De belangrijkste verschillen tussen gratis en betaalde cursussen

Rick de Bie
  | 
8 oktober 2019

We leven tegenwoordig in een kennismaatschappij, het is dus niet raar dat jij opzoek bent naar meer informatie. Waarschijnlijk wil je meer leren over een onderwerp dat jou interesseert. Maar hoe weet je wat goede lesstof is? En hoe kom je erachter of je bereid bent te betalen voor datgene dat je wilt leren? Daar gaan wij je vandaag bij helpen door een gratis cursus te vergelijken met een betaalde cursus. Wat zijn hier de belangrijkste verschillen tussen en wat past het beste bij jou?

 

Hoeveel waar krijg je voor je geld?

We beginnen deze vergelijking met dat wat er centraal staat in de cursus, de kennis en vaardigheden. Wij weten als geen ander dat lastigere onderwerpen meer tijd en energie kosten om te begrijpen. Niet alleen van jouw kant, maar ook de instructeur investeert tijd en energie in het maken van de e-learning. Daarom zal je zien dat een volledige cursus over een lastiger onderwerp vaak langer en completer is, en geld kost. Meestal zijn gratis cursussen daarom gericht op algemene vaardigheden en niet op specialistische skills en vaardigheden. Een gratis introductiecursus is meestal wel genoeg om te zien of een bepaald onderwerp je interesseert, het is dus wel een goede indicatie van jouw interesse en of de stof begrijpbaar is.

 

Gratis cursusBetaalde cursus
Kost helemaal niks!Prijzen kunnen hiervoor verschillen.
Minder diepgang.Veel completer dan een gratis cursus!
Minimaal tot geen begeleiding.Individuele begeleiding van een instructeur!
Direct online en flexibel te volgen!Direct en flexibel online te volgen!

 

Een ander aandachtspunt is de hoeveelheid individuele aandacht die een instructeur je kan geven. Ook voor de instructeur is tijd geld. Bij een betaalde cursus kan je meer en sneller individuele begeleiding en coaching verwachten. Wel zo fijn als je wilt weten of jij je toets goed gemaakt hebt.

 

Wat is dan een gratis introductiecursus?

Om de verschillen tussen een gratis cursus en een betaalde goed te kunnen zien, zullen we wat vergelijkingsmateriaal gebruiken. De cursus “Online Basiscursus ActiveCampaign” op onze website is een betaalde e-learning. Deze cursus heeft een gratis introductiecursus, hierin neemt de instructeur je mee door de grondbeginselen van een marketingtool. Helaas betreft dit alleen een introductie, en houd de lol daarna op. Op dat moment zul je dus een keuze kunnen maken of je verder wilt met de betaalde cursus of niet.

 

Verschillen tussen een gratis cursus en een betaalde cursus

 

Hebben jullie eigenlijk een complete én gratis cursus?

Uiteraard hebben wij ook gratis cursussen op de website staan. Qua diepgang gaan deze vaak niet even diep in op belangrijke punten als andere cursussen. Deze cursussen gaan dan ook veel vaker over ontspanning, bewegen en creativiteit, omdat deze onderwerpen vaak minder investering vereisen van de cursist. Een goed voorbeeld van zo’n gratis video cursus, en zeker een aanrader, is de cursus “Overwin Obstakels. Realiseer je Dromen!”.

 

Ben je klaar om te kiezen?

Hopelijk heb je nu een beter idee bij wat de gratis en betaalde cursussen inhouden. Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn om een onderbouwde keuze te maken tussen beide, kan je gewoon een van onze gratis cursussen proberen. Dan ervaar je zelf de kwaliteit en flexibiliteit van onze cursussen!

Artikel uit de categorie:
Tips

0 Reacties op "De belangrijkste verschillen tussen gratis en betaalde cursussen"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot 200+ Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer 7 dagen gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  © 2020 - Soofos B.V.