich prima bezig met fotografie en zit eigenlijk nooit verlegen om inspiratie. Maar ook de gevorderde fotograaf kan best wel eens een verse blik gebruiken. Op een andere manier kijken en dus fotograferen.

 

We gaan het even anders doen!

Daarom heb ik verschillende manieren en projecten voor fotografen om continu bezig te blijven. Om te leren om anders te kijken en te leren zien. Even terechtkomen in een andere (fotografie)wereld.

 

Foto7daagse

Een van die manieren is om mee te doen met de gratis Foto7daagse. Ieder jaar in het voorjaar is de Foto7daagse uitdaging. Je krijgt dan zeven dagen lang een opdracht. Het afgelopen jaar deden meer dan 5000 mensen mee! Het duurt alleen weer even voordat de Foto7daagse er weer is. Maar in die tussentijd ga ik je helpen.

 

FotoDoen

Je kan meedoen met de FotoDoen uitdaging. Ook hier krijg je zeven dagen lang een opdracht. En ook dit fotoproject is gratis om aan mee te doen.

 

Inspiratie voor foto's: FotoDoen

 

Inspiratie-serie

En als het nog niet genoeg is, heb ik ook nog een gratis inspiratie-serie over fotografie voor je beschikbaar. Als je naar de website gaat dan kan je je inschrijven. Je krijgt dan verschillende eBooks, een spiekbriefje, een video en vele tips en trucs om lekker met fotografie bezig te blijven.

 

En weet je wat zo leuk is aan al deze fotografieprojecten? Je kan ze doen met welke camera dan ook. Of je nu een geweldig professionele en dure camera hebt of je gewoon foto’s maakt met je smartphone of compactcamera. Fotograferen gaat namelijk soms over techniek, maar veel vaker over kijken en zien. En weet je, kijken en zien kan je leren!

 

Ga er dus lekker op uit!

Ga een van de uitdagingen van HeelHollandFotografeert aan of bekijk iets uit de gratis inspiratie serie! Ben je op zoek naar uitgebreide kennis over het onderwerp fotografie? Bekijk dan eens de online fotocursus!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Artikel uit de categorie:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.