Waar begin je voor meer cursisten?

Het aanmaken van een cursus is de eerste stap tot het vinden van extra cursisten. Nu is het natuurlijk de bedoeling om het optimale uit jouw cursus te halen en zoveel mogelijk mensen aan te spreken.

De beste manier om meer cursisten te krijgen is door de handen ineen te slaan met een groter platform, zoals Soofos. Op Soofos staan cursussen in alle categorieën, een groot aanbod zorgt logischerwijs ook voor meer bezoekers. Daar kun jij de vruchten van plukken. Elke bezoeker van Soofos is namelijk een potentiële klant van jouw cursus. De grootte van het netwerk is hierbij heel belangrijk, en draagt bij aan iedere cursus. Met de onderstaande manieren kun jij een steentje bijdragen en meer succes uit jouw cursus halen.

 

(1) Breng andere instructeurs op de hoogte

Jij bent zelf een expert op jouw eigen vakgebied. Maar bekenden van jou kunnen weer expert zijn op een heel ander vakgebied. Al hebben jullie beide verschillende interesses en expertises, zou het goed kunnen dat jullie cursisten geïnteresseerd zijn in beide cursussen. Kom in contact met andere instructeurs en kijk waar jullie elkaar kunnen aanvullen!

 

(2) Delen op Facebook

Heb jij jouw cursus succesvol aangemaakt? Laat dit dan aan jouw netwerk weten! Na het aanmaken van een cursus kun je de link naar jouw cursus  delen via een facebook bericht. Met een beetje geluk heb je in jouw eerste of tweedegraads netwerk al een paar cursisten te pakken. Daarnaast betaal je bij Soofos slechts 4 % transactie kosten als je zelf cursisten aandraagt voor je cursussen. Kortom je houdt er ook nog eens meer aan over.

 

(3) Gebruik je eigen website

Ook jouw eigen website kan helpen bij het vinden van extra cursisten. Door jouw cursus of een link naar jouw cursus te plaatsen op jouw eigen website geef je meer mensen de mogelijkheid de cursus te bekijken en te volgen. Daarnaast zorgt het linken naar Soofos ook voor een betere SEO waarde, waardoor je weer beter te vinden bent door zoekmachines.

 

(4) Maak een nieuwsbericht

Laat mensen weten dat je een cursus hebt. Schrijf bijvoorbeeld een blog of een artikel en stuur deze naar nieuwssites of lokale websites. In het artikel verwijs je natuurlijk voor meer informatie door naar jouw cursus. Zo maak je mensen enthousiast en verkoop je ze jouw cursus.

 

(5) Stuur bestaande cursisten een mail

Heb je al wel eens eerder een cursus gegeven of iets wat daarbij in de buurt komt? Stuur dan bijvoorbeeld oude cursisten een e-mail met daarin een opwarmertje en een link naar jouw nieuwe cursus. Een perfecte manier om (oude) cursisten te stimuleren tot het volgen van een nieuwe cursus.

 

Conclusie

Wij hopen je een goed beeld te hebben gegeven hoe je voor meer cursisten kunt zorgen. De sleutel tot succes is dat je eigenlijk van de daken moet schreeuwen dat jij een online cursus hebt die iedereen kan volgen. Wij helpen je hier natuurlijk ook graag bij, benieuwd naar wat we allemaal voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op! Nog een keertje rustig doornemen wat het allemaal inhoudt om een instructeur op Soofos te zijn? Kijk dan even op onze word instructeur pagina. Of leer meer over het geven van een online cursus in onze gratis training: “Hoe maak ik een cursus”.

29 november 2018

0 Reacties op "Hoe krijg je meer cursisten in jouw online cursus?"

Geef een reactie op dit artikel

  © 2019 Soofos B.V.