Facebook inzetten voor je bedrijf of cursus

Hoe is Facebook de afgelopen tijd veranderd?

Facebook is, net zoals alles op het internet, enorm veranderd de afgelopen tijd.

Vroeger was het als bedrijf vele malen makkelijker om je bedrijf te promoten op een organische manier. Met veranderingen in het algoritme zijn bedrijven wat meer op de achtergrond geraakt en staan echte gesprekken vooraan.

Hierdoor is oprechte interactie in de vorm van gesprekken belangrijk geworden, wil je een post hebben die veel mensen zien. Dit maakt het ook lastiger, want er moet dus nóg meer aandacht zitten in de content die je plaatst.

Sociale media is een cruciaal onderdeel van je marketingstrategie, dus je moet er hoe dan ook aan geloven. Klanten verwachten tegenwoordig dat je het hebt!

Bedrijfspagina en groepen – Voordelen voor bedrijven

Op Facebook heb je twee mogelijkheden om je publiek te bereiken! De eerste is de bedrijfspagina, de tweede is de Facebookgroep.

Voordelen van een bedrijfspagina

Een bedrijfspagina is een must, wanneer je een bedrijf hebt. Niet alleen voor online bedrijven, zoals webshops of blogs, maar ook voor bedrijven met enkel een fysieke locatie.

Een bedrijfspagina, zelfs als je die niet vaak gebruikt, is een soort online visitekaartje, waarop je gevonden kan worden. Het is de moeite waard om deze altijd up-to-date te houden met recente informatie.

Andere voordelen van een bedrijfspagina zijn:

  • Helpt bij het bouwen van online presence.
  • Ondersteunt je imago.
  • Linken naar je website voor bezoekers.
  • Mogelijkheid om klantenservice te doen.
  • Klanten up-to-date houden met nieuws/updates.

Genoeg reden om een bedrijfspagina voor je bedrijf te maken! Later zullen we nog ingaan op de beste manier om content te maken voor je pagina.

Voordelen van een groep op Facebook

Een groep op Facebook is een goede manier om op een exclusieve en persoonlijke manier te communiceren met je doelgroep.

Je kan deze zo instellen dat deze vindbaar is op de titel en omschrijving, maar dat mensen wel een verzoek moeten doen om lid te worden.

Met een Facebookgroep maak je in principe een soort forum, waarin jij en de andere leden kunnen converseren, tips met elkaar kunnen delen en elkaar kunnen inspireren.

Tips voor je bedrijfspagina op Facebook

Een bedrijfspagina is net als je eigen profiel te optimaliseren, zodat je er het meeste uit kan halen. Daarom hebben we wat tips voor je, om het makkelijker te maken!

Starten met aanmelden en aanmaken bedrijfspagina

Heel logisch, de eerste stap moet je nú zetten, voordat je verder leest. De rest van de tips zijn nutteloos als je geen eigen bedrijfspagina hebt!

Je kan er hier eentje aanmaken: link.

Vul alle benodigde informatie in

Facebook neemt je rustig aan de hand door de verschillende stappen en onderdelen van je pagina.

Vul ze dan allemaal rustig in en hou rekening met de informatie die je op andere sociale media en je website vermeldt. Vaak heb je de informatie al een keer geschreven!

Zorg voor goede reactietijd en mogelijkheden voor contact

Het is belangrijk dat je dagelijks, eenmalig of enkele keren even controleert of er berichten of reacties zijn geplaatst. Reageer snel en los problemen zo snel mogelijk op.

Het contact dat je daarmee opbouwt, zorgt niet alleen voor meer contact in de toekomst. Maar komt ook op je profiel te staan. Daar staat dan letterlijk dat je snel reageert op vragen!

Plaats content in jouw stijl en blijf consistent

Je Facebookpagina (en daarmee ook je merk) kan je onder de aandacht brengen door content te plaatsen op je pagina. Als je al andere vormen van content hebt, bijvoorbeeld op je website, dan kan je dat gebruiken voor op je Facebook!

Zorg ervoor dat je uitnodigend schrijft, een linkje naar je blog/website plaatst en mooie afbeeldingen/visuals gebruikt!

Facebook gebruiken om je cursus te verkopen

Mocht je een eigen cursus hebben, bij ons of ergens anders, dan kan Facebook een hele goede plek zijn om deze te promoten.

Zeker voor specifieke groepen of groepen mensen is Facebook dé plek waar ze er informatie over willen lezen! Wees dus niet bang je informatie erover te delen!

Dat geldt natuurlijk ook voor de andere sociale media die je hebt!

Ga aan de slag met je online marketing

Ben jij al begonnen met het uitbouwen van je online marketing en social media aanwezigheid? Wij raden het je zeker aan!

Bekijk ons overzicht met cursussen over online marketing eens!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.