Francine maakt cursussen voor converterende copy!

Schrijven: het blijft een vak apart. En hoewel je als ondernemer prima copywriters aan het werk kunt zetten zodat je de plank nooit misslaat, is het niet altijd te doen om dat voor elk stukje tekst te doen. Een email, een stuk op je website, een social media post: copy, copy, copy.

Just Add Copy (en een beetje Francine)

Gelukkig is daar Francine van den Brink. Zij is een copywriter én maakte er een cursus over, gericht op ondernemers die zelf in de pen willen klimmen. Of op hun toetsenbord, in dit geval. 

Nu ze bezig is aan haar vierde cursus op Soofos, is het hoog tijd dat we nader kennismaken met misschien wel jouw toekomstige instructeur. 

Van radiotherapie tot webredacteur

Francine is van heel wat markten thuis. Ze begon ooit als radiotherapie laborant, runde een webwinkel in hoofdbedekkingen voor dames met haarverlies en verdiepte zich in online marketing. Uiteindelijk belandde ze bij haar passie: schrijven. Als copywriter, webredacteur en (SEO) blogger werkt ze nu met uiteenlopende bedrijven die zich beter willen uitdrukken in woorden. 

Want wat je zegt, en hoe je het zegt, is als ondernemer ontzettend belangrijk. Maar, het is ook simpeler dan je denkt. ‘’Mijn cursus gaat over copywriting, en hoe iedere ondernemer met een aantal makkelijk toe te passen technieken, zelf de conversie van zijn of haar teksten kan verbeteren. Met de tips en trucs uit de cursus kun je zelf aan de slag met je webteksten en de voorbeelden bij de cursus helpen je exact in te zien hoe je het precies moet doen. En een online cursus is daarvoor ideaal omdat je deze in je eigen tijd en snelheid kunt volgen.”

“Copywriting is vaak simpeler dan je zou denken”

Francine

Francine maakt de cursussen gebaseerd op haar eigen kennis en ervaring, maar luistert ook naar wat ondernemers nodig hebben. “Momenteel werk ik aan mijn 4e cursus en ik heb de smaak echt te pakken! Een cursus maken is veel werk, maar ook heel erg bevredigend als hij eenmaal online staat en je de eerste reviews ziet binnenkomen. Ook de vragen die binnenkomen op het Soofos-platform motiveren mij om de cursussen steeds te verbeteren en aan te vullen met bijv. handige bijlagen die de lesstof nog beter ondersteunen. Als ik een cursist echt verder kan helpen en hij snapt helemaal hoe hij zijn content kan verbeteren, daar word ik erg blij van.”

Copywriting voor conversie

Francine leert je geen grammaticale regels. Ook ga je niet de nieuwste Lord Of The Rings serie schrijven met haar cursus. Wat dan wel? “Hoe de ondernemer zelf zijn conversie kan verbeteren en daardoor meer omzet halen uit hun website.”

Meten is weten

Als tip voor haar cursisten, wijst Francine op het belang van meten. “Pas toe, meet en stuur bij. Met de tips uit de cursus kun je zelf aan de slag met je content. Meet of je resultaat ziet en pas die technieken toe die voor jou werken. Werk iedere week even aan je content, want kleine verschillen tellen allemaal op tot grotere resultaten.”

Francine en Soofos: een sterke combi

Francine was op zoek naar een fijn, Nederlands, cursus platform met betaalbare cursussen. Ze vond Soofos, zowel voor cursist als instructeur, heel gebruiksvriendelijk. Thanks daarvoor!

“Het gebruiken van het platform is heel eenvoudig. Video’s uploaden, bijlagen toevoegen en je salesteksten schrijven…in een ochtend heb je je cursus online staan. Daarnaast vind ik de support en de handige hulp-artikelen erg nuttig. Er wordt goed uitgelegd hoe alles werkt, en hoe je zelf aan de slag kan met de marketing van je cursus. En dan zijn er ook nog de Youtube-instructievideo’s die echt laten zien hoe je iets moet doen. Ik heb er al veel hulp aan gehad.”

What’s next?

Francine is nog lang niet klaar met Soofos. “Een cursus maken is erg leuk om te doen. Van voorbereiding, schrijven tot het maken van de cursus zelf, alles is zowel uitdagend als inspirerend om te doen. Tijdens het maken van een cursus is mijn hoofd al bezig met het bedenken van de volgende cursus. Er is nog zoveel wat ik mijn cursisten kan en wil leren! Dus voorlopig ben ik nog niet klaar.”

Haar tip voor instructeurs

We houden ervan om van elkaar te leren, dus we vragen elke instructeur om hun belangrijkste advies voor andere instructeurs. En Francine, die deelt dat maar al te graag:

“Wees scheutig met je kennis. Strooi kwistig met extra’s, zoals bijlagen, e-books en andere cadeaus. Ik zie in mijn reviews dat de extra’s enorm gewaardeerd worden, men heeft echt het gevoel veel meer waar voor zijn geld te krijgen. Dus geef waarde, extra waarde en kijk hoe je je cursist nog blijer kan maken dan hij al is met jouw cursus.”

Wil jij ook webteksten die lekker lezen en bovendien goed converteren?

Check dan de cursussen van Francine!

Artikel uit de categorie:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.
Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.
Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →