Op een leuke en toegankelijke manier extra inkomsten genereren, dat kan tegenwoordig. Door het geven van een online cursus kun je op verschillende manieren extra inkomsten genereren, terwijl jij je bezig houdt met het vakgebied waar jij goed in bent!

 

Verkoop je cursus = omzet!

De eerste en meest voor de hand liggende manier om geld te verdienen met het geven van een online cursus is door deze te verkopen. Het maken van een cursus is vooral een tijdsinvestering. Vervolgens kun je veel mensen bereiken met deze cursus. Je marginale kosten voor extra cursisten liggen dus relatief laag. Door je cursus op Soofos aan te bieden, hoef je ook niet na te denken over de kosten voor een website, servers en de ontwikkeling van tools. Dat doen wij allemaal voor jou! Je kunt dus, door voornamelijk tijd te investeren, een leuke bron van inkomsten opbouwen.

 

Extra inkomsten door extra diensten

Buiten de verkoop van jouw cursus kun je ook op andere manieren geld verdienen met jouw cursus. Van de mensen die jouw cursus gekocht hebben weet jij namelijk één ding zeker: ze hebben interesse in het onderwerp. Misschien heb jij dus wel een boek geschreven, geef je ook fysieke cursussen of consultancy op jouw vakgebied. De klanten die via de online cursus zijn binnengekomen hebben een gelijke interesse. Je kunt ze dus goed benaderen met extra services en producten die jij misschien wel hebt.

 

Extra inkomsten door nieuwe klanten aan

Als ondernemer, ZZP’er of freelancer ben je altijd op zoek naar nieuwe klanten en een uitbreiding van jouw netwerk. Je kan een online cursus heel goed inzetten om daar mee te helpen. Tegenwoordig zoeken veel mensen informatie op over bepaalde onderwerpen, voordat ze daar een expert voor inhuren. Vaak wordt er gedacht “dat doen we zelf wel even”, maar zodra men ermee bezig is blijkt dat het toch moeilijker is dan gedacht. Door een online cursus te geven heb je een eerste contact moment met mensen die op zoek zijn naar meer informatie over het onderwerp. Het is een mooie manier om te laten zien dat jij dé expert bent op jouw vakgebied.

 

Extra inkomsten door recruitment services

Geef jij een cursus gericht op skills en professionele vaardigheden? Dan kan dit misschien een interessant onderdeel voor jou zijn! Mensen die jouw cursus volgen, leren (als het goed is) nieuwe skills. Denk bijvoorbeeld aan een development cursus. Er is tegenwoordig veel vraag naar developers en IT professionals. Door het geven van een online cursus weet jij dat de mensen die de cursus gevolgd hebben een bepaalde kennis bezitten. Jij kunt je cursisten misschien koppelen, tegen een vergoeding, aan werkgevers die op zoek zijn naar medewerkers die bepaalde skills en vaardigheden bezitten.

 

En nu?

Met Soofos maken wij het maken van een online cursus extra toegankelijk. Je hebt geen technische kennis meer nodig, je hoeft niet te investeren in een website en tools. Daarnaast ondersteunen we bij de marketing en denken we graag mee over verschillende mogelijkheden om jouw cursus verder te verspreiden. Heb jij al een online cursus en wil je een groter bereik, of wil jij jouw eigen online cursus gaan maken? Kijk dan even op onze word instructeur pagina. Of neem gerust contact met ons op!

 

Bronnen:

Hoofdafbeelding: Designed by Freepik

17 december 2018

0 Reacties op "Krijg extra inkomsten met een eigen online cursus"

Geef een reactie op dit artikel

  © 2019 Soofos B.V.